Poraďte se s našimi víkendovými tipy kam s dětmi na výlet | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poraďte se s našimi víkendovými tipy kam s dětmi na výlet

Další z teplých letních víkendů máme před sebou. Ale pokud jste dobrodruzi a nechcete už jen ležet u vody, pak přesně pro vás jsou naše víkendové tipy kam s dětmi.

 

Praha a Střední Čechy

Doxíkův dětský den

DOX – Centrum současného umění bude v sobotu patřit dětem! A na co se můžete těšit? Několik výtvarných dílen rozmístěných po celém DOXu bude opět propojovat soutěž/nesoutěž, ve které bude mít každý šanci zvítězit. Jak vyhrát nad materiály, světlem a prostorem si naopak na různý způsob vyzkoušíte v rozmanitých dílnách k výstavám a prostorům Centra DOX. Odpočinout od čisté tvorby si budete moci u skvělého představení Spielraum Kollektiv s názvem PAPÍRRR. Interaktivní inscenace připravená pro dětského diváka ve věku od 5 do 10 let vznikla zkoumáním papíru a zvuku a účinkují v ní dva performeři a tři hudebníci (Tygroo). Dohromady pět – pět zastávek s inspirací světovým designem, udržitelnou architekturou a současným uměním!

 

Historický festival a bitva

Mrač u Benešova se znovu stane dějištěm historického festivalu. O dopoledních hodin bude otevřeno dobové středověké tržiště a tábor - ležení bojovníků i jejich doprovodu. Pro návštěvníky je připraven pěší rytířský turnaj, prodej řemeslných výrobků, autentické občerstvení, bohatý doprovodný program. Děti se mohou také těšit na alchymistovu dílnu a komentované prohlídky ležení, tábora a zbroje. Akcí bude provázet živá středověká hudba. Odpolední program vyvrcholí odpoledne velkolepou komentovanou bitvou o mračskou tvrz.

 

Divadlo na hradě v Týnci nad Sázavou

Středočeský hrad Týnec nad Sázavou je již po 16. dějištěm letních divadelních představení pro děti. V sobotu se můžete těšit na pohádku Pasáček vepřů v podání souboru Bářino toulavé divadlo.

 

Zimní dny v Herolandu

Zima uprostřed léta? A proč ne? V Herolandu je možné vše! Již tradičně proběhne v parku zimní den. A proč ne, když je v létě takové horko? Přijďte se ochladit a pořádně si zařádit. Těšit se můžete na zimní sporty, výrobu zimní výzdoby, spousta zábavy, ale také pěnovou párty

 


Ústecký a Liberecký kraj

Za pohádkou na zámek Velké Březno

Nedělní odpoledne na zámku Velké Březno bude pohádkové a to doslova. Boučkovo divadlo Jaroměř zde zahraje loutkovou pohádku o Kašpárkovi, který vysvobodil zakletého pána a k velkému štěstí tak přišel.

 

Starosplavská pouť

Tradiční pouť ve Starých Splavech u Máchova jezera začíná v sobotu příjezdem Jezerní královny do přístaviště a poté se program přesouvá na náves. Těšit se můžete na hudbu různých žánrů, divadélko pro děti, kejklířskou show, provazochodce, spoustu pouťových atrakcí i bohatý stánkový prodej.

 

Týden s pohádkou v Liberci

Po celý týden probíhá v Liberci v Lidových sadech divadélko pro děti. Každý den v 16:00 se děti můžou těšit na loutkovou pohádku. Ve čtvrtek můžete vyrazit na pohádku O zatoulané písničce a v pátek ještě na pohádku O zlé rybářce a zlaté rybce.

 

Anenská sklářská pouť na Jizerce

Vyrazte v sobotu na Jizerku, koná se zde anenská sklářská slavnost. Den plný zábavy, ukázek tradičních řemesel, dobrého jídla a pití. Pro děti je připraveno oblíbené loutkové divadlo, dětské výtvarné dílničky, houpačky, řetízkový kolotoč, taneční i jiné soutěže, jízda na koních a projížďky v kočáře.

 

Pardubický kraj

Tankový den v Králické pevnostní oblasti

Pokud máte doma malé (nebo velké) nadšence vojenské techniky, nesmíte tuto sobotu chybět v Králíkách! Pro návštěvníky vojenského muzea se v rámci prvního prázdninového společného víkendu muzeí v Králické pevnostní oblasti připravují dynamické ukázky těžkých strojů. Na terénní okruh vyrazí tanky ŽS 55A a T 54 AM2 Kladivo společně s legendárním T 34 do komentované ukázky v 11:00 a 14:00 hodin. Vždy po ukázkách budou tanky otevřené, s možností prohlídky zblízka. Odvážnější se mohou nechat svézt v pásovém vozidle DTP 90, a to v čase od 10:00 do 16:00 hodin. Pozor ale, jízdu si musíte rezervovat emailem.

 

Noční strašidelné prohlídky na zámku Letohrad

Už v pátek můžete vyrazit na strašidelnou prohlídku na zámek do Letohradu. Trasa stezky odvahy vede parkem ke strašidelné jeskyni a končí na zámku, kde provází Bílá paní. Během cesty na vás čekají různé úkoly i nadpřirozené bytosti. Skupinky jsou cca po 25 osobách a každou doprovází průvodce. Určitě si nezapomeňte baterku a pevné boty – a také se na prohlídku dopředu objednat v informačním centru. Pokud to do Letohradu tento víkend nestihnete, máte příležitost si stezku odvahy vyzkoušet ještě 2. a 16. srpna.

 

Královéhradecký kraj

 Den dětí na přehradě Les Království

Dětský den v kouzelném prostředí kolem vodní nádrže Les Království si pro vás připravily Lesy Česoé republiky na sobotu 27.7. Pro děti je připravena stezka lesního moudra v přilehlém lese Království u Štěrbovy vily, skákací hrad, hudební a divadelní vystoupení, malování na obličej, tvořivé dílničky, dětská diskotéka, lesní hřiště a další aktivity. Nesmí chybět tématické stany Lesů České republiky, ale ani občerstvení ve stanech v areálu Štěrbovy vily. Tak vyrazte za zábavou do přírody!

 

Anenská pouť na zámku v Rokytnici v Orlických horách

Anenská pouť v Rokytnici v Orlických horách je opravdu velkolepá! Nejen, že trvá celý týden, ale program hlavního dne – soboty 27.7. – je nabitý! Čeká na vás řemeslné tržiště se spoustou dobrot, tradičních a přírodních produktů, šermířské a loupežnické vystoupení, tanečnice, divadlo, kejklíři, žongléřský workshop pro děti, ukázky hadů, dílničky i malování na obličej…a navíc se v zámeckém parku konají Skotské horalské hry plné zajímavých disciplín. Doprovodí je taneční vystoupení a pro děti jsou připraveny soutěže, ale nezapomeňte vzít i tatínky – čeká na ně ochutnávka whisky. 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Červencová výprava na Divoký západ

Prázdninové dny letí jako stádo splašených bizonů a vy plánujete s dětmi další výlet? A co takhle vydat se rovnou na Divoký západ?  Nahlédněte do nezkreslené historie osidlování amerického západu. Staňte se na chvíli indiánem, kovbojem nebo zlatokopem a vyzkoušejte si jejich život na vlastní kůži! Naučte se střílet z luku, házet tomahawkem, rýžovat zlato, lovit mustangy nebo házet lasem. Můžete se stát pomocníkem našeho šerifa a vyfotit se s ním v jeho voze nebo ochutnat speciality z Divokého západu, a to vše v pátek v Plzni.

 

Letní bláznění 2019

Víkend bude v Chebu plný představení nového cirkusu, pouličního divadla a workshopů. Areál Krajinka pod Chebským hradem se promění v cirkusovou manéž, kde si můžete sami vyzkoušet cirkusové techniky pod vedením zkušených lektorů (letos nově například vzdušnou akrobacii), ale také zhlédnout představení v podání profesionálů. Projekt Letní bláznění je zaměřen na pohybové komediální divadlo, které je naplněno nejen humorem, ale také filosofií a nebojí se experimentovat. Hledá všechno to „bláznivé“ co je v České republice k vidění.  

 

Anenská pouť v Horšovském Týně

V Horšovském Týně se koná největší kulturní akce roku – Anenská pouť. Na horní části náměstí se představí řada hudebních skupin nejrůznějších žánrů s regionálními i populárními interprety. Na spodní části náměstí proběhne staročeský jarmark s ukázkami dávných řemesel, zaměřený na rozvoz tradic a kultury. Nebude chybět ani středověká hudba, historické tance, kouzelník a umění kejklířů. V programu můžete vidět i divadelní představení pro děti i dospělé, filmová představení, střeleckou soutěž a další.

 

Hrad Seeberg: Noční komentované prohlídky s kastelánkou

Hrad Seeberg zve na noční komentované prohlídky s kastelánkou. Ve vybrané sobotní večery se můžete seznámit s osudy hradu založeného už na konci 12. století, ale také si připomenout románské období. Netradiční atmosféru nočních prohlídek podpoří i kastelánka svým oblečením - románským kostýmem. Prohlídky se pokusí také přiblížit běžný život lidí té doby, tedy způsoby obživy, stravování, stolování, oblékání, podobně jako v minulých letech. 

 

Jižní Čechy

Pouťové malinové slavnosti v Malenicích

Pouťové malinové slavnosti vypuknou na farské zahradě v Malenicích. Můžete se těšit nejen na sladkosti z malin, ale i na masové pokrmy třeba s malinovou omáčkou, záleží na fantazii prodejců. Zveme již na 4. ročník této skvělé akce plné zábavy a dobrot.

 

Selské slavnosti v Holašovicích

Malované štíty stavení holašovické návsi se stanou již po 22. dobovou kulisou Selských slavností, na které se každoročně sjíždí na 250 lidových umělců a řemeslných tvůrců. Základem tři-denní slavnosti je lidový jarmark s ukázkami tradičních i netradičních řemesel z celé České republiky i ze zahraničí. Na rozlehlé návsi mohou návštěvníci slavností zhlédnout ukázky řemesel či zakoupit si výrobky z keramiky, kůže, proutí, paličkované krajky, tkaných oděvů. Svou zručnost představí řezbáři, nožíři, mincovníci, dráteníci, kováři, hrnčíři atd. Po dobu celé akce jsou k dispozici tvůrčí dílny kde si děti mohou vyzkoušet kreativní tisk na trička a tašky pomocí razítek s různými dětskými motivy, navlékání korálků a náhrdelníků, malbu na dřevěné motivy zvířátek, ruční zdobení perníků, malování keramiky či ruční kování na kovadlině.

 

Vysočina 

Sázavafest - Světlá nad Sázavou

Přijďte si od čtvrtka do neděle užít jeden z největších open air festivalů v České republice. Těšit se můžete na špičky hudební scény, které vystoupí ve třech nabitých festivalových dnech. Samozřejmě festival počítá i s dětmi. Najdete zde Family fun zónu s Avengers, My little pony, Kubíkovu zahradu a spoustu dalšího. 

 

Den tygrů v Zoo Jihlava

Surya a Mau jsou už o rok starší a proto přijďte v sobotu oslavit jejich narozeniny do jihlavské Zoo. Těšit se můžete na jejich komentované krmení se spoustou zajímavých informací od ošetřovatelů. V areálu bude navíc připravena naučná „tygří stezka“, kde se zábavnou formou děti dozví něco o jejich životě. Tak přijďte tygříkům popřát vše nejlepší.

 

Jihomoravský kraj 

Gulášobraní - Blansko

Přijďte si v sobotu pochutnat na guláši od soutěžních týmů. V zámeckém parku v Blansku se můžete těšit na hudební vystoupení kapel, vaření s dětmi z publika, zábavný program s Prasátkem Cecilem, který bude plný her, tancování a soutěží o ceny. O zábavu se také postará růžový karavan s tvořivou dílnou.

 

Archeologie pro každého

Přeneste se v sobotu o tisíce let zpět. Muzeum ve Šlapanicích vás zve na sobotní program Chutě a vůně pravěku. Návštěvníci se podívají, jak se žilo lidem před několika tisíci lety. Dozvíte se, co se běžně jedlo, a co naši pravěcí lidé zaručeně ochutnat nemohli. Děti si budou moci vyzkoušet mletí obilí, tkaní na stavu a vrtání kamene a seznámí se s prací archeologů.

 

Zlínský kraj

Tlumačovské pivní slavnosti 2019

Přijďte v sobotu navštívit tlumačovské tradiční pivní slavnosti. Rodiče se mohou těšit na ochutnávku regionálních piv, ale i na 3. ročník setkání heligonkářů. Pro děti budou v průběhu dne připraveny soutěže, atrakce, jízda na koni a malování na obličej.

 

Buchlovské noci s Černou paní

Přijďte se podívat na hrad Buchlov na tajemné večerní vystoupení. Čeká vás atmosféra starodávných prostor po setmění, ale i spousta hraných pověstí a příběhů tohoto hradu, kterým vévodí pověst O černé paní buchlovské. Bude připraven i doprovodný program pro děti se soutěžemi a ohňová show.

 

Moravskoslezský kraj 

Prázdninové jízdy historickými vozidly k zoo

Zoo Ostrava patří mezi nejvíce navštěvované zoologické zahrady v České republice. Rozlehlá zoo s mnoha zvířaty a velkou botanickou zahradou je velkým lákadlem Moravskoslezského kraje. Nedávno zde vznikla nová expozice pro mangusty a dikobrazy a byl spuštěn provoz Safari expresu. Pokud se do zoo chystáte, můžete si cestu za zvířaty zpestřit – během prázdnin do zoo vyjíždějí historické autobusy.
A právě tuto sobotu budete mít možnost se historickým autobusem svézt, pro děti to bude určitě velký zážitek. Další, poslední termín je naplánován na 17.8.

 

Baškafest 2019 – sportovně-hudební festival

V malebné obci u Frýdku-Místku v areálu vodní nádrže Baška vypukne v sobotu festival plný zábavy, sportů, atrakcí, turnajů, jídla a pití – těšit se můžete na Baškafest 2019. Začátek bude ve znamení sportu, připravena budou různá sportoviště, kde se odehrají sportovní turnaje. Děti budou na festivalu určitě nadšené, čekají na ně trampolíny, obří nafukovací skluzavka, aquazorbing, vodní fotbálek a doprovodný program nabídne malování na obličej nebo airbrush malování. A jak nejlépe dětem na festivalu zakončit den? Přece dětskou diskotékou!

 

Olomoucký kraj

Hravé odpoledne s kostkou

Osm kilometrů od Prostějova se nachází zámek Plumlov, na kterém probíhají po celý rok akce, výstavy a další kulturní zajímavosti. Nadcházející sobota bude pro rodiny s dětmi na zámku obzvlášť lákavá, neboť se zde v rámci kulturního léta koná Hravé odpoledne s kostkou. Pro děti budou připraveny deskové hry, dílnička, stanoviště plné zábavy nebo lukostřelba. Program se bude odehrávat na nádvoří zámku a vstup je zdarma.

 

Moritzovy tvořivé dílničky

Jsou vaše děti kreativní a rády tvoří? Pokud ano, přijďte v sobotu odpoledne do Galerie Moritz, která se nachází v centru Olomouce. Na děti zde bude čekat kreativní koutek, ve kterém budou probíhat další Moritzovy tvořivé dílničky, tentokrát na téma ozdoby z korálků. Děti si mohou vyrobit náramky, přívěsky na klíče, řetízky nebo šperky pro prince a princezny.

 

Více z našich nejen víkendových tipů najdete samozřejmě na webu www.kamsdetmi.com

24. 7. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře