Jak jsme se přenesli do říše pohádek, hrdinů a princezen | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Jak jsme se přenesli do říše pohádek, hrdinů a princezen

 

Dnes se v Letohrádku Mitrovských v Brně otevřela krásná, pohádková výstava s originálními kostýmy s názvem Princezny a hrdinové. Chtěli jsme se na chvíli přenést do říše snů a pohádek, a tak jsme si zahájení výstavy s dětmi nenechali utéct.

Výstava nabízí 50 legendárních kostýmů princezen, princů i padouchů z nejznámějších českých filmových pohádek z Barrandova. Kostýmy jsou originální, některé dokonce patří do kulturního dědictví, takže exponátů je samozřejmě nedovoleno se dotýkat. Každou pohádku doplňují informační panely, kde se třeba dozvíte zajímavosti a perličky z natáčení. 


Najdete zde i interaktivní prvky nejen pro děti. Můžete se zvážit na váze hříšníků, a zjistit tak, jestli Vás čeká peklo, nebo se můžete zeptat kouzelného mluvícího zrcadla, kdo že je to v zemi nejkrásnější? Děti se zabaví i hraním pohádkového pexesa, puzzle či u interaktivní magnetické tabule. 

 


Nám se výstava opravdu moc líbila. Pohádky milujeme celá rodina a příležitost vidět, jaké šaty nosily naše oblíbené princezny, se nám už asi jen tak nepoštěstí. I 4 letá dcera, která ještě tyto klasické pohádky úplně tolik nezná, na chvíli zapomněla na Lociku, Elzu, Rebelku a podobné animované hrdinky a hned po příjezdu domů se dožadovala některé z pohádek. A tak, mezitím co píšu tento článek, zbytek rodiny kouká na Jasněnku :-). 


 Výstava je k vidění až do 28.4.2019  

Za redakci KAMSDĚTMI.COM zpracovala Vendula Kolaříková 

4. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře