Kam s dětmi, když jsou často nemocné? Vyzkoušeli jsme dětskou ozdravovnu! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi, když jsou často nemocné? Vyzkoušeli jsme dětskou ozdravovnu!

Také se potýkáte s tím, že vám přijde, že s příchodem podzimu a začátkem školního (nebo spíše školkového) roku, jsou vaše děti POŘÁD nemocné? Dva dny ve školce – dva týdny doma, třikrát do školky a znovu dva týdny doma. Antibiotika – tři týdny doma. Týden dobré – tři týdny kašel. Znáte?! My bohužel až moc dobře. Naše dětská lékařka nám proto doporučila pobyt v dětské ozdravovně, konkrétně Dětskou léčebnu ve Cvikově v podhůří Lužických hor. Na mou námitku, jestli není 6 týdnů trochu moc dlouhá doba, mě sestřička rychle uklidňuje: „Tam se nezastavíte, jaké je tam pro všechny vyžití“. A byla to pravda!

 

 

Krásná příroda (prakticky jste v lese) s čerstvým vzduchem, spousta míst pro vycházky do blízkého i vzdálenějšího okolí (kdo může, auto s sebou!), pro děti nabitý (nejen) odborný program (inhalace, rehabilitační cvičení, muzikoterapie, vířivka, sauna..), v letním období několik bazénu, v zimě vlastní lyžařský vlek.

 

 

Samozřejmostí je několik hřišť s pískovišti, prolézačkami, houpačky, klouzačky.. po celém areálu. Jako třešnička na dortu možnost půjčit si šlapací autíčka a v létě elektrické lodičky, které vozí děti na hladině jednoho z bazénu. Herny najdete i uvnitř.

 

 

Každý všední večer „kino“ – promítají se dětské animáky v aule, která je stylově vybavena sedačkami z bývalého kina. Ve stejné aule se pak hrálo divadlo a také si děti mohly vyzkoušet korálkování. Jelikož jsme byli v ozdravovně celý červen, děti tu oslavily i Den dětí – personál jim přichystal naprosto úžasný dopravní dětský den, plnilo se spousta zábavných úkolů uvnitř i venku.

 

 

 

Jo, a dobře tu vaří!

A dál? Každou středu se jezdí autobusem na výlety po blízkém okolí, které je doslova nabité atraktivními turistickými cíli, jako je např. Resort Malevil, sklářská krčma Ajeto Lindava nebo německý Oybin.

 

 

 

 

Co ale dělá Cvikov Cvikovem a proč se sem některé maminky s dětmi vrací i podesáté, to je personál, bez kterého by to nešlo, a ten se tu opravdu sešel v mimořádné kvalitě. Od rehabilitačních sestřiček, přes sestřičky na oddělení a paní doktorku, ale třeba i paní uklízečky, a v neposlední řadě pana ředitele, který není jen jakási „šedá eminence“ sledující vše zpovzdálí, ale člověk, kterého opravdu zajímá, jak se jeho klientům daří, a navíc s vámi objede všechny výlety. Ten odborný se dětem maximálně věnoval a ostatní dotvářeli více než příjemnou atmosféru.

 

 

 

Na jednom oddělení je většinou 5 maminek, což v našem případě znamenalo 9 dětí (samí kluci), a i v tomto případě jsme měli neuvěřitelné štěstí, jelikož jsme vytvořili partu, která společně zvládla odloučení od domova více než dobře. A nebojte, tatínci za vámi mohou dorazit kdykoliv!

 

 

Takže za nás moc děkujeme (Elišce, Karle, Renatce, Míle a Aničce) a určitě doporučujeme! A za rok možná, kdo ví, na viděnou!

 

 

Petra Kottová

3. 7. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře