Joulinka – multimediální program pro nejmenší | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Joulinka – multimediální program pro nejmenší

 

Přemýšlíte, jak svým dětem vysvětlit co je to elektřina? Odkud se bere? Jak ji můžeme šetřit?

Společnost ČEZ pro děti ve věku 4 - 10 let připravila multimediální program „Joulinka“. Tématicky děti seznamuje s výrobou elektrické energie a šetřením energie v domácnosti. Celým programem děti provázejí skřítkové eneři – energetičtí skřítkové, do kterých výtvarník převtělil jednotlivé druhy energie. Kromě řady interaktivních her se děti pobaví u dvou poučných příběhů: "Záchrana města" a "Plejtvajzník a Blbajzník".

Programem provázejí děti  energetičtí skřítkové eneři, do kterých výtvarník převtělil jednotlivé druhy energie. Kromě řady interaktivních her se děti pobaví u dvou poučných příběhů: " Záchrana města" a "Plejtvajzník a Blbajzník".


Záchrana města

Hlavními hrdiny tohoto příběhu jsou malá Anička, Petřík a skřítek Joulinka. Trojice navštěvuje další Joulinčiny kamarády enery – Vodoucha na vodní, Fučáka na větrné, Atomíka na jaderné a Tetku Briketku na uhelné elektrárně - aby zjistila, proč vypadl elektrický proud. Společně se jim postupně podaří na jednotlivých elektrárnách závadu odstranit, a tak město zachránit.

 

Plejtvajzník a Blbajzník

Hlavními hrdiny tohoto příběhu jsou dva skřítkové eneři, Plejtvajzník a Blbajzník, kteří energií plýtvají a které by děti nikdy neměly vpustit do bytu. Na názorných obrázcích (pokoj, koupelna a kuchyně) se malí uživatelé naučí, jakým způsobem se s nimi vypořádat.


Hry

Blok her obsahuje animované pexeso, skládanku, Loydovu patnáctku (výborná hra na procvičování prostorové představivosti) a doplňování slov k obrázkům (velmi vhodná hra na rozšíření slovní zásoby pro první až třetí třídu). Tato skladba her umožní, aby si s programem mohly hrát jak čtyřleté děti (např. kostky a pexeso), tak děti starší nebo jejich rodiče (např. Loydova patnáctka nebo rodinná soutěž v pexesu).

Uživatelské prostředí programu je intuitivní a nevyžaduje znalost čtení.

Pokud byste si program Joulinka chtěli vyzkoušet, je možné ho stáhnout na Appstore pro iPady nebo na Google Play pro Androidy. Stažení je zdarma.

 

Teď už jen zbývá popřát: Ať je u vás doma mnoho enerů a málo Plejtvajzníků!

 


1. 4. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře