Architektura první republiky v Praze | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Architektura první republiky v Praze

K oslavám vzniku Československa Open House Praha otevře na podzim významné prvorepublikové budovy.

Organizace Open House Praha pokračuje na podzim v otevírání architektonicky významných budov, které vznikly v období první republiky. Připomíná si tak v rámci projektu Architektura první republiky v Praze letošní stoleté výročí od založení Československa. Od září do listopadu, každou poslední neděli v měsíci, bude mít veřejnost jedinečnou příležitost navštívit zdarma 10 běžně nepřístupných architektonických skvostů postavených mezi lety 1918 až 1938. „Chtěli jsme, aby v programu byla zastoupena díla architektů působících v Československu, která nejlépe ukazují pestrost architektonických stylů té doby,” říká Andrea Šenkyříková, ředitelka organizace Open House Praha, z. ú., a dodává: „V souvislosti se vznikem nového státu bylo zapotřebí vybudovat řadu staveb pro nově zřízené instituce. Do výběru jsme proto zařadili například budovy vzdělávacích institucí, reprezentativní ministerské paláce, tělovýchovná zařízení nebo moderní církevní stavby.”

V neděli 30. září 2018 se na celý den od 10.00 do 18.00 hodin pro veřejnost otevře Tyršův dům na Malé Straně, budova postavená mezi lety 1921–1925 pro účely sídla Československé obce sokolské. V den oslav vzniku Československé republiky, 28. října 2018, se kromě Tyršova domu otevře sídlo ministerstva průmyslu a obchodu na Františku od Josefa Fanty s nepřehlédnutelnou skleněnou kupolí, Gočárův Dům zemědělské osvěty na Vinohradech, palác Metro na Národní třídě a také řada moderních církevních staveb od předních architektů té doby – Josefa Gočára, Jože Plečnika či Pavla Janáka. Říjnové oslavy doplní komentované vycházky s architekty po vybraných pražských čtvrtích, speciální programy pro děti i prohlídky pro neslyšící. Projekt vyvrcholí 25. listopadu 2018 otevřením funkcionalistického skvostu komplexu tzv. francouzských škol v Dejvicích od architekta Jana Gillara. Vstup na prohlídky je zdarma. 

Více informací najdete na webu Společné století.

24. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře