Čtyřlístek ve staronovém kabátě | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Čtyřlístek ve staronovém kabátě

Kdo by ty čtyři neznal. Postavičky Jaroslava Němečka nešlo v dětské minout a i po padesáti letech mají stále co říct. Nikdy jsem ale jejich kouzlu nějak víc nepropadla a nebyla jsem z těch, co pravidelně běhali k trafice, tehdy samozřejmě označené „pns“. Přesto smekám pomyslný klobouk, protože Pinďa, Bobík, Myšpulín, Fifinka i v porevoluční době plné obrovské ilustrátorské konkurence získávají srdce malých čtenářů a diváků.

Velké dobrodružství Čtyřlístku je již druhým celovečerním filmem a cílí hlavně na předškolní děti. Abych zůstala objektivní, dívala jsem se při promítání na reakce mých dětí (6 a 9let) a zejména malý Šimon občas doslova zíral s otevřenou pusou. Oproti prvnímu filmu se tentokrát na plátně vyprávějí 4 na sobě nezávislé příběhy. Děj jednotlivých epizod netřeba vyprávět, na to si skočte do kina. Doplním ale, že se na rozdíl od šest let starého snímku tentokrát producenti vyvarovali product placementu a chybí i předchozí 3D show. K filmu naopak vzniklo mnoho doprovodných publikací, které za zmínku rozhodně stojí. K filmu vyšla stejnojmenná komiksová kniha a Supraphon ji nabízí i jako audioknihu na CD či digitálně.  

A jak už jsme vás informovali dříve, u příležitosti padesátiletého výročí vydání prvního čísla komiksu Čtyřlístek se bude od 8. května do 1. září 2019 konat výstava 50 let s Čtyřlístkem. Základní linie výstavy je zaměřena na dětské publikum a pracuje s interaktivními prvky. Pozve děti do světa dobrodružství a zapojí je do hry, jejímž cílem bude představit současným dětem svět čtveřice postav z komiksu Čtyřlístek. Výstava proběhne v Muzeu hlavního města Prahy – Florenc. 

Vendula Dittrichová

19. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře