Prázdniny jsou v plném proudu a vy se ptáte, kam s dětmi vyrazit? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Prázdniny jsou v plném proudu a vy se ptáte, kam s dětmi vyrazit?

Prázdniny jsou v plném proudu a vy se ptáte, kam s dětmi vyrazit? O víkendu se má lehce ochladit a možná i trochu sprchnout, takže schovejte plavky, nafukovací plameňáky a jednorožce a vydejte se na nějaký výlet. Akcí a míst k návštěvě je opravdu spoustu, takže rozhodně máte z čeho vybírat. 

 

Praha a Střední Čechy

Dobrodružství pro malé detektivy na zámku Chvaly

Chvalský zámek nabízí poslední možnost, jak objevit místo úkrytu ztracené vzácné rytiny na pozadí příběhu z přelomu 17. a 18. století. Vezměte děti do zámku a zkuste rozluštit zámeckou záhadu! V recepci obdržíte zapečetěnou obálku s detektivním případem i indiciemi a dál už bude na vás, zda se vám podaří složitý příběh rozluštit a získat odměnu. Stopy vedou výstavou umění loutky, na půdu, salónky, sklepením i dalšími zámeckými zákoutími.

 

Kolešovka 2019 – Lužná u Rakovníka

Nenechte si ujít prázdninovou projížďku parním vlakem po trati Lužná u Rakovníka - Kolešovice a zažijte tak pravou železniční romantiku! Vlaky (letos první vyráží tuto sobotu) vyjíždějí každou prázdninovou sobotu a svezou vás celkem 17 km úchvatnou chmelařskou krajinou. Vlaky Kolešovky jezdí z Lužné u Rakovníka do Kolešovic trvá zhruba 50 minut. Během jízdy je možné se občerstvit v bufetovém voze. Podél trati Kolešovky a po polních a lesních cestách se nabízí rovinatá cyklostezka značená symbolem mašinky na žlutých značkách. 

 

PŘEHRADY FEST

Přehrady jsou dvoudenní hudební festival pro celou rodinu. V krásném prostředí kempů zakotví nejen české kapely, ale i divadelní soubory. Vaše děti zabaví představení, workshopy i různé atrakce. Ale především si užijete pláže, koupání a vodní sporty. Na festivalu vystoupí přední čeští umělci a kapely. Nebude chybět festival pro děti Pigyáda nebo Táborák stage, na které muzikanti zahrají táborové písně. Pigy Stage dětem nabídne ranní protažení s Hankou Kynychovou, vystoupení Lollipopz, kouzlení Magic Maxe nebo hudební vystoupení mladých zpěváků.

 

České hrady - Točník

Festival Hrady CZ odstartuje v pátek a sobotu na hradě Točníku a dále se každý následující pátek a sobotu představí na dalších místech dle programu. Festivalové koncerty se odehrají vždy na dvou pódiích v areálech v blízkosti hradů. Chybět nebude tradiční páteční karneval s vyhlášením nejlepších masek. Přibydou také další dětské koutky a aktivity, aby si festivalovou atmosféru mohly užít celé rodiny. Na Točníku nebude chybět ani náš videotým "Tak děti kam?". Tereza s Vendulou a dětmi budou natáčet velmi speciální díl, tak se za nimi klidně stavte. 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Piráti dobývají jezero Chmelař

Největší pirátská akce v Čechách je opět tu! Již tento víkend se piráti pokusí dobýt jezero Chmelař v Úštěku. Čeká vás program nabitý k prasknutí. Již v pátek večer se můžete těšit na zahájení akce s průvodem pirátů. V sobotu vás čeká již od rána celodenní program, 3 strhující bitvy na vodě i na pláži, pirátské lodě, pyrotechnické a ohňové efekty a více jak 300 vystupujíchc a řemeslníků, pirátské městečko i tržnice, soutěže pro děti, dílničky, loutkové pohádky a mnoho dalšího.

 

Kukuřilčné bludiště Sychrov

Přijďte se ztratit do 11 kukuřičných bludišť po celé České republice! Unikátní bludiště v kukuřici pro malé i velké s interaktivní hrou na čas a hádankami s odměnou. Navštivte rodinku Kukuřičáků žijící v jedinečném bludišti v kukuřičném poli ještě větším, než je fotbalové hřiště. Do svého labyrintu lákají na návštěvu předškoláky, školáky, rodiny, dobrodruhy a výletníky.


Skleněné odpoledne

Na zahradě Památníku K. H. Máchy v Doksech můžete strávit sobotní odpoledne na skleněném bleším trhu. Jsou připravené ukázky historických sklářských technik, foukané figurky, v tvůrčích dílnách si můžete vyrobit šperk či jiný skleněný suvenýr. Odpoledne čeká děti pohádka Červená Karkulka v podání divadla Bořivoj.

 

Speleologický den u Hanychovské jeskyně

Jeskyně byly vždy zahaleny rouškou tajemství, a jeskyňáři jsou lidé, kteří toto tajemství poodhalují často za náročné práce s krumpáčem a lopatou. Liberečtí jeskyňáři připravili na sobotní odpoledne již tradiční Speleologický den v Panském lomu v Horním Hanychově, na kterém bude část těchto tajemství poodhalena. Během celého odpoledne budete moct nahlédnout do nitra Hanychovské jeskyně, zasoutežit si v bednované, zhlédnout ukázky lezeckých technik při jeskyňaření a také se dozvědět něco více o podzemí.

 

Starokřečanské slavnosti

Obec Staré Křečany zve všechny malé i velké na slavnosti, které se uskuteční již tuto sobotu. Pro děti je připraven animační program a dětský den na hřišti, bubenická show, dále spousta hudebních vystoupení, pouťové atrakce, zorbing a mnoho dalšího.

 

Pardubický kraj

Veselý Kopec patří dětem a jejich rodičům celé léto

V červnu až září Veselý Kopec patří rodinám, které si chtějí společně hrát a prožít příjemné chvíle v zajímavém prostředí expozice lidového stavitelství v přírodě. V prodejně upomínkových předmětů získáte dva různé herní plány, podle nichž můžete samostatně procházet mezi roubenými chaloupkami a hledat odpovědi na otázky, které vás dovedou k rozluštění tajenky a získání malé odměny. Tyto objevné výpravy můžete s dětmi podnikat kterýkoliv den od úterý do neděle v rámci běžné otevírací doby. O víkendech máte navíc možnost sledovat při práci různé řemeslníky, dozvědět se od nich mnoho zajímavého, něco si vyzkoušet a odnést domů. Právě tento víkend pro vás bude připravena výroba dřevěných hraček a keramická dílnička.

 

Adventure Night v Adrenalin Parku s Mamutem

Zažijte tu pravou adrenalinovou noc plnou zábavy! Adventure Night odstartuje Mamutík na své obří houpačce, pak na vás čeká přednáška od profesionálů z Horské služby, závody do výšky s Mamutem a noční osvětlený okruh pro děti i pro dospělé. Energii můžete doplnit špekáčky opečenými na ohni. V provozu budou všechny atrakce adrenalin parku, jako je lezecká stěna, tubing, obří houpačka nebo nafukovací trampolína.

 

 

 

Královéhradecký kraj

Oživlá pevnost Josefov

Pevnostní město Josefov ožije v sobotu dobovým životem! Na své si přijdou i ti, kdo vojenské tematice neholdují. Kromě bojové ukázky se totiž můžete těšit na řemeslný jarmark, loutkové divadlo, příjezd císaře i další postavy v dobových kostýmech. Své řemeslo předvede kat i felčar, především pro dámy bude zajímavá dobová módní přehlídka. Prohlédnout si můžete vojenský tábor nebo třeba kovárnu. 

 

Africký festival v Safari Parku ve Dvoře Králové

Právě v tomto druhém červencovém týdnu probíhá v Safari parku v rámci Afrického léta oblíbený Africký festival. V sobotu proběhne velký koncert zimbabwské skupiny Iyasa a promítání v letním kině. Pokud máte už na sobotu jiný program, tak se vypravte v pátek nebo v neděli – každý den jsou připravena dvě malá vystoupení skupiny Iyasa, africké tržiště a sochání se sochařkou Maudí.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Zámecké historické slavnosti na zámku v Boru

V sobotu se budou konat na zámku v Boru historické slavnosti.Chybět nebudou historická řemesla a tržiště, uskuteční se samostatné prohlídky zámku a celodenní program zakončí ohňová show a ohňostroj. V programu se představí skupiny historického šermu,  taneční skupiny, divadlo, dobová hudba, bubeníci. Letošní novinkou bude plavbu na pirátském člunu na zámeckém labutím rybníku. Slavnosti budou zahájeny již  v pátek večer, kdy ze zámku průvod šlechtických družin s urozenými dámami, aby se před radnicí představili ukázkami šermu a tance a převzali z rukou purkmistra klíč od bran města.

 

Barokní klášterní slavnost

V tachovském Muzeu Českého lesa se bude konat barokní klášterní slavnost. Děti i dospělí se zabaví lukostřelbou, střelbou z repliky historického vrhadla nebo výrobou barokních škrabošek, lze se vyfotit v originálním fotokoutku.  akci zakončí barokní ohňostroj  Po celou dobu budou volně přístupné muzejní expozice a výstavy, k dispozici bude občerstvení v zahradním bistru. 

 

Rabský floutek: Kocour v botách

Žili, byli tři bratři a tatínek jim nechal dědictví. Nejstarší syn dostal mlýn, prostřední peníze a na nejmladšího zbyl kocour. Ale pozor, není to jen tak obyčejný kocour. On totiž mluví a dokáže ledacos vymyslet a zařídit. Třeba princeznu, nebo ... Nevěříte? Tak se přijďte podívat v neděli na hrad  na loutkové  pro děti i dospělé. 

 

XVI. Bečovské slavnosti

Druhý červencový víkend proběhnou v Bečově nad Teplou 15. Bečovské slavnosti. Uvidíte historické tržiště na náměstí, vystoupení hudebních skupin, barokní ohňostroj, šermíře,  flašinetáře.  Děti se mohou těšit na pohádky,  kouzelnické vystoupení kouzelníka  Vendelína.

 

Jižní Čechy

Borůvkobraní v Borovanech

Další ročník Borůvkobraní, gastronomicko-kulturního festivalu města Borovany připadá tradičně na druhý červencový víkend. Slavnosti budou opět probíhat v areálu kláštera. Nádvoří bude patřit řemeslnému jarmarku a ukázkám výroby rukodělných výrobků. Na plácku u kašny jsou naplánována vystoupení písničkářů z Čech i Moravy, kejklířů a klaunů, folklorních souborů, workshop bubnování na africké bubínky a v neděli zde bude příležitost ulovit fotku s borůvkovými „živými sochami“.

 

Lomnické léto

Léto bude v Lomnici opět nabité bohatým kulturním programem. V průběhu prázdnin se můžete těšit na divadelní představení, letní kino, koncerty, festival dechových hudeb nebo Kaprobraní. Zahájení Lomnického léta proběhne tuto sobotu, kdy pro vás bude připraveno vodnické vyprávění pro malé i velké.

 

Vysočina

Blue style Prima fest

Již v pátek v areálu Šikland na Vysočině startuje Blue style Prima fest a oba festivalové dny budou nabité bohatým programem. Čekají vás koncerty, dětský program a spousta zábavy v indiánské vesnici, samotném westernovém městečku či strašidelném zámku Draxmoor. V dětské Hasbro zóně se bude vyrábět, malovat a hrát si.

 

Hračkobraní

V Kamenici nad Lipou můžete o víkendu navštívit Hračkobraní, festival hraček z přírodních materiálů. Pro ty, kteří se chtějí aktivně zapojit, je připraveno více než 30 tvořivých dílen, v nichž lze rozvíjet fantazii a můžete si zkusit vyrobit jednoduchou hračku nebo se třeba naučit základům žonglování. V programu nechybí pohádková divadelní představení, vystoupení kejklíře, žongléra či chůdochodce a mnoho dalšího.

 

Jihomoravský kraj

Meruňkobraní 2019

Pokud máte rádi meruňky, pak se v sobotu vydejte do Židlochovic. Celý den bude ve znamení oslavy meruněk společně s bohatým, nejen gastro programem. Na pódiu se vystřídají kulinářské špičky známé z  televizních obrazovek, chybět nebude hudba ani oblíbené soutěže. Děti se mohou těšit na muzikálové vystoupení Červená karkulka, soutěž v pojídání meruněk, školu vaření a spoustu další zábavy.

 

Brněnské psí dny

Všichni milovníci pejsků jsou zváni do Brna na Brněnské psí dny. Přijďte se i vy o víkendu přesvědčit, že se psy se dá dělat spousta zajímavého a že pes není pouze na hlídání nebo domácí mazlíček, ale že život se psem může být velká zábava. Kromě závodů v psích sportech se můžete těšit na bohatý doprovodný program, ať už ve formě přednášek, seminářů, ukázek psích sportů a soutěží pro diváky.

 

Zlínský kraj

Portášské slavnosti

V sobotu jste zváni do Valašské Bystřice na Portášské slavnosti. Pro děti bude připraven dopolední program na louce, kde nebudou chybět jezdecká představení, historický šerm, ukázky výcviku historických vojenských jednotek a bitevní ukázka vojsk z období Marie Terezie či spousta folklorních vystoupení. 

 

Buchlovské kování

Letos opět otevře hrad Buchlov své brány mistrům černého řemesla. O víkendu se na nádvoří hradu sejdou desítky kovářů, nožířů, měditepců, platnéřů a jiných kov zpracujících umělců, kteří přímo před vašimi zraky budou tvořit svá díla. Děti se mohou těšit na ukázky práce podkováře, ale i na Lenčino loutkové divadélko, kování hřebíků a soutěže v hodu kovadlinkou a kovářským kladivem.

 

Moravskoslezský kraj 

Africké trhy v Ostravě

Chcete zažít pravou africkou atmosféru? Navštivte v sobotu ostravské Trojhalí, kde se konají Africké trhy. K ochutnání, ale také k zakoupení bude čerstvé nebo sušené ovoce jako jsou jackfruity, avokáda, manga, anony, mučenky a spousta dalšího. Můžete se také těšit na grilované dobroty nebo zahnat žízeň šťávou z cukrové třtiny. Mezi další gurmánská lákadla patří koření ze Zanzibaru, čokoláda a čerstvé kakaové boby či vynikající káva. Akci pořádá česko-urgandský food projekt Virunga, který dováží zemědělskou produkci ze srdce Afriky.

 

Petřvaldská pouť 2019

Kolotoče či jiné pouťové atrakce děti určitě nikdy neomrzí. O víkendu bude oblíbená pouť probíhat v Petřvaldě a součástí Petřvaldské pouti bude také jarmark. Pouť oživí 26 prodejních stánků, ve kterých někteří řemeslníci předvedou rukodělnou práci a své výrobky budou také prodávat. Letošní tradiční Petřvaldská pouť se pořádá v prostorách TJ Petřvald.

 

 

 

Olomoucký kraj

Bystřické kulturní léto

Sobotní odpoledne bude v Bystřici patřit kultuře, zahájena zde bude letní sezóna akcí Bystřické kulturní léto. Děti jistě potěší pohádka „Dobrodružství na ostrově Čičidžuma“ autorského dua Michaela Doleželová a Roman Vencl. Pro děti i dospělé budou připraveny soutěže „O páže markýze Bykulé“. Hudební program zajistí kroměřížská folkl-country kapela a bláznivou krimikomedii „Madam Colombová zasahuje“ odehraje divadlo ŠOK Šterberk. Den zakončí svým koncertem kapela No Limit.

 

Odpoledne s večerníčkem

Kdo by neznal večerníčka! Víte o tom, že na Zámku Náměšť na Hané, kde se často konají rozmanité výstavy, můžete v neděli zažít již několikátý ročník Odpoledne s večerníčkem? Děti čeká spousta zábavy s pohádkovými postavami z večerníčků a plnění různých úkolů. Za splněné úkoly budou dostávat razítka do hrací karty. Akce bude probíhat v zámeckém parku a nádvoří.

 

Mnoho dalších tipů kam s dětmi samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

10. 7. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře