Zábava i pro ty nejmenší? To je interaktivní výstava Filmohrátky! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zábava i pro ty nejmenší? To je interaktivní výstava Filmohrátky!

Na Kavčích horách v Galerii ČT se koná až do září 2019 výstava „Filmohrátky ČT...vše se točí kolem dětí“určená pro malé i velké návštěvníky. Nás nalákala skrze upoutávku mezi oblíbenými pohádkami v televizi.

Prostor Galerie ČT je volně přístupný přes prodejnu se suvenýry a vstup je zdarma.

Hned po vstupu do první části výstavního prostoru ohromí návštěvníky šapitó Cirkusu Humberto, které je vybaveno několika místy, kde se můžete vyfotit jako lev, medvěd anebo klaun.

Našeho Josífka ale zaujal nedaleký koloniál Vendelína Bajzy, ideální k půlhodinové hře na obchod. Poskytoval naprosto vše, o čem malý obchodník může snít, od pokladny po pytlíky s moukou, vše ve velikosti i pro ty nejmenší návštěvníky. Krom jiného se v něm skrývaly tajemné pytlíčky, ve kterých se podle hmatu poznával obsah.

Pokud by Vás tato hra nezaujala tak jako nás, nachází se v první části také stůl s omalovánkami a modelínou - k té slouží jako předloha model Chobotniček z druhého patra.

Po vstupu do druhé části na Vás čeká část věnovaná pohádce Arabela včetně vycpaného vlka, velký model ježka v kleci, magnetická tabule Pana Tau nebo akvárium s rybičkami a chobotničkami v živé velikosti.

Po celé galerii jsou umístěné „tajné“ skříně, ve kterých se nachází mnoho artefaktů z pohádek. Po jejich otevření Vám skříňka zahraje i hudbu z pohádky, ke které patří. Nejkouzelnější samozřejmě bylo najít prsten princezny Arabely.

My jsme ale nejvíce času strávili ve fotokoutku hned vedle chaloupky a v interaktivní sekci mířící do třetí části výstavy.

Interaktivní sekce je část sama pro sebe a nachází se uprostřed galerie. Po zemi se promítají například kytičky, které děti mohou odstrkovat nohama a odkrývat tak obrázek anebo se promítání změní na omalovánky a vy tak nohama můžete celý obrázek vybarvit. Projekcí je vícero a děti se tam opravdu vyřádí.

U další projekce jsme se opravdu nasmáli, jednalo se „oblékání modelů“ z pohádek. Po vstupu do prostoru k tomu určenému jsem se změnila na Červenou karkulku i s košíčkem a Josífek na Bílou paní. Smích se nedal zastavit, neb se modely měnily rychlostí světla a my vypadali opravdu komicky. Navíc vedle nás zrovna nějaký kluk jezdil na kole, aby probudil „Křečka v noční košili“.

Poslední část výstavy je kino s projekcí, uprostřed kterého visí ze stropu obří planeta Země. V této části mohou rodiče tajně nabrat síly a doufat v krátký odpočinek.... Ten jsme naštestí nepotřebovali neb jsme se těšili na stejně úžasnou cestu z galerie okolo všech těch hravých exponátů.

Musím říct, že výstava je to parádní, interaktivní a zábavná, nelze tudíž napsat nic jiného, než že ji doporučuji všema deseti.

 

Pro Kam s dětmi maminka Milada

7. 8. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře