Radujte se, máme pro vás víkendové tipy na poslední březnový víkend | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Radujte se, máme pro vás víkendové tipy na poslední březnový víkend

Březen už se jistě chýlí ke svému konci a čeká nás apríl. Tak doufejme, že i my už budeme vysmátí z toho počasí. Pokud plánujete někam s dětmi o víkendu vyrazit, pak vás rádi inspirujeme našimi nejzajímavějšími tipy z celé České republiky.

 

Praha a Střední Čechy

Festival Struny dětem v Minoru

Oblíbený rodinný festival Struny dětem v Minoru chystá opět pestrý program plný hudby, tance, her a vyprávění pro všechny tvořivé děti i hravé rodiče. Prostory divadla Minor a Novoměstské radnice ožijí 10. ročníkem festivalu, na který je připraveno na tři desítky koncertů nejrůznějších žánrů, představení i workshopů. Čeká vás i oblíbené čtení Pišlických příběhů pro děti od 3 do 99 let. Jednou z hlavních hvězd bude Aneta Langerová. 

 

Kokořínský jarmark                                                                                                                                         

Tradiční Kokořínský řemeslný jarmark aneb zábava pro celou rodinu. Přijede keramik, sklář, košíkář, řezbář, dráteník, kovář, kartářka. Pro děti koníci a kolotoče, pro maminky mlsky a tatínky lahodný mok. Přepravu mezi Kokořínským Dolem a hradem Kokořín kyvadlově po celý den zajišťuje výletní vláček Kokořík. Parkování vozidel bude umožněno na hlídaném parkovišti.

 

Zahájení sezóny na hradě Točník

Med dej, aneb tradiční zahájení turistické sezóny na hradě Točník společně se zdejšími medvědími obyvateli Agátou a Martinem. Těšit se můžete na medvědí stezku, divadlo, soutěže pro děti, vystoupení sokolníka a šermířů. Vyrazte s celou rodinou na jeden z nejhezčích hradů kraje a užijte si skvělý den.

 

Zahájení sezóny v History Parku Ledčice

Historypark Ledčice vstupuje do 10. sezóny, jejíž zahájení je plánováno právě na tento víkend. Skupina zkušených a zapálených archeologů vás během návštěvy seznámí s historií nejbližšího okolí hory Říp, osídlení krajiny od pravěku po středověk a některými archeologickými nálezy z blízkého okolí. V případě nepříznivého počasí je připravena varianta programu ve vnitřních prostorech.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Minikurz vaření pro děti

Rády vaše děti vaří nebo vám při vaření asistují? Tak právě pro ně je v sobotu připraven minikurz vaření v Resortu Malevil v Heřmanicích v Podještědí. Tentokrát se děti stanou šéfkuchaři a asistovat jim budete vy. Vyzkouší si např. pečení mini pizzy, přípravu muffinů a zdobení sušenek.

 

Minidiskotéka s Míšou

Míša Růžičková zamíří v neděli do Chomutova se svojí písničkovou show a přiveze plno zábavy pro nejmenší diváky. V hodinovém programu si s ní děti zazpívají její nejznámější hity a zatančí si na nejoblíbenější písničky.

 

Workshop výtvarné animace

Přeneste se do světa fantazie! Přijďte si s dětmi v sobotu do Městké knihovny v Děčíně pohrát s papírem, seznámit se s technikou ploškové animace a natočit krátké video.

 

Velké dobrodružství čtyřlístku

V neděli se v Liberci koná předpremiéra pohádky Velká dobrodružství čtyřlístku. A při té příležitosti je pro děti připraven bohaty doprovodný program, jako např. malování na obličej a airbrush tetování, dětské dílničky, bohatá tombola a dětská diskotéka.

 

Pardubický kraj

Aprílový ještěr – pěšky, na kole i s kočárkem

Máte chuť si po zimě trochu protáhnout nohy? Tuto sobotu můžete v České Třebové vyrazit pěšky, na kole, nebo třeba s kočárkem. Klub českých turistů organizuje již 26. ročník turistické akce Aprílový ještěr se startem u Národního domu. S kočárkem si projdete procházkové čtyři kilometry, pokud ale chcete sportovat více, jsou k dispozici pěší trasy až do délky 16 kilometrů, nebo cyklotrasy 40-100 kilometrů.

 

Po zimě opět za koníky

Na konci března se pomalu otevírají všechny naše oblíbené památky – a jednou z nejoblíbenějších v Pardubickém kraji je bezesporu Národní hřebčín Kladruby nad Labem a Hřebčín Slatiňany. Oba můžete navštívit již tento víkend a následně v dubnu. Při jarních prohlídkách můžete obdivovat nově narozená, nejmladší hříbata, a to je zážitek určitě nejen pro děti.

 

Královéhradecký kraj

Možná přijde i zámecký pán

Na poslední březnový víkend si zahájení návštěvnické sezóny připravili také na Novém Zámku v Kostelci nad Orlicí. A to dokonce s překvapením! Může se totiž stát, že v okamžiku, kdy přijdete na prohlídku, tak vás do expozice nepozve běžný průvodce, ale průvodce nadmíru povolaný. Ale nikdo neví, který čas prohlídky si tento průvodce vybere. Je to tak trochu loterie, taková zámecká loterie. A kdo bude tím průvodcem? Pokud jste na zámku již byli, určitě víte, pokud ještě ne, hádejte! :-) ... Určitě ale využijte příležitosti, protože už nyní jsou prohlídky s majitelem zámku Františkem Kinským na rok 2019 vyprodané.

 

Interaktivní prohlídky Scriptoria Broumovského kláštera

V sobotu se můžete s dětmi přenést do středověku se vším všudy – v Broumovském klášteře se koná mimořádná, interaktivní prohlídka středověké klášterní písárny pro veřejnost. Můžete si vyzkoušet psaní husím brkem, broušení pergamenu, výrobu přírodních barev či vázání knih v unikátní klášterní písárně, která je běžně přístupná pouze školním kolektivům.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Vítání jara na Horním hradě

Vyhánět zimu z Hornohradského údolí i Krušných hor a vítat jaro budou v sobotu odpoledne na Hauenštejně. A že bude veselo, to je více než jisté! Nazdobíme Moranu a společně ji pošleme proudem Hornohradského potoka pryč s ochotníky z Kynšperského divadla. Po celém hradě na děti čeká jarní dobrodružná hra. Vyrobíte si něco pro radost v jarních tvořivých dílnách a třeba se povozíte i na koníkovi v hornohradském zámeckém parku. Na hradě také připravili velkou jarní hru a těšit se můžete i na výtvarné dílny a další doprovodný program.

 

Kvak a Žbluňk

Úsměvné příběhy zeleného žabáka Kvaka a hnědého ropušáka Žbluňka si pro vás připravili v Ostrově nad Ohří. Na jednoduchých a vtipných příhodách dětem ukážou, jak je důležité mít někoho rád a někomu pomáhat. Jak důležité a krásné je PŘÁTELSTVÍ. Kombinace loutek, reprodukované i živé hudby, přinese malému i velkému divákovi radost.

 

BLIK BLIK 2019 - Festival světla a umění ve veřejném prostoru

Pátý ročník oblíbeného Plzeňského festivalu světla je tu! Tentokrát rozblikáme samotné centrum města na trase od DEPO2015, kolem Krajského Úřadu Plzeňského Kraje, přes náměstí Republiky až po Pivovarské Muzeum. Celkem 13 světelných instalací a mezi nimi i interiérové. 9 instalací je zdarma, vstupenky na 4 placené instalace jsou v předprodeji. Přijďte se podívat na rozsvícenou Plzeň.

 

Loutková pohádka Adámek mezi broučky

Pohádku o malém neposlušném chlapci Adámkovi, kterého začaruje, při jeho službě u čaroděje, duch do velikosti broučka si pro vás připravili ve Kdyni. Adámek musí, aby se opět změnil ve velkého chlapce, vykonat nějaký dobrý skutek. Ten na sebe nenechá dlouho čekat, protože sluníčko sedmitečné Bábulinku chytil zlý pavouk. Adámek Bábulinku vysvobodí a vyžene pavouka z louky. Tím odčinil své špatné skutky. Jak ale nakonec všichni zjistíme, vše se mu zdálo, když usnul při divadelním představení. Ale i přesto, že to byl jen sen, se Adámek změní a už nebude zlobit a trápit broučky.

 

Jižní Čechy

Orientační závod pro děti v Táboře

Bezplatný orientační závod, který je určen především pro děti a žáky do 16 let mohou účastníci běžet samostatně nebo s doprovodem. Závodu se mohou účastnit i dospělí. Pro závodníky jsou přichystány čtyři tratě v lese, kdy nejjednodušší trať pro malé děti je vyznačena fáborky. Nejtěžší pak pro dospělé a zkušené závodníky. Po doběhu obdrží dětští závodníci diplom a drobné ceny. Závod je možno pojmout i jako procházku v lese s nejmenšími dětmi.

 

Velikonoční putování

Nová výstava nabídne návštěvníkům tipy na jarní výlety za velikonočním příběhem. Představízajímavá místa v jihočeském egionu, například Římov nebo Křížovou horu nad Českým Krumlovem, a za neobvyklými velikonočními tradicemi se vydá i do světa. Výstavu doplní ukázky jihočeských malovaných vajec a dětských her. Připraveny jsou také prezentace lidových řemesel přímo ve výstavním sále, Velikonoční den v muzeu, tradiční předení velkopátečních nitek či vzdělávací program pro školy.

 

Vysočina

Hýbánky s dětmi

V Náměšti nad Oslavou se bude v neděli hýbat, tančit, zpívat, cvičit a řádit s oblíbenou Týnou a Zdeňkem z pořadu České Televize, Hýbánky. 

 

Den ptactva v ZOO Jihlava

K mezinárodnímu Dni ptactva si jihlavská ZOO pro návštěvníky připravila zajímavý program. Těšit se můžete na mimořádné letové ukázky dravců a sov a budou připraveny i další ptačí aktivity. A když Den ptactva, nemůže chybět ani zpěv v podání herců Horáckého divadla Jihlava. Ti zazpívají písničky z pohádky O Perníčkovi.

 

Jihomoravský kraj

O Pračlovíčkovi

V neděli v Sokolnici můžete s dětmi zažít báječný výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek. Těšte se na trochu poučné, ale hlavně pořádně veselé vyprávění o tom, jak pračlovíček postavil první domeček, jak musel objevit, k čemu je dobrý oheň, jak vyzrál nad tyranosaurem a jak zjistil, že ve dvou jde všechno líp. 

 

Svět kostiček Břeclav

V úterý v Břeclavi začala výstava Svět kostiček a tak jsou všichni příznivci pestrobarevných kostiček zváni na výstavu mnoha exponátů z téměř 750 000 dílků ze stavebnice Lego. Uvidíte třeba město s kolejištěm, přístavem a letištěm, středověké hrady a další exkluzivní exponáty. Velkým lákadlem může být například i filmová tvorba z kostiček, která představí Star Wars, The Simpsons či Krotitelé duchů. Součástí akce bude pro návštěvníky výstavy i několik překvapení. Zajisté je na co se těšit.

 

Zlínský kraj

Komentované prohlídky v leteckém muzeu

Kunovické letecké muzeum se v sobotu po zimní pauze otevře návštěvníkům. Nabídne komentované prohlídky pro zájemce zdarma. Můžete se tak dovědět více o vystavených letadlech a jejich příbězích. 

 

Festival IQ Play v Kroměříži

V Kroměříži se o vkendu koná Festival IQ Play, což je herna plná zajímavých her a hraček. Na festivalu budou k vidění a vyzkoušení hry a hračky edukativní, smyslové, logické hry, stavebnice a Montessori pomůcky. Nebude chybět ani koutek pro nejmenší děti. 


Moravskoslezský kraj

Slavnostní otevření hradu Hukvaldy

Po dlouhém zimním období se tuto sobotu opět otevřou brány hradu Hukvaldy, proběhne slavnostní otevírání s rytířským turnajem. Těšit se můžete na historický průvod hradem, ukázky šermířských soubojů a další.

 

Velikonoce na zámku Kravaře

O víkendu si nenechte ujít Velikonoce na zámku Kravaře. Těšit se můžete na ukázky tradičních lidových řemesel, zdobení velikonočních kraslic, dílničky pro děti, historický jarmark nebo loutkové divadélko babky Miládky.

 

Olomoucký kraj

Čiperkové v Javorníku

Už tuto sobotu vás čeká vystoupení Čiperků v kulturním domě v Javorníku. Přijďte si s dětmi zatancovat na jejich oblíbené písničky, nudit se určitě nebudete. Po celou dobu je před pódiem pro děti vyhraněn prostor pro tancování. Po vystoupení je možnost se s Čiperky vyfotit, případně si je nechat podepsat.

 

Maškarní ples v Olomouci

V neděli v Centru pohybu v Olomouci se koná dětský maškarní ples. Pro děti jsou připraveny soutěže o nejlepší masku, spousta krásných cen, balónkový klaun, doprovodný program a samozřejmě nebude chybět spousta tance a zábavy.

 

Více zajímavých tipů kam s dětmi pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

27. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře