Louskáček potěší, ale pár oříšků nerozlouskne | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Louskáček potěší, ale pár oříšků nerozlouskne

1. listopadu vstoupil do kin nový film z dílny Walt Disney Studios Louskáček a čtyři říše. Trailery slibovaly velkou podívanou s hvězdným hereckým obsazením. Oboje se splnilo, jde o velkolepou výpravnou pohádku, kde mnoho maminek potěší Morgan Freeman, mnoho tatínků Keira Knightley, dědečky pak zase Helen Mirren (ve vší úctě).

Film nám hodnotilo šest dětí a byly to reakce pozitivní. Dětem se pohádka líbila a odnesly si z ní nejedno poučení. Prožívaly příběh Kláry, která ztratila maminku a svou bolest na rozdíl od svého tatínka nedokázala skrýt. Rodina, která drží pospolu i v těch nejtěžších chvílích, to je myslím jedno z důležitých sdělení příběhu. Prožívaly cestu hlavní hrdinky, která se snaží zachránit odkaz své maminky a nejednou při tom klopýtne. Poznaly také spolu s Klárou, že i cukrová vata může někdy chutnat velmi hořce, ale nebudu víc prozrazovat zápletku.  Zkrátka, děti si pohádku užily a to je to nejzásadnější, protože pohádky se točí zejména pro ně.

Na rozdíl od dětí jsme si ale my maminky odnesly z kina i pár otázek, dalo by se říct několik nerozlousknutých oříšků. Tak třeba kde se vzalo jméno pro Pernikářku, proč královský palác připomíná moskevský chrám Vasila Blaženého v Kremlu, co má nový Louskáček společného s původní knižní předlohou kromě onoho jména, které se jistě dobře prodá.

Obrazově a hudebně je Louskáček skvělý. O nádherných kostýmech ani nemluvě. Ani český dabing neubírá filmu na jeho kvalitě. Film jsme viděli ve 2D, jeho třetí rozměr tedy posoudit nedokážu. Věřím ale, že v Imaxu bude Louskáček ještě větším zážitkem.

A v neposlední řadě jsme se s dětmi shodly, že v co nejbližší době zajdeme na baletního Louskáčka. Ve filmu se totiž ani na baletní předlohu nezapomnělo, což je určitě správné. Kromě známé melodie Petra Iljiče Čajkovského zazněl v závěrečných titulcích speciální duet Andrea Bocelliho a jeho syna Mattea. Ten si s radostí pustím ještě mnohokrát.

Suma sumárum, Louskáček a čtyři říše nám přiblížil kouzlo Vánoc a jde o velmi příjemnou podívanou, na kterou se s dětmi určitě do kina vydejte.

 

Vendula Dittrichová

 

3. 11. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře