Předprázdninový víkend je tu a s ním i naše tipy kam vyrazit | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Předprázdninový víkend je tu a s ním i naše tipy kam vyrazit

Prázdniny se blíží a děti už se jistě vidí někde u vody, u babičky nebo na táboře. Tak si s nimi užijte další krásný a teplý víkend než vám odjedou. Pojďte se podívat, jaké zajímavé víkendové tipy jsme pro vás vybrali. 

 

Praha a Střední Čechy

Polaris 2 v Planetáriu Hl. Města Praha 

Nejprve se tučňák James a lední medvěd Vladimír vydají raketou Polaris zkoumat polární záři, jenže jako na potvoru je zasáhne meteorit. A vynoří se otázky: Jak to, že na nás padají hvězdy? Padají na nás skutečně? Pokud ano, mohou se trefit i do nás? Odpovědi budou hledat James, Vladimír a jejich nová kamarádka Lucie. Podniknou bláznivé dobrodružství na Měsíc, mezi planetky a komety. Nenechte si ujít druhý díl veleúspěšného animáku pro planetária na jednom z největších panoramatických pláten na světě! 

 

 

 

Řemeslné pohádkové léto

Muzeum lidových staveb v Kouřimi si opět přichystalo Řemeslné pohádkové léto! O prázdninových sobotách od 29. června do 10. srpna zde návštěvníkům předvedou sedm různých povolání našich předků. Většinu z nich si budou moci i vyzkoušet. Nejen pro nejmenší se budou číst pohádky o vybraných řemeslech.

 

Sokolníci a šermíři na Křivoklátu

O posledním červnovém víkendu se mohou návštěvníci známého hradu těšit na šermířskou skupinu Tartas, která představí mimo jiné dlouhé středověké meče, tesáky, sekery, plné plátové rytířské zbroje, kroužkové košile a další. Šermířské vymoženosti. S dravci vás seznámí zkušená sokolnice Věra Gilová, která na I. hradním nádvoří představí některé dravce v rámci sokolnických ukázek. Rovněž v podání Alexandra Vrágy se návštěvníci mohou těšit na ukázky volného létání dravců, doprovázené odborným výkladem sokolníka.

 

Tajemný hrad Konopiště 

Letos bude pro děti na Konopišti na jižním křídle připravena výstava "Hrad a předhradí", která přinese spoustu zajímavostí. Děti poznají stará řemesla, hry a umění soubojů, prohlédnou si oděvy velmožů i vznešených dam, které si mohou také vyzkoušet a vyfotit se v nich na vladařském trůnu. 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Ekopark Liberec 

Jestli jste ještě nenavštívili První volnočasový Ekopark v Liberci, tak jste o hodně přišli. Tato oáza klidu a zeleně vyrostla téměř v centru Liberce. Park je zaměřený na ekologii, vzdělávání, kulturu, zdraví člověka a volnočasové aktivity pro všechny věkové skupiny. Najdete zde piknikové paloučky, prolézačky, dětské bludiště, houpací sítě, barefoot chodníček, kontaktní minizoo a mnoho dalších aktivit. Každý měsíc se zde také koná spousta akcí, workshopů nebo dílniček pro děti. 

 

 

Dětský den v Harrachově

Sobotní den bude v Harrachově patřit dětem. V areálu Sklárny Novosad a syn se koná sportovně-vzdělávací akce, kde se můžete těšit na atrakce pro děti, ukázky ruční výroby skla a děti mohou také navštívit tvořivou dílničku.

 

Tulifest

Tulifest je přehlídka začínajících hudebníků s handicapem i bez, která se koná v pátek v Liberci na Soukenném náměstí. Nezáleží na tom, kolik je vám let, zda jste zdraví, nebo máte nějaký handicap, zda zpíváte nebo jen doprovázíte kapelu. Přijďte zkusit své štěstí nebo jen podpořit soutěžící. Připraven je také bohatý doprovodný program, občerstvení a dílničky pro děti.

 

Adrenalin park Jedlová 

Pokud se vydáte o víkendu do Lužických hor, navštivte Adrenalin park Jedlová. Čeká vás tu spousta zábavy a zážitků pro celou rodinu. Můžete si zde zapůjčit terénní koloběžky nebo si zalézt na lezecké stěně, která je vhodná i pro děti. Pravý adrenalin zažijete v lanovém centru nebo na obří houpačce, se kterou prožijete volný pád.

 

 

 

Pardubický kraj

Medobraní u Perníkové chaloupky

Rodinný program se uskuteční v expozici "Medárium" s naučnou stezkou o včelách v areálu a v obnovených historických sálech Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou u Pardubic. Můžete se seznámit nejen s technikou a způsobem odběru plástů ze včelích úlů, ale také s vytáčením čerstvého medu a jeho dalším zpracováním. Chybět nebude ani ochutnávka a prodej vytočeného medu či doplňkový prodej medoviny, svíček ze včelího vosku, propolisu a dalších včelích produktů. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet, jak se z medu, mouky a koření dělají perníky. Příjemné chvíle "s medovými zážitky z Perníkové chaloupky" strávíte v Muzeu perníku s Perníkářskou dílnou Ježibaby a Medovým rájem, v útulně U všech čertů a v Otesánkově mlsárně s bohatou nabídkou zmrzlinových pohárů. A bude i Červená Karkulka a gastronomická specialita: pečení holubi převážně rostlinného původu!

 

Královské slavnosti na Svojanově

Nestihli jste Dny pohádek a noci běsů na Svojanově? Nevadí, hrad s tajemnou atmosférou láká tento víkend na další akci – Královské slavnosti. Opět po roce přijede na hrad král Přemysl Otakar II. s manželkou Kunhutou i celou družinou. Doprovázet je budou samozřejmě šermíři, tanečnice, bubeníci a další kejklíři! Ani při slavnostech ale nepřijdete o komentované prohlídky empírového paláce s unikátní kopií pohřební koruny Přemysla Otakara II., středověkého sklepení opředeného legendami a pověstmi o hradu, dále mučírny a domu zbrojnošů, či o procházky v zahradách a výstup na hlásku.

 

 

Královéhradecký kraj

Slavnosti koní, historie a řemesel na Kuksu 

Program pro vás připravili lidé s láskou ke koním, půdě a starým řemeslům. Mnohé vás naučí, ještě více předvedou. Pokácí nemocný strom ruční pilou a sekerou a společně s vámi zasadí strom nový. Pomohou vám objevit krásu sečení kosou a celý program zarámují ržáním a potem koní. Přijďte s nimi mluvit, sledovat je a učit se. 

 

Rodinný minifestival U nás na zámku v Novém Městě nad Metují 

Letní minifestival pro celou rodinu se koná v areálu zámku rodiny Bartoň-Dobenín v Novém Městě nad Metují poslední červnovou sobotu. Čeká vás skvělá muzika, originální divadelní představení či benefiční dražba piknikových košů. V zahradách bude probíhat řemeslný trh, letní atmosféru umocní francouzský petanque a švédský kubb. K dispozici bude občerstvení a možnost užít si v zahradě piknik.

 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Pohádkové náměstí 2019

V pátek 28.6. proběhne na náměstí Republiky v Plzni oblíbené pohádkové odpoledne pro všechny děti na závěr školního roku zvané Pohádkové náměstí. Děti se mohou těšit na hry, workshopy, úkoly, skluzavky, kolotoč nebo hudbu, tanec a divadlo. Program vyvrcholí příběhem, v němž se děti stanou spoluaktéry záchrany Pepíčka z břicha obrovské ryby. 

 

PicNic - den plný letních zážitků

Poslední červnovou neděli si u nás užijete, ať už léta pracujete, nebo si stále užíváte volný červenec a srpen. Bavit se budou děti, puberťáci, vysokoškoláci, dospěláci i senioři. Zažijte to nejlepší z prázdnin v jednom dni. Přijďte na koupačku, letní kino, opékání buřtů, fotbálek, busking v podání Police Symphony Orchestra a spoustu dalších aktivit. Těšit se můžete i na zmrzlinu, kávu, food trucky a další.

 

Oslavy 550 let města Toužim

V tomto roce si v Toužimi připomínáme 550 let od založení města 8. července 1469. K tomuto výročí připravilo město na 28. až 30. června 2019 bohatý program. V sobotu se bude slavit na nádvoří zámku - zazní historická hudba, přichystáno je šermířské vystoupení, sokolnické ukázky, taneční vystoupení, divadlo, přednáška o zbraních, tvořivé dílny, hry a soutěže pro děti, ohnivá show a na závěr letní kino. K vidění bude i průvod kolem toužimského náměstí  a slavnostní předání zakládající listiny k založení města Toužim

 

"Try & Play" 2019 

V Kraslicích se uskuteční další ročník víkendové párty "Try & Play". Letošní ročník bude patřit opět hlavně dětem a milovníkům pokojné relaxace i pikniků v trávě, v lesním porostu rozsáhlého areálu Městských sadů...a to vše doplněné bohatým programem:  paintball, luky na terč, skákací hrad, dětská olympiáda, jízda ve vojenském voze a mnoho dalšího. Děti si budou moci vyzkoušet hru na bicí nebo klávesy. Součástí programu je i videoprojekce či bohoslužba.

 

 

Jižní Čechy

Slavnosti solné stezky v Prachaticích

Historie a rozkvět města Prachatice ze 14. – 16. století jsou každoročně připomínány na Slavnostech solné Zlaté stezky. I letos se mohou návštěvníci těšit na bohatý program, který zahrnuje například ukázky dobových řemesel, kulturními programy, trhy a průvody v historických kostýmech i speciální blok aktivit pro děti. A co dalšího vás čeká? Divadelní představení, hudební a taneční představení, pochodňový průvod, historické tržiště, šerm nebo kejklíři. Budete mít možnost se seznámit i s kulturou různých zemí Evropy, zejména zemí partnerských měst.

 

Interaktivní výstava Leonardo

Jedinečná zážitková výstava Leonardo, inspirující děti i dospělé, dává návštěvníkům příležitost seznámit se s Leonardovými vynálezy, uměním a vědeckou prací hravou a poutavou formou. K příležitosti 500. výročí úmrtí slavného renesančního umělce Leonarda da Vinci je připravena výstava v krásných podkrovních prostorách nové budovy Solnice. A co vše můžete na výstavě zažít? Digitálně manipulovat a promítat obrazy Mona Lisy, otestovat si své pozorovací schopnosti v malovacím kvízu, zúčastnit se Poslední večeře nebo vše vstřebat v odpočinkové místnosti.

 

Vysočina

Vítání prázdnin na Hánově mlýně

Přijďte se v sobotu podívat na Hánův mlýn do Dobré Vody na Vysočině. Těšit se zde můžete na ukázky leteckých a lodních modelářů, ukázku výcviku záchranářských psů, techniky policie ČR či zásahu policejního psovoda. Na děti také čeká skákací hrad, kouzelník, plavba na kánoi, dětská diskotéka.

 

Svatoprokopská pouť Třebíč 

V areálu Baziliky Sv. Prokopa a třebíčského zámku se o víkendu koná Svatoprokopská pouť.  S celou rodinou se tak můžete těšit na tradiční pouťové atrakce a občerstvení doprovázené bohatým programem. Na děti čeká spousta představení kočovného divadla, žonglérský ateliér, pohádky a hry.

 

Jihomoravský kraj

Brno revival 2019 – festival rychlosti mezi pavilony

Přijďte se o víkendu podívat na brněnské výstaviště. Koná se zde Brno Revival, festival rychlosti Mezi pavilony. Festival představí ušlechtilou krásu sportovních a závodních automobilů i motocyklů od předválečných až do poloviny osmdesátých let. Čekají vás krátké jízdy velmi různorodých kategorií vozidel a hlavně divácky přístupné depo plné unikátní techniky. Součástí akce je rovněž výstava současných sportovních a závodních vozů či motocyklů.


Korunovační klenoty na zámku Vranov nad Dyjí

Od soboty můžete na zámku ve Vranově nad Dyjí navštívit výstavu České korunovační klenoty na dosah - Život a dílo Karla IV. Projekt připomene nejen našeho nejvýznamnějšího panovníka, ale především fenomén Českých korunovačních klenotů, na dosah a bez mnohahodinových front. Kromě replik klenotů uvidíte i mnoho dalších exponátů středověku – např. kopie zbraní, oděvy a obuv, mince, miniatury nebo 3D modely.

 

Zlínský kraj

Fair play festival 

Vyrazte s rodinou na další ročník Fair play festivalu do Všeminy. Na akci budete mít možnost na vlastní oči vidět a na vlastní kůži vyzkoušet desítky netradičních sportů a uměleckých workshopů. Součástí programu bude také Fair Play FAMILY DAY. Těšit se můžete na sportovní a umělecké aktivity, jako je např. wakeboard, slackline a waterline, skoky na kole do vody, požární sport, lanové centrum, skákací boty, klouzačku do vody, graffiti, koloběžky, jízdu na koni, nový cirkus, bubnování a spousta dalšího.

 


Odlétáme na prázdniny

Přijďte s dětmi oslavit vysvědčení do Kunovic hned v pátek. Slovácký aeroklub Kunovice vás zve na již tradiční akci Odlétáme na prázdniny. Těšit se můžete na letadla, dopravní hřiště, aquazorbing, skákací hrad, ukázky zásahů policie a hasičů, vyhlídkové lety, koncert a mnoho dalšího.


Moravskoslezský kraj 

Fantastická Ostrava 2019 

Milovníci sci-fi, fantasy a komiksu by si o víkendu neměli nechat ujít akci, která se pořádá v ostravském Trojhalí, a to festival Fantastická Ostrava 2019. Jedná se již o druhý ročník, loni navštívilo festival přes 3000 lidí. Festival nabízí pestrou zábavu jak pro malé děti, tak pro rodiny i dospělé. Návštěvníci se mohou těšit na stálé expozice, kde fanoušky Star Wars potěší například výstava soch a modelů z těchto oblíbených filmů. Součástí akce budou také workshopy a bohatý doprovodný program, který zahrnuje např. „Potterhead“ nebolí sdružení fanoušků Harryho Pottera. Na Fantastické Ostravě si jeho tvůrci připravili tématické přednášky, kvízy, deskové hry a spoustu dalšího.

 

Festival v ulicích

Colours of Ostrava se blíží! A jako každý rok je tu “předskokan” zvaný Festival v ulicích, který rozvíří centrum města. Ostravu čekají dva dny nabité zábavou, uměním a hlavně multižánrovou hudbou. Festival bude probíhat na Černé louce, na Masarykově náměstí a také na Slezskoostravskem hradě. Kromě desítek koncertů návštěvníky čekají obohacující workshopy, soutěže, sportovní aktivity a chybět nebude ani občerstvení, design zóna a bohatý program pro děti.

 

Olomoucký kraj

Mistrovství České republiky v atletice 

Poslední červnový víkend bude v Olomouci ve znamení atletiky, probíhat zde totiž bude Mistrovství České republiky juniorů, juniorek, dorostenců a dorostenek na dráze. Na nově zrekonstruovaný stadion s nejmodernějším vybavením zavítá téměř tisíc mladých talentů z celé republiky. Velkou šanci získat medaili má olomoucká sprinterská naděje Eva Kubíčková, vytrvalec Michal Hroch nebo všestranný vícebojař Jonáš Pospíšil. Atleti budou soutěžit v běhu, skoku do dálky a skoku o tyči, ve vrhu koulí, diskem, kladivem a oštěpem a v chůzi. 

 

Grand Prix „Hanácké hop“

Závodit se bude také ve Štěpánově, kde je v plánu konání závodu zcela ojedinělého - závodníci totiž nebudou lidé, nýbrž králíci. Klub Králičí Hop zde pořádá Grand Prix “Hanácké hop”, což je kvalifikační závod na MČR 2020. Mezi vyhlášené disciplíny patří rovinná dráha, parkur, skok vysoký a skok daleký. Ve Štěpánově nás tak čeká podívaná vskutku nevídaná.

Více zajímavých a nejen víkendových tipů pak najdete na našem webu www.kamsdetmi.com


27. 6. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře