Víkend už se blíží! Už víte kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend už se blíží! Už víte kam s dětmi?

Prázdniny se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Ale určitě se najde spousta míst, kde jste s dětmi ještě nebyli. Zkuste se inspirovat našimi víkendovými tipy.

 

Praha a Střední Čechy

Letní Letná 

Další ročník festivalu nového cirkusu je tu! Hlavní festivalové městečko s cirkusovými stany a občerstvením najdete v Letenských sadech. Každý den tu na diváky čekají divadelní představení, výtvarné dílny a další kreativní aktivity – a to vše v letní a příjemné, až starosvětské cirkusové atmosféře. Festival nabídne zahraniční i domácí soubory nového cirkusu, pohybového divadla či klaunerie, dětská představení i posezení v příjemné kavárně, která se každý večer změní v pulzující bar.V rámci doprovodného programu se můžete těšit na žonglérské dílny, žonglérský den, bibliocirkus Oskar, víkend se Zdravotním klaunem, cirkusové dílny Cirkusu LeGrando či den s Českou televizí. 

 

Letní Memoriál Františka Lotrinského na zámku Konopiště

Sportovně-zábavný celodenní program k poctě císaře Františka Štěpána Lotrinského bude v sobotu připraven všechny v příjemném prostředí rozkvetlého zámeckého parku na zámku Konopiště. Těšit se můžete na zábavné a dětské disciplíny (skákání v pytli, házení kroužky, slacklining...), pro starší a odvážnější bude připraveno slanění z věže a ARMY TESTy v Růžové zahradě.

 

Dožínky ve skanzenu Kouřim

Vypravte se s námi do 19. století na slavnost po ukončení žní, vypravte se s námi na dožínky. Čeká vás dožínkový průvod, bednáři, švec, kovář, uvidíte zpracování lnu, dozvíte se o konopí, bude se péct chleba a vyrábět ozdoby na dožínkový věnec. Vyzkoušíte si sečení obilí, vázání snopů, uvidíte ukázku fungování hrsťové sekačky, prohlédnete si stroje a nářadí pro žňovou seč, pluhy a pochutnáte si na dobrotách staročeské kuchyně.

 

Benešovské posvícení

Benešovské posvícení s bohatým programem proběhne na Masarykově náměstí a v historické části města, zvané Karlov. A na co se můžete těšit? Na tradiční posvícenské veselí pro děti i dospělé - posvícenský farmářský trh, posvícenskou zábavu, ohňostroj, pouliční vystoupení, sobotní divadelní pohádku pro děti, "pěkná hodinka", lunapark a v neděli letní kino.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Poslední pirátské války

Pojďte se vrátit zpět do období pirátů, korzárů a mořských vlků, kteří brázdili moře a oceány, hledali poklady a okrádali nebohé námořníky. A kde že se ato akce koná? Tak jako každý rok i letos v Terezíně. Těšit se můžete na nefalšovanou pirátskou bitvu, plavení na lodičkách v pevnostním systému, samozřejmě takéna spoustu jídla, pití a hudební zábavy.

 

Historický jarmark Úštěk

Další skvělá akce na Úštěku je tu a my vás na ní v sobotu srdečně zveme. Tentokrát se podíváme trochu do historie, jarmark poctí návštěvou sám Karel IV. se svojí družinou. Program je nabitý k prasknutí, kromě historického průvodu se můžete dále těšit na několik scén, loutkovou, šermířskou, dětskou a pouliční. Součástí celodenního programu jsou také soutěže a dílničky pro děti, dobový trh, výstavy a také později k večeru ohňostroj.

 

Skřítkové a víly v Doksech

Mají vaše děti rády pohádky? Chtějí si hrát a dobře se bavit? Tak je vezměte v sobotu odpoledne na speciální dětský pohádkový les do Doks u Máchova jezera. Vstupte alespoň na jeden den do zakleté říše plné čarokrásných rusalek, vodníků a skřítků. Na kilometrové trase zámeckým parkem v Doksech na vás i vaše děti budou čekat pohádkové postavy a zvířátka ze začarovaného lesa. Děti budou u každého z nich muset plnit úkoly. Dokáží vylovit larvy z mraveniště a donést zrnka máku ke staré makovici? Pomůžou vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky? Po splnění všech úkolů dostanou malí poutníci dárek z truhly u Stromu splněných přání.

 

Sokolnické ukázky na Sychrově

Ještě nemáte plán na neděli? Zveme Vás na státní zámek Sychrov, kde máte možnost shlédnout historické sokolnické ukázky s dravými ptáky. V romantickém prostředí anglického zámeckého parku Sychrov uvidíte kroužení a přílety našich i cizokrajných kání, strhující let rychlých sokolů i majestátní let orlů. Sovy vám předvedou, že umí létat i ve dne.

 

 

Pardubický kraj

Cihelna 2019 v Králíkách

22. ročník významné společenské akce připomínající klíčové historické okamžiky i současnost obrany státu. Na velkou podívanou se můžete letos těšit od pátku 16. srpna, kdy proběhne spanilá jízda vojenské techniky a veřejnosti přístupná zkouška bojů. Hlavním ukázkovým dnem pak bude sobota, kdy je připraven celodenní program na předváděcí ploše s dynamickými a statickými ukázkami Armády ČR, Integrovaného záchranného systému, policie, Celní správy, Vězeňské služby a dvěma velkými historickými bojovými rekonstrukcemi na téma těžkých osvobozovacích bojů v prostoru Ostravska na jaře 1945 - "Svoboda přichází přes Slezsko...". V neděli akce pokračuje Dnem muzeí v Králické pevnostní oblasti.

 

Řemeslná sobota ve Skutči

Skutečské muzeum opět ožije tradičními řemesly. Při práci uvidíte kameníky, kteří budou nejen lámat a leštit žulu, ale také štípat dlažební kostky, dále kováře, pod jehož kladivem vzniknou nástroje potřebné pro těžkou práci v lomu a ševce za verpánkem i šicím strojem. Nejvíce informací se dozvíte během organizovaných prohlídek z komentáře zkušených průvodců, ale všechny prostory muzea si můžete procházet i volně dle svého uvážení. Dále na vás čeká loutkové divadlo, tvůrčí dílny pro děti a také malý jarmark s řemeslnými výrobky a domácími dobrotami.

 

Královéhradecký kraj

Megaskluzavka Slide Czech v Hradci

Doma je doma. Někdo to tuší, někdo ne, ale pravdou je, že Slide Czech pochází z dílny hradecké party nadšenců, kteří i letos vytáhnou skluzavku na domácí půdě. Buďte u toho, bude to ještě větší a našlapanější než loni! Najdete je na panelové cestě směrem na Nový Hradec na ulici Blodkova.

 

Srpnové Zámecké slavnosti na Hrádku u Nechanic

Oslavte léto zámeckými slavnostmi na Hrádku u Nechanic! Čekají na vás kostýmové prohlídky s příběhem, dobový jarmark, doprovodný program a samozřejmě nesmí chybět výborné občerstvení. Celý víkend vás v zámku bude čekat hraběcí služebnictvo i jejich poddaní, aby vás provedli nejkrásnějšími prostory Hrádku u Nechanic. Již tradičně se hereckých úloh ujmou zámečtí a Spolek panstva na tvrzi Žíželeves.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Jáchymovská pouť

V sobotu se vydejte do Jáchymova na Šlikovku - koná se zde pouť. Program pro malé i velké začíná ve 14.00 hodin pohádkou "O křišťálovém srdci". Těšit se můžete na skákací hrad,  akrobatické divadlo,  školu žonglování,  chůdařskou show a další. Připraven je i bohatý hudební program: Country, AC/DC revival, Olga Lounová … A vše zakončí "Půlnoční cirkus". A co že to je? Nechte se překvapit a dorazte.

 

Oživené noční prohlídky na hradě Švihov

Poslední tři srpnové pátky a soboty můžete vyrazit na hrad Švihov na noční oživení prohlídky. Hodinový okruh stylovými hradními interiéry a exteriéry i letos návštěvníkům zpříjemní komediální hra. Diváky tak opět čeká sled humorných divadelních obrazů, scénických šarvátek i tanců.

 

Velká bitva v Malé Trnové

Srdečně vás zveme na sobotní Velkou bitvu v malé Trnové - aneb jak se vypálení Trnové dostalo do kronik. V bitvě k vidění budou jak rytíři, tak střelci, děla a trebuchet. Bude i doprovodný program a vystoupení pro děti.

 

Pohádkový les – skřítkové a víly v zámku Kynžvart

Máte rádi pohádky? Chcete si hrát a dobře se pobavit? Vstupte alespoň na jeden den do zakleté říše plné čarokrásných rusalek, vodníků a skřítků. Vydejte se v neděli na zámek Kynžvart na speciální dětský pohádkový les s názvem Skřítkové a víly. Děti budou muset spolu s pohádkovými bytostmi plnit úkoly. Dokáží vylovit larvy z mraveniště a donést zrnka máku ke staré makovici? Pomůžou vranímu skřetovi postavit domeček a hastrmánkovi rozpoznat jedovaté bylinky?

 


Jižní Čechy

Dobývání Tábora Švédy

Romantickou formou, s vtipem, nadsázkou a fantazií si připomeňte skutečnou historickou událost a sice: Dobývání Tábora Švédy v roce 1648. Dumasovi báječní muži složí na křídlech fantazie holt mušketýrům skutečným, neboť ani mezi nimi nechyběli ti, kterým čest, odvaha a dobrodružství kolovaly v krvi. Housův mlýn bude proměněn na historické ležení, s historickou krčmou, mučírnou a střelnicí z mušket, po kterém se budou pohybovat herci v historických kostýmech. Atmosféra vtáhne účastníky do velkolepých vodních bitev, ve kterých nechybí ani humor a nadsázka.

 

Traktoriáda Dráchov

Již osmý ročník traktoriády se koná tuto sobotu v Dráchově. Sraz motocyklů, starých i nových traktorů a traktorů domácí výroby. Přijeďte se podívat na závody v netradičních disciplínách. Na soutěžící čeká jízda pralesem nebo couvání s válcem, každý si může zkusit hodit pneumatikou. Během dne budou příchozí diváci vybírat nejkrásnější stroj. Vstupné na akci je dobrovolné. Celé odpoledne zajištěn doprovodný program pro děti – skákací hrad, malování na obličej, herní koutek a spousta dalšího. 

 

Vysočina 

Výstava Pat a Mat

Až do konce prázdnin se můžete přijít podívat na hravou výstavu PAT a MAT do Galerie Na Půdě ve Světlé nad Sázavou. Jsou pro vás připraveny různé úkoly a hry. S dětmi se můžete podívat na celý film Pat a Mat ve filmu a nebo na to, jak takový film vůbec vzniká.

 

Slavnosti Tří Kápí

Přijďte o víkendu do Třebíče. Slavit se bude 16. výročí zápisu města do sítě UNESCO. Od pátku do neděle se tak můžete těšit na historické městečko, rytířský turnaj, noční historický průvod, ohňostroj a koncert pro děti, kapely Nedloubej se v nose.

 

Jihomoravský kraj 

Den Brna

Od pátku Brno ožije velkolepými oslavami. A co se bude slavit? Přece hrdinná obrana Brňanů před Švédským vojskem. Těšte se na ukázku bitvy v podhradí Špilberku, vojenské ležení na Dominikánském náměstí, kde vás čeká i spousta koncertů, šermířských soubojů, tanců a dobový jarmark s barokními pochutinami. Celý třídenní festival bude zakončen barokním ohňostrojem.

 

Vojenský den na Pánově

V sobotu se v Pánově u Hodonína koná tradiční Vojenský den. Pro návštěvníky jsou připraveny dynamické ukázky, historická i vojenská technika. Odvážlivci se mohou projet na pásové technice. Nebude chybět ani Armáda ČR, lety vrtulníkem a spousta dalšího.

 

Zlínský kraj

Templářské slavnosti

Vydejte se v sobotu do Vsetína na Templářské slavnosti. Zažijete jedinečnou atmosféru středověku a bohatý doprovodný program pro děti i dospělé. Na vsetínském zámku a na hvězdárně vás čekají vystoupení šermířských skupin, středověká hudba, ohňová show i výborný guláš od vyhlášeného šéfkuchaře Karla Jurčíka.

 

Sklářský jarmark v Karolince

V Karolince máte v sobotu jedinečnou možnost se podívat „pod ruce“ sklářům. Do 12 hodin budou probíhat prohlídky sklárny pro veřejnost a akce je doplněna i bohatým doprovodným programem nejen pro dospělé. Na děti čeká malování na obličej či zábavná interaktivní show piráta Jacka Sparowa.

 

Moravskoslezský kraj 

Gastrofestival Frýdek-Místek plný chutí a XI. Beskydské rekordy

Velmi lákavá událost ve znamení dobrého jídla se koná tuto sobotu ve Frýdku – Místku – probíhat zde bude Gastrofestival spojený s akcí Beskydské rekordy. Markéta Hrubešová předvede Cooking show a na své si přijdou i milovníci sladkého, protože se bude soutěžit o nejlepší štrúdl. Kdo má rád ostré jídlo, může se účastnit chilli výzvy. V rámci akce bude možné prohlédnout si výstavu Muzea Beskyd. O hudební program se postará Olympic revival nebo legendární kapela Turbo. Pro děti bude připravena herní zóna v zámecké zahradě.

 

Baškohrátky 2019

Víkend plný zábavy, sportu, hudby a legrace čeká všechny, kdo navštíví Baškohrátky v obci Baška u Frýdku-Místku. Hlavním lákadlem je soutěž netradičních plavidel, která bude v poledne odstartována. Odpoledne bude zahájen hudební program k tanci i poslechu a večer se návštěvníci mohou těšit na překvapení. Na své si přijdou také děti, na které čekají trampolíny, skákací hrad, herní zóna nebo projížďky na koních. K jídlu si můžete dát grilované speciality nebo guláš.

 

Olomoucký kraj

Balony nad Bouzovem a Olomoucí

Hrad Bouzov láká návštěvníky každý víkend nejen na pravidelné prohlídky, ale také na zajímavé akce. Tentokrát se již od pátečního večera můžete pokochat balonovou fiestou. Hlavní program balonového festivalu je naplánován na sobotu, kdy se na obloze představí několik desítek balonů z České republiky i Slovenska.

 

Strašidelný hrad Starý Jičín

Máte nebojácné děti? Potom vás pozveme na hrad Starý Jičín, kde se v pátek a v sobotu večer bude strašit. Na hradě je počítáno i s nejmenšími návštěvníky, kteří se můžou seznámit s milými strašidýlky, která se budou pohybovat po hradním nádvoří. Kolem 20:00 hodiny začne představení gotické katovny Ordál, která na hrad zavítá až z dalekého hradu Sovince. Pak se návštěvníci rozdělí do několika skupinek podle věku dětí a začne samotná prohlídka hradní zříceniny, kde pan kastelán a pan purkrabí budou návštěvníky provázet. Budou jim vyprávět o hradu a strašidlech, která budou čekat na hradní zřícenině.

 

Více dalších, neméně zajímavých, tipů kam s dětmi najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

14. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře