Víkend je za dveřmi, a proto vám přinášíme tradiční tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend je za dveřmi, a proto vám přinášíme tradiční tipy kam s dětmi

Prázdniny se blíží a děti už se jistě vidí někde u vody, u babičky nebo na táboře. Tak si s nimi užijte další krásný a teplý víkend než vám odjedou. Pojďte se podívat, jaké zajímavé víkendové tipy jsme pro vás vybrali.

 

Praha a Střední Čechy

Supermarket Svět

Velmi názorná a interaktivní výstava, na které zjistíte, kdo se všechno podílí na výrobě našich mobilů, oblečení nebo čokolády a jaký to má dopad na přírodu i životní podmínky lidí, kteří tyto věci vyrábějí. V druhé části výstavy s názvem Člověk škodí, člověk pomáhá naleznete mimo jiné hru na obchod, můžete si zkusit složit budku pro ptáky. Prohlédnete si vycpaniny zvířat, která v krajině ubývají, nebo ukázky obalů, které šetří životní prostředí. Mimoto se v zahradě muzea nachází nově ukázky domečků pro hmyz, ptáky a také hmyz.

 

28. královské stříbření Kutné Hory

Znovu se otevírají brány do historie Kutné Hory a doby největší slávy královského horního města. Přijíždí král Václav IV. s chotí Žofií a celým dvorem. Přivítejte krále spolu s hrdými Horníky, přihlížejte napínavým rytířským soubojům a disciplínám na koních, veselte se při dobové hudbě a tanci. Svůj um předvedou středověcí řemeslníci, děti nadchnou žongléři a komedianti, rytířské ležení nebo kolotoč a dech se všem zatají při sobotním ohňostroji i nedělní „stříbrné“ mši. Děti do 6 let zdarma a sleva pro diváky v kostýmech!

 

Kostičkofest v Příbrami

Další „štace“ putovní herní výstavy české stavebnice SEVA, největší soukromé sbírky větších modelů ze stavebnic LEGO Technic, modely hradů a zámku z české stavebnice GECCO a edukativní stavebnice RESTA MODEL představuje město Příbram. Těšit se můžete např. na detailně propracovaný model ulice periferie města, se silnicí, zahradami, budovami a vozidly, ale také pohyblivé modely zapůjčené z dílny českého výrobce stavebnice SEVA. Výstava nabídne také velkou dětskou hernu o deseti herních zónách s kostičkami Lego, Seva, BLOK, DISCO, Mosaic Maxi, Combi Car, aj.

 

Táta dneska frčí

Nechte mamky v sobotu odpočinout a přijďte si užít den s tatínkem! Čeká vás spousta her, překvapení a zábavy. Na co se můžete těšit: prezentace techniky hasičského sboru, zábavná bubenická škola, LEGO hrátky, dílna s modeláři z DDM Praha 4 Hobby centrum 4, klub kapitána Korkorána a mnohé další..Večer možnost stanování přímo v areálu (nutná rezervace předem!).

 

Ústecký a Liberecký kraj

Olympiáda dětí a mládeže 2019

Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže České republiky se uskuteční v Liberci a Jablonci nad Nisou. Tato týdenní akce startuje v neděli a Liberecký kraj tak naváže na rok 2010, ve kterém hostil zimní verzi dětské olympiády. Vedle tradičních sportů, jako je atletika, plavání, volejbal či fotbal, vypsali pořadatelé také soutěž v letním biatlonu nebo uměleckou soutěž v graffiti. Předpokládaná účast činí více jak 4000 sportovců a trenérů. Tak pojďme společně fandit mladým sportovcům!

 

Roudnice Memorial Air Show

Memorial air show je jednou z největších letecko - společenských akcí svého druhu s téměř 30 letou historií. Tuto skvělu akci můžete navštívit právě tento víkend. Letový program začíná v sobotu i v neděli ve 14:00. Příjezd na letiště však plánujte klidně už dopoledne, očekává se opravdu veliká návštěvnost. Show navštíví během víkendu tisíce lidí, ale stojí to za to!

 

Výstava Moje tělo

Pokud se chcete zábavnou formou dozvědět, jak fungují jednotlivé orgány v těle a jak je na sebe vše vzájemně napojeno, nenechte si s dětmi ujít výstavu Moje tělo. Výstava se nachází v obchodním centru Olympia v Teplicích a exponáty zde budou vystavovány až do 28. Června 2019. Je zde obrovský exponát mozku, srdce, plic, oběhové soustavy a mnoho dalšího. Výstava je vhodná už pro děti od 4 let a prohlídka trvá zhruba 40 min.

 

Velký dětský den

Tak jako každý rok i letos se můžete těšit na další Velký dětský den v Děčíně, a to již tuto sobotu v areálu kulturního domu Střelnice. Na děti čeká odpoledne plné zábavy, her a radosti. Těšit se můžete na prezentaci složek Integrovaného záchranného systému, Dobrovolného pátracího týmu, Městskou policii Děčín, různá vystoupení a ukázky.

 

Pardubický kraj

Putování za písničkou na Křížovou horu

Letos již potřinácté můžete vystoupat na rozhlednu Křížová hora u Červené Vody za písničkou. Čeká tam na vás nejen hudba folkových kapel, ale také řemeslný jarmark, dřevosochání pana Romana Bubáka, expozice dravců a sov, pro děti pak nesmí chybět pohádková cesta, na kterou se mohou vydat v sobotu mezi 12 a 14 hodinou. Od 14 hodin určitě nesmíte chybět přímo u rozhledny, kde budou připraveny další hry pro děti a později i divadelní představení. Zkrátka zábava pro celou rodinu na čerstvém horském vzduchu!

 

Starodávný jarmark v Litomyšli

Máte chuť na trochu historie a třeba se i něčemu přiučit? V Litomyšli se v sobotu koná již tradiční Starodávný jarmark, na který se sjede více než sto řemeslníků, aby předvedli svůj um přímo před zraky návštěvníků. Budou vyrábět oblečení, cukrovinky, keramiku, nebo zpracovávat bylinky, med či zdobit sklo. Samozřejmostí je hudební doprovod. Stará řemesla stále žijí, tak se přijeďte přesvědčit!

 

Královéhradecký kraj

Gastrofestivaly v Hradci, Jičíně i Náchodě

Hned ve třech městech Královéhradeckého kraje se tuto sobotu konají gastronomické slavnosti. V Hradci Králové můžete zajít na Smetanovo nábřeží na putovní food festival STREET FOOD ROCKS, který mají na svědomí pořadatelé festivalu Rock for People. Netradiční kulinářské zážitky s pohodovou atmosférou letního hudebního festivalu, to určitě nadchne vás i vaše děti! Pokud to máte blíže do Jičína, tak tam se koná již tradiční food festival v Jičínském zámeckém parku. No a v Náchodě můžete zajít přímo na zámek na festival minipivovarů, krajových specialit a regionálních potravin s názvem Hradozámecké hodování.

 

Hračky a hry v Domku Boženy Němcové v Červeném Kostelci

Že máte doma desítky plastových hraček? Přijďte se podívat, jaké typické hračky se před sto lety vyráběly a prodávaly. Tenkrát jich děti neměly moc, zato si jich nesmírně vážily. Navštivte s dětmi tvůrčí dílnu a vyrobte si sami dobovou hračku, kterou si odnesete i domů. Přijít je možné kdykoli mezi 10-14 hodinou a v ceně vstupného je nejen program, ale i vstup do Domku Boženy Němcové a Pohádkového sklepení.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Běhej lesy Slavkovský les - dětské závody Dr. Maxe

Čtvrtý závod seriálu Běhej lesy už se těší na velké i malé závodníky! Zatímco dospělí mají na výběr 23 a 11 kilometrů, na ty nejmenší čekají trasy od 500 metrů do 1 kilometru. Všechny trasy vedou po měkkém povrchu lesních stezek v krásné české přírodě. Proběhněte se od Loveckého zámečku Kladská a zamíříte do kouzelného Slavkovského lesa mezi rozsáhlá rašeliniště. Před všemi závody Dr.Maxe je pro děti také nachystaná rozcvička. Ve startovním balíčku malí sportovci najdou tričko a v cíli si každý vyslouží originální dřevěnou medaili. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro celou rodinu jako odpočinková zóna, lesní pedagogika, výtvarné dílny, vědomostní soutěže i zábava.

 

Mezi nebem a zemí

Vyražte s námi již po šesté někam Mezi Nebe a Zem, kde Vám zábavnou formou prezentací, workshopů a ukázek opět představíme činnost IZS, dobrovolných záchranářů, spolků pracujících s mládeží a zabývajících se volnočasovými aktivitami, sportovních klubů a organizací představujících prevenci rizik, poskytování První pomoci a využití volného času jinak, než jen u počítačů, tabletů a mobilů.

 

Jízda Jiřího Kristiána Lobkowicze 2019

V sobotu zveme malé i velké milovníky historických vozidel do Plzně na tradiční akci "Jízda Jiřího Kristiána Lobkowicze", která je spojena s výstavou historických vozidel, a nese jméno někdejšího českého závodníka Jiřího Kristiana Lobkowicz, šlechtice, který propadl rychlé jízdě, ale pro něhož motoristický sport znamenal smrt v jednom ze závodů.

 

Den pozemního vojska - Bahna 2019

30. ročník největší společné ukázky současné i historické vojenské techniky v Evropě v Zadních Bahnech u Strašic je tu. Kluby vojenské historie inscenují ukázky z dramatických a vojensky zajímavých okamžiků z první světové války, z válečné operace na východní či západní frontě nebo na území protektorátu. Jako tradičně i v letošním ročníku bude účinkovat pásová a kolová technika z Muzea na demarkační linii v Rokycanech. Hlavní téma bude tradičně obrana České republiky.

 

Jižní Čechy

Jahodobraní v Nové Bystřici

Oblíbená kulturní akce se koná v městském parku v Nové Bystřici již podvanácté! A jako vždy přinese mnoho zábavy pro děti i dospělé. Děti si mohou vysloužit spoustu odměn a všichni se mohou těšit na tradiční i méně tradiční dobroty z jahod. Přijďte si užít jahodami provoněný den pro celou rodinu!

 

Výstava Fimfárum v Táboře

Galerie 140 zve na novou výstavu pro celou rodinu! Milovníci animovaného filmu Fimfárum každého věku si přijdou na své. Expozice bude obsahovat trojrozměrné scény z jednotlivých pohádek celovečerního filmu a kromě loutek, rekvizit a dekorací budou k vidění také originální scénické návrhy, ilustrace, fotografie nebo část věnovanou herecké legendě Jana Wericha.

 

Vysočina

Jihlavské havíření

Vysočinská metropole o víkendu ožije nejen slavnostními průvody, ale také hudbou, divadly, pouličními happeningy, dobročinným během nebo tradiční poutí. Koná se zde tradiční Jihlavské havíření. Není to pouhá podívaná na překrásné kostýmy jednotlivých postav. Je to především alegorie někdejšího bohatství, krásy a slávy královského města Jihlavy. Je to také svátek všech občanů města a velký den pro děti, které tím, že představují některou z historických postav, získávají ke svému městu neobyčejný vztah. Samozřejmostí je i nabitý doprovodný program pro malé i velké.

 

Den otevřených dveří v Muzeu autíček

Pamatujete si hračky, se kterými jste si hráli jako malí? Máte rádi autíčka? Pokud ano, jste zváni na Den otevřených dveří do Muzeu autíček v Přísece. Uvidíte sbírku tisíce autíček. Kromě toho máte jedinečnou příležitost zažít mimořádnou výstavu James Bond. Přijďte zjistit, v čem jezdil, létal nebo plul tajný agend MI6. Děti si mohou užít i nafukovací zábavní atrakce, dílničky s Igráčkem, malování na obličej nebo fotokoutek.

 

Jihomoravský kraj

Midsommar – Ochutnejte Švédsko!

Oslavte příchod léta po švédsku a nakoukněte i do historie této tradice. V Avion Shopping Park najdete o víkendu 22. - 23. června ochutnávku novinek ze švédského obchůdku IKEA, společně s kuchaři z IKEA budete moct ochutnat tradiční švédské speciality obohacené o několik novinek letošního roku. Podávat se budou zeleninové kuličky Allemansrätten, lososové kuličky Sjörapport s křenovou omáčkou a pro mlsouny výborné švédské čokolády v mléčné, bílé i hořké variantě. Chybět nebude workshop pletení věnečků, které jsou jedním z typických znaků švédské oslavy letního slunovratu. Na trenažéru handbike si budete moct vyzkoušet, jak náročné je tento stroj ovládat a „ušlapat“ kousek společné cesty do Švédska nebo si můžete ozdobit květináče s bylinkami.

 

Kávéeska a Festival uprostřed uvádí: Čau prázdniny!

V brněnském Björnsenově Sadu se bude v neděli slavit příchod prázdnin, které se tak nezadržitelně blíží. Kávéeska si pro vás připravila bohatý program. Čekají vás výtvarné dílny, „Městské retro hry“, táborák či anglický kvíz. Nebude chybět ani pohádka pro děti, malování na obličej a spousta dalšího.

 

Běh pro tygry v ZOO Hodonín

V ZOO Hodonín se v sobotu koná charitativní běh pro tygry. Můžou běžet všichni, bez ohledu na věk a výkonnost. Výtěžek ze startovného bude věnován na podporu záchranného centra tygrů Ussurijských ve Vladivostoku. V doprovodném programu na děti čeká tygří vědomostní stezka, výtvarné workshopy, focení a další hry a soutěže.

 

Zlínský kraj

Festival Kunovské léto

Od středy do neděle se koná 26. ročník Mezinárodního dětského folklorního festivalu ”Kunovské léto”, festival s dětmi, o dětech a pro děti. Pět dnů plných folkloru, více než 500 účinkujících a téměř 30 pořadů s mezinárodní účastí. Přijměte naše srdečné pozvání na letošní festival. V pořadech se můžete nechat inspirovat kvalitní prací dětských souborů od nás i ze zahraničí. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program pro děti.

 

Noc Slunce a Ohně

Zajímají vás řemesla spojená s ohněm? Chcete vidět na vlastní oči, jak vzniká vybavení slovanské šperkařské dílny? Láká vás oživlé velkomoravské hradiště plné Slovanů? Chcete nejenom vidět, ale i zažít? V tom případě neváhejte a navštivte v Archeoskanzen Modrá. Velkomoravané pro Vás připravili oslavy Slunovratu tak trochu jinak. Těšte se na ukázky ohňových řemesel, ukázky kovářů, šperkařů, kovolitců, speciální prohlídky a další zábavu.

 

Moravskoslezský kraj 

Rozmarné slavnosti řeky Ostravice

U řeky Ostravice v Ostravě proběhne v sobotu již tradiční akce Rozmarné slavnosti řeky Ostravice. Hlavním lákadlem je soutěž netradičních plavidel bez motorového pohonu. K vidění jsou vždy veselá plavidla a to nejoriginálnější získá peněžitou odměnu. Těšit se můžete také na bohatý doprovodný program, jehož součástí budou různé soutěže a závody, přes řeku Ostravici povede nová lávka a v závěru je připravena velkolepá světelná show. Děti určitě potěší velká pirátská loď nebo taneční workshop. U řeky bude zároveň probíhat výstava obrazů a proběhne pokus o nejdelší výstavu na břehu řeky Ostravice.

 

Heipark day 2019/ Heipark Tošovice

V Heiparku v Tošovicích se v sobotu koná velkolepé vítání léta. Další ročník celodenní akce přinese sportovní i hudební program. Děti se mohou těšit na vystoupení Čiperků, Mínu nebo Magic Bubbles. Velkým zážitkem bude světoznámá televizní sportovně-adrenalinová soutěž WIPE OUT. Během akce mohou návštěvníci využívat atrakce areálu, jako jsou bobová dráha, trampolíny, tubing, rodeo býk, lanová dráha, skluzavky, skákací hrad a mnoho dalšího. Nebudou chybět ani koncerty, vystoupí zde například kapela Slza.

 

Koloběžka Cup Pustevny

Přijďte si užít den plný zábavy na Koloběžka Cup a podpořte dva handicapované chlapce Jirku a Kubu! Projekt Koloběžka cup se z Prahy rozšířil na Pustevny. V těchto místech lidé koloběžku využívají hlavně ke sjezdu z Pusteven k hotelu Ráztoka, ale co takhle zkusit to opačným směrem? Přijďte si zajet časovku a ukázat co ve Vás je. Pro přihlášené závodníky je připraven startovní balíček, výjezd lanovkou na Pustevny zdarma a 1+1 vstup na stezku Valaška.

 

Olomoucký kraj

Odpoledne pro děti na hradě Šternberk

Pokud plánujete výlet na hrad, můžete v neděli navštívit hrad Šternberk. U příležitosti konce školního roku a začátku prázdnin se zde uskuteční dětská akce Odpoledne pro děti. Kromě kreativních dílniček na děti čeká vystoupení a žonglování workshop Cirkus Levitare, projížďky na koních, rybolov, trampolíny a mnoho dalšího. Stanice ochrany fauny HLUK si připravila ukázky dravců. Na své si přijdou také sportovci, součástí akce je také orientační běh se SKI OB Šternberk.

 

Pohádkový les 2019

V obci Hlubočky v Olomouckém kraji se v sobotu koná již desátý ročník oblíbené akce Pohádkový les. Trasa povede lesem a pro děti je připravena řada úkolů, pohádkových bytostí a cen. S veselým programem vystoupí Klauni na volné noze a o hudební doprovod se postará Pavel Novák. Děti mohou zařádit na skákacím hradě či něco vytvořit ve výtvarných dílničkách.

 

Více zajímavých a nejen víkendových tip pak najdete na našem webu www.kamsdetmi.com

19. 6. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře