Když myši nejsou doma, kočky mají pré… | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Když myši nejsou doma, kočky mají pré…

Kde jsou děti? 
Na táboře?
Obě dvě?
Tak to máš týden pré, co?

To, co prožívám tento týden, bylo ještě nedávno úplné sci-fi. Tím nedávno myslím pár let, ale však víte, s dětmi nestíháte trhat listy kalendáře. A i když se často cítím jako dvacetiletá a někdy se (bohužel) i tak chovám, při pohledu na ty dva školáky se nestačím tomu životnímu veletoči divit. 

Po srdceryvném loučení na Černém Mostě jsem toho ten první den stihla hodně. Koupila si další knížku Aleny Mornštajnové, prochodila Design Market, dojela na kole fandit Vítkovi Přindišovi na kanál v Troji, zacvičila si na saxofon, vyrazila s mužem na Letnou na pivo, připravila letní salát k večeři a viděla dva díly Černobylu. A pak jsem padla na znak a vzpomínala na ty dva táboře. Jestli si dobře vyčistili zuby, jestli si Eli nezapomněla vzít na noc rovnátka, jestli si zazpívali naši ukolébavku, co jsem jim nedávno složila. U desátého „jestli“ jsem spokojeně usnula.  

Poslat obě děti na stejný tábor má neuvěřitelně mnoho výhod. Už dva roky mi o tom vypráví kamarádka Klára Trojanová, která posílá takto své 4 chlapce na tři týdny. A letos už o tom mohu vyprávět i já. Šest dní je sice proti třem nedělím slabý odvar, ale nějak se začít musí. Takže k těm výhodám. Některé jsou zcela nasnadě, viz předchozí odstavec. No a pak, rozhodně menší stres pro rodiče, protože starší sourozenec se stará o mladšího. V případě Eli je to věc naprosto přirozená, o Šimona pečovala tím svým holčičím způsobem od miminka. Dokonce přislíbila, že bude s bráchou cvičit logopedii… Velkou výhodou je i balení, protože mnoho položek z listu „Co zabalit na tábor“ stačí dát do páru jen jednou. Opalovací krém, repelent, náplasti, tekuté mýdlo, šampon atd. Jo a taky stačí psát jen jedny pohledy. Pro tyto účely již delší dobu používám aplikaci Pohlednice Online, takže jsem hned v neděli poslala fotku s pivem na Letné s dovětkem „Nebojte dětičky, taky se nám stýská“. Po vzoru jedné své kamarádky posílám kromě fotopohledů i kreativní dopisy či koresponďáky. Na školku v přírodě si Šimon vysloužil mnou rozstříhaný pohled z Barcelony (rozuměj domácí puzzle), které už nikdo nikdy nesložil. Tentokrát jsem sáhla po jednodušší variantě křížovky. Tajenka se dala tušit předem, ale což…

Tento týden si nejen děti, ale i já užíváme Prázdniny na Maximum. Pokud máte na podobné radovánky děti ještě malé, nesmutněte, zítra se probudíte a budete stát na tom Černém Mostě u autobusu taky… A vězte, že já zas vzpomínám na ty procházky s kočárkem.

 

Vendula Dittrichová

Předchozí díl seriálu Prázdniny na Maximum si můžete přečíst zde.


8. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře