Kde a jak strávit poslední prázdninový víkend? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kde a jak strávit poslední prázdninový víkend?

Školní rok už klepe na dveře. Máme před sebou poslední prázdninový víkend. Ať už chcete odpočívat nebo ho prožít aktivně… Na obě varianty pro vás máme tipy, kam se s dětmi vydat.


Praha a Střední Čechy

Festival Kefír na zámku Kačina

Nejlepší zakončení letošních prázdnin. Desítky koncertů, divadel a jedinečných blbin v zahradě zámku Kačina. Kvalitní program i občerstvení. A žádné dětské koutky, protože Kefír vcucne do víru dění malé naráz s velkými. Prostě nejlepší rodinnej festival ve vesmíru, letos už po sedmé!

Kromě hudby a divadla se mohou vaše děti těšit na: Svezení na trávožérech či popelářském fáru, houpačka na jeřábu, Kefír street pro teenegery, bejbypankové kadeřnictví, slámový areál, desítky dalších unikátních volovin, workshopů i vystoupení a hlavně úplně poprvé v Česku zvěžosešup neboli Helter Skelter čili slavná anglická klouzačka, o které zpívali už The Beatles!

 

Hradozámecká noc 2019 – hrady a zámky po celé ČR

Hradozámecká noc v roce 2019 proběhne v noci ze soboty 31. srpna na neděli 1. září a jejím hlavním sídlem bude hrad Grabštejn. Hradozámecká noc představuje památky v netradiční době a s netradičním programem jako místa neustále živá, na něž má smysl se vracet. Do Hradozámecké noci každoročně zapojují desítky památek – hrady, zámky, kláštery, kostely, ale také vily nebo paláce. V Praze se zapojí např.: Chvalský zámek, zámek Slovanka, Valdštejnský palác a Valdštejnská zahrada a Zahrady pod Pražským hradem. Ve Středočeském kraji: hrady Český Šternberk, Karlštejn, Křivoklát, Točník, Krakovec zámky Březnice, Dobříš, Hořovice, Konopiště, Loučeň, Mnichovo Hradiště, Mníšek pod Brdy, Nelahozeves, Zruč nad Sázavou, Žleby, Kačina, Mělník, klášter Sázava nebo tvrz Vyšehořovice.

 

Dožínky na zámku Ctěnice

Závěr léta býval tradičně završen dožínkovou slavností, tedy poděkováním za bohatou úrodu. Při slavnosti nesměla chybět dobrá nálada, muzika, ani bohatě prostřený stůl. Všechny staré tradice uvidíte na zámku Ctěnice, a k tomu vás navíc čeká: zábavný program pro rodiče s dětmi tvůrčí řemeslné dílny s ukázkami práce mlynáře, caletnice, točení keramiky na hrnčířském kruhu, ukázky zadělávání a pečení kvasového chleba, trh) a také nebude chybět dožínkový průvod.

 

Vlnobraní a kreativní tvoření v Jílovém u Prahy

Vyzkoušejte si stará řemesla, přijďte si vyrobit vlastní drátěný šperk, plstěný nebo tkaný výrobek, naučte se techniku spřádání, paličkování a mnohé další dovednosti! Vraťme se na chvilku v čase a vyzkoušejme si, jak byla důležitá zručnost našich předků. Zkusit si můžete nejen spřádání, tkaní, plstění, ale tentokrát také paličkování nebo dokonce výrobu drátěného šperku podle pravěkých vzorů. Akce je vhodná pro děti i dospělé, každý si může odnést několik vlastnoručních výrobků.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Běhej lesy Jizerská - dětské závody Dr.Max 

Už se to blíží, letní varianta slavné Jizerské padesátky se koná již tuto sobotu a s ní samozřejmě i dětské závody Dr.Max, tak jako v rácmi každého dílu seriálu Běhej lesy! Seriál Běhej totiž není určený jen dospělým, ale má také svou dětskou variantu. Ta je pro všechny děti do patnácti let. Zatímco dospělí se mohou v sobotu vydat až na ultramaratonskou 50km trať, závodníci do 15 let poběží od 500 metrů do 1 kilometru. Před závodem je pro děti nachystaná rozcvička, aby se jim lépe běželo. Ve startovním balíčku malí sportovci najdou tričko a v cíli si každý vyslouží originální dřevěnou medaili.

 

Hola, hola, škola volá v Klášterci nad Ohří 

Poslední prázdninový den dorazte s dětmi do letního kina v Klášterci nad Ohří. Rozloučíme se s prázdninami s hudebním divadlem Hnedle vedle. Písničky, řádění s muzikou, opékání buřtů, skákací hrad, trdelníky, provazochodectví, malování na obličej a mnoho dalšího čeká na vaše děti v sobotu v letňáku.

 

Podvěčerní dětská procházka Liberce 

Liberecké náměstí Dr. E. Beneše každoročně v červenci a srpnu ožívá kulturními a společenskými akcemi. Nejinak je tomu i poslední prázdninový víkend! Páteční večer si můžete s dětmi užít komentovanou podvečerní prohlídku centra Liberce, na které se děti i jejich rodiče dozví zajímavosti z dějin města. V sobotu odpoledne pro změnu mohou rodiče navštívit Liberecký pivní festival.

 

Ferdinand Porsche festival 

Již 144. ročník Festivalu Ferdinanda Porscheho proběhne tradičně ve sportovním areálu Vesec na okraji Liberce. Milovníci aut si zde přijdou na své. Těšit se můžete na výstavu více jak dvou stovek aut této značky a ukázkové jízdy. V poledne se ke skupině automobilů připojí asi stovka historických motocyklů převážně značky JAWA a ČZ. Chybět nebudou ani stánky s občerstvením.

 

Pardubický kraj

Zpátky do školy s Palácem Pardubice a Michalem Nesvadbou

Obchodní centrum Palác Pardubice již tradičně připravuje velkou oslavu návratu do školních lavic, a to už na pátek. Těšit se můžete na vystoupení Michala Nesvadby, Školu kouzel, rozmanité kreativní dílny a tančení se školou InDance. Součástí programu budou i znalostní soutěže o zajímavé ceny, kterých se děti mohou zúčastnit.

 

Zahradní slavnosti v Bystrém u Poličky

Že je na zámku v Bystém domov pro handicapované, to možná víte. Ale že se tam také konají zahradní slavnosti s bohatým programem, a to právě tuto sobotu, to jste věděli? V bohatém programu vystoupí ZUŠ Bystré, Rytmická skupina Domova na zámku Bystré, The Dozing Brothers, Revoluce, Apetitt. Paní Marie Čadová zatančí flamengo, dogdancing předvede Táňa Kociánová. Součástí programu bude vystoupení kouzelníka, jízda na koních, letové ukázky dravců, soutěže pro děti, voříškiáda, ukázka canis a lamaterapie, hrátky v pěně, bleší trh a spousta dalšího. Na večerním koncertu zahrají skupiny U2 Revival a RockFaktor. Občerstvení zajištěno a dobrá nálada klientů domova také, tak se s nimi přijeďte seznámit a pobavit sebe i své ratolesti.

 

Královéhradecký kraj

Letecká show Czech International Air Festival v Hradci Králové

Už od roku 1993 se každoročně koná přehlídka letecké techniky a letecká show CIAF v Hradci Králové, a i letos se bude na co dívat! Malá i velká letadla, stíhačky a vrtulníky nejen z Česka, ale i ze Slovenska, Francie a Německa se představí právě tento pátek a sobotu v bohatém programu plném ukázek a letecké akrobacie. Vstupné pro dospělé sice není nejlevnější (300 Kč/den), ale zato děti do 15 let mají účast zdarma, tak vyrazte na konci prázdnin na letadla!

 

Rozloučení s prázdninami na Hučáku

Přijďte se rozloučit s prázdninami na vodní elektrárnu Hučák skupiny ČEZ! Absolvujte dětskou prohlídku, navštivte interaktivní expozici a soutěžte o hezké ceny. Dětské prohlídky absolvujete společně s Watíkem a Joulinkou.  Na děti také čeká výtvarná soutěž, pokusy a experimenty, soutěže, interaktivní expozice i výtvarná dílnička.

 

Valdštejnské slavnosti v Chebu

Další ročník velkolepých historických slavností s příjezdem Albrechta z Valdštejna se bude konat tento víkend v Chebu. Valdštejnské slavnosti zahrnují slavnostní průvody ve dne i v noci za svitu pochodní, pohádková představení pro děti, historický jarmark na náměstí, ukázky sokolnictví, dobovou hudbu a tance i večerní slavnost s ohňostrojem. Těšit se můžete i na strhující rekonstrukci událostí z posledního Valdštejnova pobytu a rekonstrukce bitevních šarvátek.

 

Bitva na zámku Zbiroh

Pokud máte rádi středověk můžete navštívit o víkendu i zámek Zbiroh, kde se odehraje středověká polní bitva, ve které změří své síly rytíři, zbrojnoši, žoldnéři i dělostřelci a nebude chybět ani souboj s ukrutným drakem. V doprovodném programu vystoupí šermíři, hudebníci, tanečnice a další. Návštěvníci si mohou koupit dobové zboží na tržišti, či si zkusit střelbu z luku a kuše. Za zhlédnutí stojí samozřejmě i zámecká expozice nebo občerstvení v zámecké krčmě.

 

Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň v amfiteátru Lochotín

Cesta jako žádná ze sta – cestovatelská show Zikmund 100 se Zoo Plzeň, největší akce svého druhu v amfiteátru Lochotín v Plzni, pozve poslední prázdninovou sobotu děti i dospělé na dobrodružné objevování světa. Děti se mohou v plzeňské zoologické zahradě vydat na stezku PO STOPÁCH H+Z, kde je pro ně připravena řada úkolů. Součástí odměn za jejich úspěšné splnění bude i několik výherních lístků na večerní akci - cestovatelskou show Lukáše Sochy a Tomáše Vaňourka, kteří se loni vydali z Plzně po stopách legendární dvojice Zikmund & Hanzelka. Diváci prostřednictvím filmového plátna spolu s nimi prožijí proces pátrání po místech, která před 60 lety Zikmund s Hanzelkou navštívili a vyfotili, ale i neuvěřitelné situace, které je během cesty potkaly.

 

Netopýří noc na zámku Valeč

V sobotu večer zavítejte na jižní okraj Doupovských hor do Valče, na tradiční, i když trochu netradiční akci - Netopýří noc.  Připravena je ukázka odchytu a kroužkování netopýrů, doplněná doprovodným programem na netopýří téma. Přijďte se seznámit s tajemnými nočními tvory pěkně zblízka a nasát jedinečnou atmosféru babího léta v perle barokní architektury!  Kromě procházky v zámeckém parku doporučujeme nevynechat prohlídku samotného zámku, kdy máte jedinečnou možnost si prohlédnout interiéry ještě před dokončením celkové obnovy zámku. V nočních hodinách si k prohlídce zámku půjčíte lucerny, což je zážitek, který ocení především děti.

 

Jižní Čechy

Hradozámecká noc na zámku Nové Hrady

Vraťte se do doby, kdy po Vitorazské obchodní stezce putovaly karavany kupců a hrad strážil jejich bezpečí. Historický mumraj na vlastní kůži si nesmíte nechat ujít! V rámci Hradozámecké noci se můžete těšit na odpolední, večerní i noční program, ve kterém nebude chybět hudba v podobě dobové kapely, dobové tance, divadlo, nebo třeba vystoupení sokolníka, kejklíře nebo historických šermířů. Z bohatého programu na nádvoří si jistě vybere každý!

 

Den otevřených dveří v Zemském hřebinci

V rámci Dne otevřených dveří se pro veřejnost zdarma otevře historický areál hřebčince, kde si návštěvníci budou moci prohlédnout stáje a expozici o historii hřebčince. Můžete se těšit na jednotlivá představení koní v různých disciplínách (skoková čtverylka, ukázka zásahu jízdní policie a mnoho dalšího). Bohatý program čeká hlavně na děti: svezení na poníku, tvorba animovaného filmu se Sladovnou Písek, skákací hrad Farma pro děti, prohlídka vystavené zemědělské techniky společnosti GARNEA, fotokoutek a malování na obličej, soutěže o ceny atd.

 

Vysočina 

Pohádkový les v Telči

Zámek Telč vás srdečně zve na Pohádkový les s názvem Skřítkové a víly. Na děti čeká cesta za pokladem s úkoly. Těšte se na herce v nádherných kostýmech, kteří dokáží děti na cestě za pokladem pobavit, postrašit, povzbudit, pochválit i motivovat.

 

Výlet za Človíčetem aneb loučení s prázdninami

Vezměte děti a vydejte se pohádkovou stezkou v obci Panenská u Jemnice. Putování vám zpříjemní bohatý doprovodný program. Na děti čeká Divadlo Koráb, soutěže, skákací hrad, malování hrnečků i malování na obličej, jízda na koních, dílničky, opékání buřtů a další zábava.

 

Jihomoravský kraj 

Festival Svitava pod parou

O víkendu se koná tradiční festival na nábřeží řeky Svitavy v Brně. Festival, na který přijede parní vlak, přiveze hudbu, občerstvení, relax u řeky, program, pohádky pro děti a mnoho dalšího.

 

Streetparty 150

Brno v sobotu čeká vyvrcholení oslav 150. výročí městské hromadné dopravy! Těšit se můžete na velkolepý open-air festival plný zábavy, jídla, pití a dopravy na ulici Lidické. Kromě dopravního programu vás čeká i Den otevřených dveří v hasičské zbrojnici, výstava automobilových veteránů nebo ukázky práce IZS. Zábavu zajistí i experimentální laboratoř VIDA! FabLabTruck s nejmodernějšími technologiemi.

 

Zlínský kraj

Dožínky mikroregionu Holešovsko

Na všechny návštěvníky Holešova v neděli čekají oslavy sklizně – Dožínky celého holešovského mikroregionu. Těšte se na dožínkový průvod a bohatý dožínkový program v zámecké zahradě. Uvidíte mušketýry, divadlo, folklorní soubory, ukázky v zámecké kovárně a další program.

 

Hvězdné akrohrátky

Na poslední prázdninový víkend připravila Městská kina a rodinné centrum Akropolis v Uherském Hradišti pro děti odpoledne plné her ve Smetanových sadech a v kině Hvězda. Na děti čeká skákací hrad, poníci, malování na obličej, výtvarné, pohybové i taneční hrátky a další zábava včetně té filmové.

 

Moravskoslezský kraj 

Festival ohňostrojů Hlučín

Hlučínské jezero patří k oblíbeným místům a to zejména v létě, kdy je vyhledávanou oblastí pro koupání. Letní sezóna bude u jezera letos již počtvrté zakončena festivalem ohňostrojů. Malí i velcí diváci se tři večery mohou těšit na nezapomenutelné ohňostrojové show, soutěže o ceny a bohatý doprovodný program.

 

Hradozámecká noc

Hradozámecká noc oživí zámky, hrady, kostely či paláce po celé republice. Také zámek Fryštát v Karviné se k akci v sobotu připojí a večer otevře brány zámku a zámeckého parku. Návštěvníky čekají noční prohlídky zámeckých komnat s Marií Louisou, romantické jízdy  parkem v kočáru nebo trasa pro děti zámeckým sklepením, kde budou hledat tajemný předmět nebo uvidí věstění z koule. Kdo na zámek dorazí už dříve, může navštívit dětský koutek ve stylu slovanského hradiště nebo zookoutek s výběhem pro vysokou zvěř a s drobným vodním ptactvem.

 

Olomoucký kraj

Pyžamová párty na sportovním areálu na Bouzově

Ve sportovním areálu u hradu Bouzov je na sobotu naplánována veselá akce s výstižným názvem „Sejdeme se v pyžamu“. Děti se mohou těšit na soutěže, koníky nebo tombolu. Během večera bude vyhlášeno nejoriginálnější pyžamo a před usnutím bude pro účastníky připravena pěnová koupel. Mezi doporučenou výbavu patří polštářek na spaní a plyšáček do postele.:-)

 

Z pohádky do pohádky

Z pohádky do pohádky – to je název večerních prohlídek, které se uskuteční na zámku Náměšť na Hané, který se také pyšní expozicí dětských historických kočárků. Jak už název napovídá, prohlídky budou inspirované českými pohádkami a těšit se můžete na pohádky Korunní princ, Princezna ze mlejna a další. Prohlídku je třeba si předem rezervovat.

29. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře