Babí léto nás neopouští, tak využijte naše tipy kam s dětmi o víkendu | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Babí léto nás neopouští, tak využijte naše tipy kam s dětmi o víkendu

Tento týden zažíváme krásné babí léto a o tomto nadcházejícím víkendu to nebude jinak. Tak pojďte děti vytáhnout ven. Jako každý týden i tento, vám přinášíme naše nejzajímavější tipy kam s dětmi o víkendu.

 

Praha a Střední Čechy

Řemeslný jarmark v Lysé nad Labem

Tradiční řemeslný jarmark s bohatým doprovodným programem, kde si kromě koupě originálních českých ručně vyráběných výrobků můžete sami vyzkoušet jejich výrobu v tvůrčích dílnách a shlédnout ukázky staročeských řemesel i novodobých výtvarných technik. Připravena jsou také divadelní a hudební představení.

 

Svatohavelské posvícení v Liběchově

Dvoudenní posvícení k příležitosti svátku sv. Havla, patrona liběchovského kostela, se koná druhý říjnový víkend. Těšit se můžete na kulturní vystoupení všech místních žáků a hudebních kapel různých žánrů. Celý den bude probíhat jarmark, připraveny budou pouťové atrakce, ukázky řemesel a sokolnictví, projížďky kočárem nebo malování na obličej.

 

Cibulový jarmark v Hořovicích

Tradiční hořovický cibulový jarmark se koná na náměstí, v ulicích a kulturních zařízeních města, i na zámku. Město Hořovice zaplní spoustou stánků s cibulí, česnekem, a dalšími druhy zeleniny a ovoce, hub a včelařských výrobků. Součástí jarmarku jsou také doprovodné akce. Představí se také tradiční řemesla.Chybět nebudou mažoretku nebo lunapark.

 

Zámecký Halloween aneb strašidelný den na zámku Nelahozeves

Přijďte v duchařském kostýmu na zámek Nelahozeves okusit pravou halloweenskou atmosféru. Pro odvážné jsou připravené strašidelné stezky do zámecké expozice a zámeckého sklepení. Hudební divadlo Hnedle Vedle si pro vás připravilo speciální Strašidláckou show.

 

Hostivařská loutkárna

Víkend s loutkovým divadlem k oslavě 125. výročí založení TJ. Sokol Hostivař. Přehlídku amatérských loutkových divadel doplní tvořivé dílničky pro děti. Během dvou odpolední se můžete těšit na 8 pohádek a výtvarných dílen.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Strašidla na zámku

Zámek Horní Libchava bude v sobotu plný strašidel! Čekají vás prohlídky zámku s Bílou paní, také lehce děsivá pohádka pro děti a později hrůzostrašné prohlídky sklepení. Součástí je i doprovodný program, děti si mohou vyrobit masky nebo si nechat si namalovat obličej.

 

Polívkový sady

Zastavte se v pátek v Městských sadech v Ústí nad Labem na polévkový festival Polívkový sady. Tak jako každý rok vás i letos čeká spousta dobrého jídla a zábavy. Nebude chybět ani doprovodný program pro děti a špetka muziky.

 

Podzimní divadelní benefice

Všichni příznivci prken, která znamenají svět, se mají o víkendu na co těšit.V Litoměřicích začíná týdenní série divadelních představení a na své si přijdou malí i velcí návštevníci. Navíc výtěžek z celotýdenní benefice podpoří aktivity dětí z náhradní rodinné péče.

 

Krakonošův divadelní podzim

Národní přehlídka venkovských divadelních souborů z České republiky se koná tento víkend ve Vysokém nad Jizerou a potrvá celý týden. Za tento čas mohou návštěvníci shlédnout až 20 představení, mohou také navštívit tématické besedy, semináře či se setkat s oblíbenými herci. Součástí přehlídky jsou také vítací ceremoniály ve městě i před divadlem, společenské večery, rozloučení se soubory a mnoho dalšího.

 

Pardubický a Královehradecký kraj  

Medová královna

Vezměte vaše děti na divadelní představení  Medová královna. Dědeček včelař pošle svou malou vnučku do úlu pro med. To ale není tak snadné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Na cestě k sladkému pokladu je třeba překonat řadu překážek, naučit se pokoře a trpělivosti.

 

Den lesní techniky 2018

Ukázky lesní techniky a práce s ní, ořezy stromů, sokolnictví, práce s koňmi nebo loveckými psy, řezbářské a kovářské dovednosti, to vše a mnohem víc čeká právě na vás. Především ale nahlédnete pod pokličku lesnickému řemeslu, dozvíte se mnohé o hospodaření v lesích, o péči o dřeviny a zvěř a ti soutěživí z Vás i drobné věcné dárky.

 

Pirátský guláš

Dobrodružná a veselá vycházka pro rodiče s dětmi za piráty do Novohradeckých lesů. Cestou se seznámíme s denním chlebem pirátů a na konci poznáme plavčíkův život v malém lanovém centru. Zájemci si budou moci uvařit vlastní kotlíkový guláš.

 

Hradec Králové Open - WDSF International Open

Nenechte si ujít Mezinárodní taneční soutěž Hradec Králové Open - tento rok se uskuteční již 30. ročník této světové soutěže. Jedná se o jednu z nejstarších soutěží v Evropě, která je pořádána pro páry z celého světa. Taneční páry v kategoriích: děti, junioři, mládež, dospělí a senioři na této soutěži za své umístění získávají body, které se započítávají do světového Rank listu.

 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Festival panenek v Plzni

Přijďte se podívat na první festival panenek v České Republice. Uvidíte zde panenky umělecké, reborn i starožitné panenky. Program bude bohatý a doprovázený soutěžemi a hudební projekcí. Vyzkoušíte si jak se opravují panenky, něco nového se o nich dozvíte a celé dny budou probíhat rozhovory s pozvanými významnými osobnostmi.

 

Štístko a Poupěnka

Štístko a Poupěnka přijíždí v sobotu do Plzně se svým zbrusu novým představením, ve kterém vám zazpívají nejnovější písně z jejich prvního DVD filmu - Jedeme na výlet.

 

Lázeňský festival jablek v Mariánských Lázních

Pojďte s námi oslavit plody podzimu na kolonádu v Mariánských Lázních! Již po sedmé se zde koná oslava podzimní sklizně ovoce - Lázeňský festival jablek, festival s vůní jablečného štrúdlu. Čeká zde na vás jarmark místních výrobců a řemeslníků, tvůrčí dílny pro děti i dospělé, tematické soutěže, ochutnávky pokrmů z jablek, ale i hudební vystoupení.

 

Čiperkové v Karlových Varech

V sobotu vystoupí v Karlových Varech Čiperkové se svými písničkami, které baví děti, rodiče, babičky i dědy. A kdo to má blíž do Sokolova, ten může zavítat dopoledne na Čiperky tam!

 

Jižní Čechy a Vysočina

Benefiční Nordic Walking výšlap a koloběžky pro Barunku

Benefiční akce NordicWalking výšlap pohostí exkluzivního hosta, světovým rekordmanem a absolutním Mistrem Evropy v NordicWalking Jankem Vajčnerem. Výtěžek poputuje k rukám Barunky a to na pořízení notebooku s programem pro hlasové ovládání, který je přizpůsoben k použití pro handicapované.Přijďte pomoci Báře splnit její sen.

 

Festival čokolády

O víkendu proběhne v prostorách krásné budovy Střelnice v Táboře Festival čokolády. Festival bude zahájen happeningem na náměstí TGM v Táboře, kde se pokusí společně namalovat čokoládový obraz. Sobota nabídne neomezenou degustaci čokolád z různých koutů světa, povídání o čokoládě, živé vaření, pohádky pro děti, prodejní stánky a mnoho dalšího. Vrcholem programu bude křest knihy Fína čokoláda.

 

 

Drakiáda v Třebíči

ZŠ a MŠ Na Kopcích a DDM Třebíč vás srdečně zvou na sobotní Drakiádu. Na děti bude čekat bohatý program, taneční vystoupení a ohňová show.Tak draky s sebou a ať nám to fouká!

 

Ždírecký podzimní jarmark

Město Ždírec nad Doubravou vás srdečně zve na podzimní ždírecký jarmark, který se uskuteční v sobotu. Čeká vás bohatý doprovodný program v podobě tanečního vystoupení ZŠ a MŠ a hudebního doprovodu Country Bandu Jardy Bílka. K zakoupení budou opět krásné výrobky.

 

Písek - vždy  o krok napřed: Oslavy vyhlášení republiky

V Písku proběhnou oslavy výročí založení republiky o dva týdny dříve než ve zbytku země. A proč tomu tak je? Přijďte to zjistit na Velké náměstí. Plánován je i příjezd parního vlaku s redaktorem Hanzlíčkem a rekonstrukce generální stávky a vyhlášení republiky. Těšit se můžete na loutkové představení a trhy v duchu první republiky, nebo si s dětmi zahrát městskou hru jednodenní republika.

 

Eliščiny pohádky v Táboře

Loutkové divadlo společně s loutkovou dílnou pod vedením energického Víti Marčíka jr. pozvednou podzimní náladu všech malých i velkých diváků.

 

Jihomoravský kraj

Dýňobraní na lysickém zámku

Zámek Lysice u Blanska o víkendu zve na zámecké dýňobraní. Na návštěvníky čeká podzimní a nejen dýňová výzdoba zámeckých interiérů. Na vnitřním nádvoří na děti čekají dýňové dobroty, dílničky a výstava dýní.

 

Baví nás časopisy pro děti

Již jen do neděle máte možnost s dětmi navštívit výstavu Baví nás časopisy, která probíhá v Památníku písemnictví na Moravě v Rajhradě u Brna. Uvidíte časopisy jako Mladý hlasatel, ABC, Modelář, Junák, Sedmička, Mateřídouška a spousta dalších. Součástí výstavy je interaktivní redakce pro malé editory a vydavatele, při nichž si můžete vyzkoušet přípravu svého komiksu či časopisu.

 

Zlínský kraj

Hospodářský den

V sobotu si můžete užít pohodový podzimní den na ekofarmě v Lidečku u Valašských Klobouk. Koná se zde Hospodářský den. Těšit se můžete na cimbálovou muziku a spoustu dobrého jídla. Na děti čeká spousta dobrot, oblíbený senáček, loutkové divadlo a další program. Divadlo si určitě nenechte ujít, protože kdo z vás seděl ve stodole, na balíku sena a pozoroval herecké výkony.

 

Podzimní poježdění na železničce v Rajnochovicích

O víkendu se v Rajnochovicích, na místní železnici, koná tradiční Podzimní poježdění. Můžete se těšit na svezení vláčkem, po trati dlouhé 200m. V areálu železničky vás také čeká stezka poznání, která přibližuje práci se dřevem, historii arcibiskupské železnice i její současnost.

 

 

 

Moravskoslezský kraj

Drakiáda Hlučín
Podzim je tady a s ním i pouštění draků! V sobotu v Hlučíně na vás kromě draků čeká také tombola, tvořivé dílny, soutěže o nejkrásnějšího a nejvýše létajícího draka vlastní výroby a bohaté občerstvení.               

 

Strašidelný hrad Hukvaldy
Blížící se Samhain je čas duchů a bytostí z podsvětí, které opouštějí své temné úkryty. Ale pozor, vidět je můžete pouze v noci! Již tuto sobotu se na Hradě Hukvaldy můžete těšit kromě strašidelného hradu také na ukázky šermířských soubojů a ohňovou show.

 

Olomoucký kraj

Exota Olomouc
EXOTA Olomouc se koná na výstavišti FLORA Olomouc. Je to výstava, která se nevěnuje pouze prezentaci chovu exotických ptáků, ale zároveň i rozšiřuje a zvyšuje povědomí široké veřejnosti o stavu ekologie na Zemi a prostřednictvím doprovodných akcí, jako např. výstavou dětských kreseb, soutěží a besed, výchovně působí také na děti a mládež. Zlatým hřebem výstavy je rozsáhlá expozice papoušků všech kontinentů, která zahrnuje přibližně 150 druhů a poddruhů.

 

Jarmark v čokoládovně

V sobotu vás přijďte na již tradiční podzimní jarmark v čokoládovně v Troubelicích. Těšit se můžete na regionální výrobky z okolí, čokoládové mlsání a program pro děti.

 

Mnohem více tipů kam s dětmi, pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

 

 


10. 10. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře