Poslední lednový víkend a s ním i naše tradiční tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední lednový víkend a s ním i naše tradiční tipy kam s dětmi

Je před námi poslední lednový víkend a s ním i naše tradiční tipy kam s dětmi vyrazit o víkendu. Akcí je spoustu, tak si pojďte vybrat.

 

Praha a Střední Čechy

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Zažít atmosféru staročeské zabijačky a shlédnout ukázky tradičních postupů zpracování vepřového masa, které proběhnou v režii řeznického mistra, pana Tomáše Hudery můžete v pražském Zemědělském muzeu. Můžete posedět v „muzejní hospůdce“ a ochutnat zabijačkové speciality. S mistrem řezníkem si při workshopu v gastrostudiu můžete vyzkoušet, jak se vyrábějí jitrnice, tlačenka či jelítka. Připraven je i doprovodný program pro děti - pohádka O prasátku Arturovi v podání souboru Karlovarské dětské divadlo a po celý den řemeslné a výtvarné dílničky s lektory.

 

Čokoládový festival v Lysé nad Labem

Všichni milovníci čokolády: zbystřete! Oblíbený čokoládový festival tentokrát zamíří do Lysé nad Labem. Celé rodiny si užijí spousty sladké zábavy. Těšit se můžete na ukázky vaření s čokoládou a další vystoupení, workshopy, degustace a stánkový prodej.

 

Zabijačka a masopust v Máslovicích

Přijďte si užít pravou vesnickou zabijačku do středočeských Máslovic. Kromě prodeječerstvých zabijačkových dobrot a soutěže v pojídání jitrnic, se můžete těšit také na masopustní průvod masek obcí s hudbou. Řezník ukáže průběh zabijačky, ochutnáte čerstvé jitrnice a další dobroty, posílíte se Máslovickým grogy kotlíkem. Masky do průvodu vítány.

 

Ledové sochy v Galerii Harfa

Ledové sochy – kdo by neměl rád tyto mrazivé výtvory umělců? Vždy je to úžasná podívaná. Již poněkolikáté se za nimi můžete vydat na střechu obchodního centra Galerie Harfa. Tentokrát se výstava ponese v duchu komiksových postav.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Dětský karneval

Sobotní odpoledne bude patřit maskám! Občanské sdružení Domeček pořádá dětský karneval. Dorazte v maskách a máte navíc vstup zadarmo. Čeká na vás rej masek, soutěže, překvapení a také vyhlášení nejhezčí masky.

 

Proboštovský masopust

Sobotní odpoledne se v Proboštově u Teplic ponese v duchu masopustního veselí. Připojte se s dětmi k průvodu, čekají na vás zastávky s občerstvením a zábavou. V 18.h se průvod přesune do restaurace Sokolovna, kde bude zábava pokračovat. Na děti čeká dětská diskotéka a soutěž o nejlepší masky a kostýmy.

 

Kouzelnická halabala show s Hopsíkem

Nechte se okouzlit humorem, triky a magií, kterou předvádí hlavní postava celé show kouzelník Hopsík. Hopsík má připravené soutěže a didaktické hry, zpívá, hopsá a tančí. Děti se nebudou nudit ani minutu. Komediální kouzelnický stand up program na vás čeká již v sobotu odpoledne v Litvínově.

 

Bruslení v Liberci

Veřejné bruslení v Liberci je v plném proudu. Kdo ještě nebyl, máte možnost vyrazit již tento víkend. Při zaplnění Home Credit Arény je pro vás připravena i plocha Svijanské arény. Pokud nemáte svoje brusle, nevadí. Na místě lze brusle zapůjčit, nabrousit a věci uschovat v šatně.

 

Pardubický kraj

Kouzelnické představení Telepat a Telemat

Pardubický klub kouzel a magie má tuto sobotu na programu vystoupení pro děti inspirované legendární dvojicí Pata a Mata. Jak všichni víme, ne vždy se všechno povede. A když je u toho navíc Pat a Mat, stane se skoro určitě nějaká neplecha.

 

Tvořivá neděle v Galerii města Pardubic - Fotoportrét

Fotí vaše děti rády? Pak by se právě jim mohlo líbit téma Tvořivé neděle v Galerii města Pardubic – Fotoportrét. Víkendová dílna je pro děti, které se nebojí zkoumat zákoutí a možnosti současného umění i sebe sama. Děti si na akci vyzkouší zachytit objektivem fotoaparátu nejen člověka a jeho tvář, ale také to, jaký je.

 

Královéhradecký kraj

Hledá se kostýmní výtvarník! Nedělní ateliér v Labyrintu Divadla Drak

Jak je asi jemné hedvábí na královských šatech, který odstín červené nosila Karkulka a jaké vzory použít na motýlí křídla? A víte, co je to kostým? V neděli v Labyrintu Divadla Drak zjistíte, jak může vypadat návrh kostýmu, na co musí výtvarník po dobu své práce myslet, nebo jak vypadá už hotový kostým. Přijďte se na chvíli stát kostýmním výtvarníkem.

 

Křemílek a Vochomůrka

Divadlo Anfas z Prahy hostuje v neděli v Jiráskově divadle v Novém Bydžově s představením Křemílek a Vochomůrka. Skřítci Křemílek a Vochomůrka opraví zlobivé kukačky, pomohou čmelákovi Žumbardovi naladit sluníčkovou basu, Svatojánkovi najdou ztracené světýlko, svedou boj o vodní pramen se zlým rakem a setkají se s Ledovou panenkou. Pařezová chaloupka v mechu a kapradí je zkrátka plná dobrodružství.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

A jelikož začíná období dětských maškarních karnevalů, máme pro vás pár prvních pozvánek: Tuto neděli můžete navštívit karneval například v Chodově nebo v Sokolově.


Jak Honza s duchem zatočil

Pohádku pro děti od tří let si na neděli připravila Měšťanská beseda v Plzni. Pohádka "Jak Honza s duchem zatočil" dětem ukáže, že krása a štěstí není pouze v nablýskaných věcech a hezkém oblečení. Důležité je něco umět, znát, vědět si rady a zůstat sám sebou.  

 

Čert a Káča

Klasickou pohádku na motivy Boženy Němcové můžete shlédnout v neděli ve Společenském areálu Mže v Tachově. Představení napsala spisovatelka a autorka televizních her Božena Šimková a vy se tak můžete těšit na příběh, který je srozumitelný pro malé diváky, ale zároveň pobaví i dospělé.

 

Pohádkové zimní království

Míša Růžičková se svojí písničkovou show přinese zábavu pro naše nejmenší diváky v neděli do Klatov. V hodinovém programu plném písniček si děti zazpívají nejznámější dětské hity a zatančí si nejoblíbenější písničky jako Tanec princezen, Popeláři, Sloník Toník a mnoho dalších, které Míša nazpívala.

 

Jižní Čechy

Výroba solných obrazů  v Českém Krumlově

Výroba solných obrazů jako doprovodný program k výstavě Sůl nad zlato v Klášterech Českého Krumlova. Povyšte sůl na úroveň uměleckého díla a vytvořte si v solném ateliéru nádherné barevné obrazy pomocí hladítek, špachtlí, kornoutů nebo dle své vlastní fantazie. Vyfoťte svá díla, sdílejte a soutěžte. Na vítěze čeká rodinný zážitkový pobyt v Solnohradsku.

 

Divadlo pro děti - O křišťálovém srdci

Přijďte si s dětmi užít pohádkový příběh o dvou sestrách -  dobrosrdečné Alžbětce a chamtivé Agátě. Pohádka je nejen veselá a plná vtipných situací, převleků, písniček, bohatých kostýmů, scény arekvizit, ale zároveň obsahuje ponaučení a nutí nás k zamyšlení.

 

Vysočina

Pohádky z truhličky

Přijďte se v neděli podívat do sokolovny v Náměšti nad Oslavou na známé pohádky, jako je například příběh O Budulínkovi nebo O zlaté rybce. Děti se mohou těšit i na písničky, které pohádky provází. Pohádky z truhličky zahrají herci z divadelního spolku AMPULKA z Třebíče.

 

Týden hokeje ve Velké Bíteši

Velká hokejová jízda začíná prvním krokem. Přijďte se v sobotu přesvědčit na zimní stadion ve Velké Bíteši na akci Týden hokeje. Akce je určena dětem od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti v bruslení.

 

Jihomoravský kraj

Mixle v Piksle v Brně

Pokud hledáte pro své děti jedinečný kulturní zážitek, pak byste neměli v neděli chybět na Melodce, kde v 16 hodin vystoupí kapela MIXLE V PIKSLE. Kapela hraje dětem i rodičům známé melodie a upravené lidové písničky. Uslyšíte dětské „vypalovačky“, jako: Skákal pes, Běží liška k Táboru nebo Prší prší, doplněné o pořádnou dávku rokenrolu.

 

Rekonstrukce bitvy Čerkasko - korsuňský kotel, aneb karta se obrací

Ve Skalici nad Svitavou, v areálu klubu vojenské historie Markland, se v sobotu můžete přijít podívat na rekonstrukci bitvy z druhé světové války. Uvidíte jednu z nejdůležitějších bitev na východní frontě z roku 1944, a to s názvem Čerkasko - korsuňský kotel, karta se obrací. Na co se můžete těšit? Čeká vás bitva plná zvratů a manévrů, pyrotechnické efekty, bojová technika a zbraně v akci, možnost prohlédnou si dobové ležení, ochutnávka dobové vojenské kuchyně a více než stovka účinkujících v dobových uniformách.

 

Zlínský kraj

Turnaj v Človeče, nezlob se!

Pokud s dětmi patříte mezi vášnivé hráče hry Člověče, nezlob se!, pak byste v sobotu určitě neměli chybět v Loukově u Bystřice pod Hostýnem. Sdružení rodičů a přátel školy, zde pro všechny malé i velké, pořádá 8. ročník turnaje této oblíbené stolní hry.

 

Mezinárodní entomologická výstava

V sobotu jste do Otrokovic zváni na další setkání milovníků hmyzu, pavouků a plazů. K vidění budou nejkrásnější druhy motýlů a brouků naší planety. Akce je doplněna o malování hmyzích motivů na obličej.

 

Moravskoslezský kraj

Pohádkový karneval

V neděli dopoledne v Ostravě v kulturním domě K-Trio je pro vaše děti připraveno zábavné dopoledne s klaunem Hopsalínem. Čeká je rej masek, soutěže, pohádkové postavy a mnoho dalšího.

 

Pohádky pro nejmenší děti v kině

V neděli v kině Luna se můžete těšit na již tradiční pásmo pohádek pro nejmenší děti, a to například Hrnečku vař, Štaflík a Špagetka , Kocour Mikeš nebo Krtek.

 

Olomoucký kraj

Kouzelný karneval s Jirkou Hadašem

Držte si klobouky, karneval je tady! V neděli v Městském domě v Přerově vás čeká zábavné odpoledne, kde si užijete spoustu legrace a zábavy, písničky, tancování, soutěže a hry. Pro každého je připravena odměna.

 

O statečném kováři Mikešovi

Tuto neděli ve Velkém sále Záložny v Litovli můžete vidět divadelní představení pro děti – O statečném kováři Mikešovi. Pohádky nám od pradávna vyprávějí poutavé příběhy o lásce, o lidské statečnosti a slabosti, o věčném boji dobra se zlem. A přesně takové je i naše vyprávění podle klasického příběhu paní Boženy Němcové.

 

Mnoho dalších nejen víkendových tipů kam s dětmi najdete samozřejmě na www.kamsdetmi.com

23. 1. 2019



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře