Poslední letošní víkend a naše tradiční tipy kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Poslední letošní víkend a naše tradiční tipy kam s dětmi

Neúprosně se blíží poslední víkend tohoto roku, ale i na něj pro vás máme dostatek zajímavých akcí, na které můžete vyrazit s dětmi. Prožijte ho v poklidu, ať vstoupíte do roku 2019 tou správnou nohou.

 

Praha a Střední Čechy

Týden sportu zdarma v Praze

Nejste nadšeni myšlenkou válení se na gauči a sledování stále stejných pohádek každý rok? Chcete strávit čas se svými dětmi smysluplnějším způsobem, něco nového si vyzkoušet, naučit sebe nebo své děti a udělat k tomu něco pro své zdraví? V posledním kalendářním týdnu tohoto roku zdarma otevírá dveře řada pražských sportovišť. Tak vyrazte na hřiště, do hal, tělocvičen, bazénů a na kluziště, a užijte si s dětmi společné chvíle plné pohybu.

 

retro 60´

Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně zve na výstavu o každodenním životě Čechoslováků v 60. letech 20. století. Výstava vám v několika tematických okruzích (dětství, dospívání, vojenská služba, volný čas nebo život v Kladně) umožní ponořit se do atmosféry „zlatých“ 60. let především díky mnoha autentickým předmětům, které nás tehdy obklopovaly, zapůjčeným i z řad veřejnosti.

 

Zimní prohlídky hradu Karlštejn

Už dávno neplatí, že hrady a zámky v zimě spí. Mnoho z nich o víkendech stále otevírá své brány a pořádá prohlídky, mnohdy tematicky laděné. Hrad Karlštejn je ve vybraných termínech také přístupný, projít si můžete základní okruh s historickými interiéry Císařského paláce, kde byly soukromé a reprezentační prostory císaře Karla IV. V klenotnici uvidíte repliky české svatováclavské a říšské císařské koruny a další zajímavosti.

 

Kašpárkův svět v Roztokách

Výstava Kašpárkův svět přibližuje český fenomén takzvaného rodinného loutkového divadla, která se těšila velké oblibě zejména v první polovině 20. století. Tato výstava představuje rodinná loutková divadla ze sbírky manželů Pecháčkových z Muzea hraček v Rychnově nad Kněžnou. Jejich úctyhodný fond čítá několik desítek proscénií, opon, kulis, pestrou ukázku loutek, ale také nábytek a interiérové doplňky.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Vánoce v iQLANDII

Bohatý program v IQLANDII v Liberci pokračuje i poslední prosincový víkend. A na co vše se můžete těšit? Tak třeba na velkou science show plnou experimentů s tématikou Vánoc a Silvestra, aneb jak vyhnat Santu Clause z komína, aby nevystrašil českého Ježíška. Pokud máte rádi vyrábění, přijďte si s dětmi vyrobit novoroční přání pomocí 3D pera.

 

Jírův Betlém v Kryštofově Údolí

Malebná obec na Liberecku, kde je po celý rok pestrý výběr aktivit, láká k návštěvě i v čase vánočním. Již pošestnácté zde vyrostl rozměrný betlém vytvořený akademickým malířem Josefem Jírou.

 

Silvestrovská party v Pampalánii

Největší rodinné zábavní centrum v Ústí nad Labem pořádá v neděli silvestrovskou party pro malé i velké. Přijďte s dětmi oslavit konec roku. Čeká vás skvělá zábava s přípitkem dětským šampusem, dovádění s maskoty Pampou a Lánií a také diskotéka.

 

Silvestr se skřítkem Hračičkou

Centrum dětí a mládeže v České Kamenici si pro děti od 6 let připravilo silvestrovské spinkání. Skřítek Hračička s dětmi oslaví příchod nového roku. Děti se mohou těšit na noc plnou zábavy, promítání pohádek, diskotéku, silvestrovský raut a mnoho dalšího.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Proměny Pardubic

Dost už bylo hodování, návštěv a sledování pohádek. Pojďte zakončit konec roku návštěvou Východočeského muzea Pardubice, kde je pro vás mimo jiné připravena expozice Pardubické proměny. Uvidíte prvky architektury a urbanismu města, důležitá místa Pardubic, i to, jak se v průběhu posledních 100 let změnily. Nenechte si ujít virtuální prohlídky dávno zaniklých koutů a významné budovy v jejich proměnách.

 

Silvestřík pro děti

Akcí na závěr roku bude v různých městech spousta. My si vás ale tentokrát dovolujeme pozvat na speciální silvestrovské odpoledne plné her, soutěží a zábavy do Dobrušky, které bude zakončeno – jak jinak - slavnostním ohňostrojem. Přijďte zažít tak trochu jiný konec roku 2018.

 

Krása perníku

Vyrazte na výstavu perníků PhDr. Dany Holmanové, držitelky titulu „Nositelka tradic“. Přijďte si společně užít nejen vánoční atmosféru a nasát vůni nejrůznějších perníkových výrobků.

 

Co dokáže vášeň

Vydejte se na výstavu Co dokáže vášeň. Ve výstavě se setkává cit pro krásu řemesla minulosti se současným světem moderního umění. Ukázky uměleckého skla jsou jako fascinující krystaly, ožívající světlem do tajemné nádhery, kterou děti budou obdivovat a užívat si proměnlivou hru lomů a odrazů. Během programu děti zjistí, co vše mohou mít jako svůj koníček, jak lze využít volný čas, spojit trpělivou ruční práci se znalostí historie a různých uměleckých směrů. Dozvědí se, jak se čas měřil dříve, když ještě nebyly hodiny, jaké typy hodin postupně vznikaly a kdy začaly být pro člověka dnešní doby nejdůležitější.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Vánoční prohlídky pivovaru Plzeňský Prazdroj

Chcete-li si na chvíli odpočinout od záplavy vánočních světýlek a sladké chuti cukroví či svařeného vína, vydejte se na prohlídku pivovaru Plzeňský Prazdroj. Během prohlídky pivovaru si prohlédnete autentická místa, kde se v roce 1842 zrodilo proslulé pivo Pilsner Urquell a kde jeho příběh dodnes pokračuje. Projdete všemi klíčovými místy, včetně samotného srdce pivovaru – historické a současné varny nebo moderní stáčírny. Ve smyslové expozici můžete ochutnat suroviny, ze kterých se slavný ležák vyrábí, panoramatické kino promítne zajímavý dokument.

 

Výstava Můj betlém v Přešticích

Již jen poslední dva víkendy budete mít možnost navštívit výstavu betlémů sdružení betlemáři Plzeňska. Ve dvou výstavních sálech je představeno 153 betlémů z různých materiálů. Vystaven je také nový zvon pro kostel Nanebevzetí Panny Marie, který k 100.výročí republiky a 25. výročí přátelství měst Přeštice a Nittenau vyrobil pan Rudolf Manoušek.

 

Kluziště na Chebských vánočních trzích

Nastává poslední víkend, kdy můžete v Chebu navštívit vánoční trhy a s nimi i bruslení na venkovním kluzišti. Udělejte něco pro své zdraví a užijte si s dětmi spoustu zábavy na čerstvém vzduchu. Kluziště i občerstvení budou na náměstí otevřené do 1. ledna.

 

Zimní prohlídky na hradě Loket

Hrad Loket je otevřen i přes zimní sezonu a můžete si jej prohlédnout buď s průvodcem nebo si ho projít od sklepů až po půdu sami. Středověký hrad na výrazném skalním ostrohu, za tří stran obklopený řekou Ohří, je srdcem malebného městečka. Díky 26 m vysoké hradní věži si můžete užít výhled z ptačí perspektivy, včetně náměstí s barokním sloupem Nejsvětější Trojice, historických měšťanských domů a zbytků hradeb.

 

Jižní Čechy

Venkovní bruslení v Českých Budějovicích

Unikátní ledové kluziště kolem Samsonovy kašny, bohatý kulturní program, více než 90 adventních stánků a pravá vánoční atmosféra. Návštěvníci, kteří zavítají do Českách Budějovic, čeká i letos nejkrásnější kluziště v Čechách. Projet se na bruslích na dotek Samsona bude možné každý den až do 6. ledna. Využít bude možné samozřejmě i služby půjčovny bruslí v altánu se zvoničkou.

 

Včela – tajuplný výlet za sluncem ve Sladovně Písek

Ve Sladovně otevřela brána do nové zážitkové výstavy s názvem Včela – Tajuplný výlet za sluncem. Chcete zažít včelí svět všemi smysly? Otevřete oči, nastražte uši a přivoňte. Cítíte tu vůni medu a pláství? Matka včel tu na vás čeká a potřebuje vaši pomoc. Pomůžete jí? MÁME RÁDI VČELY Interaktivní výstava pro děti i jejich dospělý doprovod přináší zajímavé pohledy na včely a na organismus včelstva ve snaze porozumět jeho tajemstvím. Děti zde najdou podněty k poznávání všemi smysly, seznámí se s životem v úlu, jeho strukturou, a především se naučí mít včely rády či získají pokoru před tajuplným životem tohoto pracovitého a neuvěřitelně inteligentního hmyzu.

 

Vysočina

Výstava prezidentských vozů v Muzeu autíček

V tvrzi Příseka na Vysočině si můžete prohlédnout bohatou výstavu prezidentských a papežských automobilů. Výstava doplňuje stálou expozici, kde najdete tisíce modelů autíček a dalších hraček. Vedle hraček, se kterými jste si hráli jako děti, můžete dětem ukázat i kus historie. Speciální výstava vás vezme na cestu od kočárů až po moderní speciály.

 

Vánoce v mladé republice

Až do 13. ledna se můžete v Regionálním muzeu ve Žďáru nad Sázavou těšit na vánoční výstavu, která ukazuje, jak probíhaly Vánoce v období první československé republiky. Dozvíte se, jaké si tehdy lidé dávali dárky, jak vypadala štědrovečerní tabule dělnictva a průmyslníků, jaké se dodržovaly zvyky či jaké pohlednice si lidé posílali. A nebojte se, o praktické ukázky štědrovečerní magie také nepřijdete.

 

Jihomoravský kraj

Dny sportovišť města Brna

Vezměte své děti a přijďte se podívat na dny otevřených dveří městských sportovišť. Budete mít příležitost nahlédnout do zákulisí brněnských sportovních klubů a prohlédnout si zblízka sportoviště i další zázemí oblíbených hráčů. Pro návštěvníky je připravený doprovodný program, kde bude možnost si vyzkoušet i netradiční sporty, jako je třeba aquazorbing nebo paddleboardy.

 

Výstava modelového kolejiště

Všichni jste zváni na první výstavu klubového modelového kolejiště do Kyjova. Výstava se uskuteční v pátek a v sobotu na Svatoborské ulici. V provozu budou k vidění i slyšení ozvučené lokomotivy i malá výstava modelů.

 

Zlínský kraj

Živý Betlém Napajedla

Město Napajedla Vás srdečně zve na Živý Betlém. Dávný příběh o narození Ježíšek si můžete přijít poslechnout v sobotu na prostranství vedle fary.

 

Půjdem spolu do Betléma – vánoční výstava ve Zvonici Soláň

Oblíbená Zvonice na Soláni zve na vánoční výstavu s názvem Půjdem spolu do Betléma. K vidění budou jak betlémy v tradičním pojetí jeslí v chudé stáji, tak rozsáhlá řezbářská díla o desítkách až stovkách figurek. Betlémy ve Zvonici jsou k vidění až do 29 ledna.

 

Moravskoslezský kraj

Pacienti paní Láryfáry

V neděli vás čeká krásné divadelní představení v Loutkovém divadle v Opavě, kde se dozvíte, jak se léčí Lakomice, Žalobajda nebo Hádavka a mlátilka. Tak přijďte do divadla na veselou pohádkovou komedii o kouzelné tetičce paní Láryfáry, která je specialistkou právě na tyto dětské nemoci.

 

Výstava betlémů na Slezskoostravském hradě

Srdečně Vás zveme k návštěvě tradiční „Výstavy betlémů“, která se uskuteční v hradní galerii Slezskoostravského hradu. Letošní výstavu betlémů z velké části věnujeme autorovi tří světově unikátních, největších a pohyblivých keramických betlémů na světě, panu Mgr. Františku Juračkovi.

 

 

Olomoucký kraj

Večerní vánoční prohlídky v ZOO Olomouc

Přijďte si užít do olomoucké zoo klid, pohodu, vánoční výzdobu a teplý punč – prostě úplně jinou zoo než v létě. Venku chladno, ale v pavilonech příjemně vytopeno. A zvířata? Řada z nich je mnohem aktivnější než za letního horka. Komentované prohlídky jsou odměnou pro ty, kteří vydrží až do odpoledne.

 

Vánoční kluziště v Olomouci

Oblíbené kluziště se vrací na Dolní náměstí v Olomouci. Brusle si můžete samozřejmě i půjčit.

 

Spoustu dalších pěkných tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com

26. 12. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře