Otestovali jsme pro vás: Divadlo Ponec nabízí představení s hlídáním dětí! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Otestovali jsme pro vás: Divadlo Ponec nabízí představení s hlídáním dětí!

Mámy (i tátové) na rodičovské dovolené mi dají jistě za pravdu, že ačkoliv děti jsou tím největším pokladem a smyslem života, který existuje, zároveň to pro nás, rodiče, představuje značné sebeobětování. Tak schválně, na čem se shodneme, že nám chybí nejvíc? Spánek? Najíst se v klidu? Vypít kafe, dokud je ještě alespoň trochu teplé?

Za mě platí vše výše uvedené plus fakt, že prostě strádám minimem kontaktu s „vnějším“ světem (mám na mysli ten mimo dětské hřiště a okruh přátel, kteří mají také děti a v podstatě se naše hovory z 90% točí kolem nich. Prostě mi třeba chybí zajít si jen tak do divadla (tím myslím jiné, než to loutkové pro děti). Ale co s dětmi, když nemáte hlídání?

 

 

Proto, když jsem se dozvěděla, že Divadlo Ponec nabízí dopolední představení pro dospělé diváky, při kterém vám děti pohlídají v dětském koutku, navíc v ceně vstupného, neváhala jsem ani chvíli, a hned jsme s dětmi vyrazili na nejbližší představení.

Pro ty z vás, kteří v Ponci nikdy dříve nebyli, něco málo informací. Ponec – divadlo pro tanec nabízí pestrou nabídku domácích a mezinárodních projektů s důrazem na kvalitu současného tance, ročně minimálně 7 premiér, na jejichž vzniku se podílí jako koproducent. 1/3 hlavního programu je zaměřená na děti, mládež, seniory a minoritní skupiny. Ponec také nabízí tanečně-pohybové dílny pro širokou veřejnost a – to nás zajímá nejvíc - dětské studio Ponec junior, který nabízí představení odstupňovaná podle věku od nejmenších diváků (cca od 5 let) až po největší.

 

 

Představení Guide, které jsem navštívila v rámci dopoledních představení s hlídáním, je ověnčeno několika cenami pro Věru Ondrašíkovou a kolektiv. Inscenace obdržela tři prestižní ocenění na ČESKÉ TANEČNÍ PLATFORMĚ 2016: Cenu diváků, Cenu za světelný design a cenu Tanečník roku pro Jara Ondruše. V roce 2017 bylo představení vybráno pro prestižní přehlídku evropských choreografů AerowavesTwenty 2017.

Pod vedením Věry Ondrašíkové mohou starší děti (11-16 let) nahlédnout pod pokličku uměleckých profesí během Festiválku Čáry, Máry, Fuk – Světlo, Pohyb, Zvuk, jedná se o kreativní dílny, jejichž výsledkem je společné dílo talentovaných tanečníků, hudebníků, scénografů a světelných designerů. Výsledek letošních dílen bude ke zhlédnutí pro děti, rodiče, školy a širokou veřejnost 31. března od 17 hodin.

 

 

Ale zpátky k představení Guide. Takže zatímco synáčkové si hráli v dětském koutku ve foyer divadla, maminka si užívala tuhle dechberoucí nádheru, která vás naprosto pohltí a ještě několik dnů po shlédnutí ve vás vyvolává přesně ty krásné pocity, které máte, když sedíte přikovaní v hledišti. Přesně ta potrava pro duši, kterou jsem už dlouho potřebovala a ráda si pro ni budu chodit opakovaně.

Nejbližší představení s hlídáním dětí je inscenace Výročí 17. dubna v 10 hodin, takže si zapište do diářů. S kým z vás se tam potkáme?

 

 

S dětmi jsme navštívili také interaktivní představení Karneval zvířat, ze kterého již brzy vznikne fotoreportáž na našem facebooku, děti byly nadšené, takže pokud nemáte program na 12. května, vřele doporučuji! I když je dle divadle určeno dětem od 5 let, náš dvouletý syn byl unešen, takže se toho určite nebojte i s menšími dětmi.

 

 

My se určitě chystáme na interaktivní dětské představení Svět z papíru, konat se bude dokonce venkovní verze tohoto představení, a to v parku Vítkov 26. května!

Přehled všech dětských představení naleznete ZDE

 

Petra Kottová

26. 3. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře