Pojďte s námi za zvířátky do FAUNAPARKu v Horní Lipové! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte s námi za zvířátky do FAUNAPARKu v Horní Lipové!

Když se řekne ZOO, snad každému se vybaví velké zoologické zahrady, které najdete v každém kraji České republiky.  Ale i těch malých je spousta a můžu s jistotou říct, že mají něco do sebe.  Pravdou je, že na ty malé, povětšinou soukromé, nepotřebujete tolik času, protože je projdete opravdu za podstatně kratší dobu a tím Vám zbyde čas na další výlet v okolí, ale ruku na srdce, mají něco do sebe.  Nejen že jsou takové, jak to říct „útulnější“, ale tím, že jsou rozlohou menší, je tu přátelská až rodinná atmosféra a i chovatelé si můžou dovolit to, co v ostatních zoologických zahradách pravděpodobně neuvidíte.

Jedním takovým místem je FaunaPark v Horní Lipové. Když jsme se dozvěděli, že Vám tady nad hlavami létají papoušci, a to opravdu ti velcí, tak jsme neváhali a vydali jsme se na průzkum. Nemusím ani psát, jak byla naše tehdy dvouletá Anička nadšená, a jak odsud ani po 3 hodinách nechtěla odejít, to jsme totiž předpokládali, ale pravda je, že pro půl roční Kristýnku už to začínala být nuda, takže nebylo zbytí.

Takže prvním poznatkem tehdy bylo, že malé faunaparky a zoo, jsou úplně ideální, protože do jisté míry udrží pozornost i u takto malých dětí.

Letos jsme se rozhodli navštívit FaunaPark v Horní Lipové znovu a myslí, že se to stane naší tradicí každý rok. Holky jsou o rok starší a vnímají a budou vnímat všechno jinak. Navíc, co si budeme povídat, v Horní Lipové opravdu nelení a vymýšlejí pořád něco nového a o nové přírůstky do jejich zvířecí rodiny není nouze.

Takže co je zde k vidění?

Hned u vstupu nenarazíte na nic jiného než pokladnu. Nutno podotknout, že i když jim letos přibyly nová zvířata a tím i větší náklady, vstupné zůstalo ve stejné výši jako rok předchozí. Novinkou pro nás bylo, že zde prodávají papírové pytlíčky s pochutinami. Ano, je to tak, můžete zde krmit nejen lamy, ale i ovečky a kozy. Holky byly nadšené, a co mne překvapilo, ani se moc nebály. Z protějšího výběhu nás pozoroval tygr a v duchu si musel říkat, „proč se ty kozy po těch granulích tak sápou? Je v tom snad maso? No tygr se asi taky dočkal, ale my už jsme u toho nebyli.

Cestou z krmení „dravé zubaté“ projdete uličkou krásných vyřezávaných soch zvířat, a když budete míjet poskakující klokany, pozorně koukejte do trávy, určitě tam najdete i pár morčat, které tedy asi budou spát, ale co si budeme vykládat, i oni to potřebují.

 

U vstupu jsou srandovní surikaty, dále spousta různě velikých želv, sovy, kačeny, krásné pumy, opičky a opice, různé druhy papoušků a i král Jelimán (čti lemur) zde má své zastoupení. Ale ti papoušci!!! Opravdu létají nad hlavami, na některé vyvolené si dokonce ochotně sednou a ty barvy!!! No krása! Je tady toho opravdu hodně a i když je to menší areál, nebylo to tak, že bychom se tady přetlačovali, anebo museli dokonce čekat, až si budeme moci zvířata prohlédnout z blízka.

Co kromě zvířat v areálu najdete?

Zázemí Faunaparku je připraveno i na špatné počasí. V budově, kde je malý bar s pochutinami pro děti a spoustou dobrého pití jsou připraveni i na nepřízeň počasí, které se na horách mění opravdu rychle. Sednete si prostě do lavic, dáte si něco dobrého a prostě počkáte, až to přejde. Venkovní posezení je kryté, takže možností, kam se schovat je více.

Věční i vděční strávníci si taky přijdou na své. Hranolky, klobásy, grilovaná zelenina a spousta dalších dobrot Vám s úsměvem připraví příjemná obsluha obzvlášť, když na ně Vaše ratolesti budou pořád cudně pokukovat a usmívat se a dokonce i „bafat“. A málem bych zapomněla, i točenou zmrzku tu mají! Takže náhradní oblečení pro ty malinký s sebou!

Až budete odcházet, můžete zakoupit suvenýry, ať máte památku. Na webu Faunaparku najdete také informace, jak můžete pomoci, popřípadě se dočtete i o možnosti adopce zvířat na dálku.

Tak hurá za zvířátky! Třeba se zde v roce 2019 setkáme nebo Vám pak opět napíši, co je zde nového.

Tereza Chudá

 

 

17. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře