Tipy kam s dětmi na poslední teplý víkend | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Tipy kam s dětmi na poslední teplý víkend

Prý nás čeká poslední teplý víkend. Pokud přemýšlíte kam s dětmi vyrazit, máme pro vás mnoho pěkných tipů na výlety. Pojďte se nechat inspirovat.

 

Praha a Středočeský kraj

LADRONKAFEST

Největší festival volnočasových aktivit se tradičně koná v pražském parku Ladronka. Hvězdou letošního ročníku bude čerstvá vítězka televizní pěvecké soutěže – zpěvačka Tereza Mašková. Sportovní program vám představí např. badminton, florbal, ale vyzkoušet si budete moci i netradiční aktivity, jako lezení a chození po provazu (slackline). Děti čekají zajímavé workshopy, sportovní a dovednostní soutěže. Vstup je zdarma.

 

Mělnické Vinobraní 2018 

Letos již 80. ročník tradiční třídenní slavnosti bude opět probíhat na několika místech historického centra Mělníku i na zámku. Bohatý program bude připraven i pro rodiny s dětmi. Divadlo, šermířské souboje, výtvarné dílny, lasershow a velký ohňostroj. Součástí vinobraní jsou také pouťové atrakce nebo ukázky řemesel.

 

Pochod Po stopách kocoura Mikeše - Mnichovice

5. ročník tradičního turistického pochodu "Po stopách kocoura Mikeše" v Ladově kraji. Těší se na vás kocour Mikeš, kozel Bobeš, čuník Pašík a Mařenka Kudláčková, od které dostanete na cestě buchtu. Na Ondřejově vás bude čekat opravdový hvězdář. Každé dítě dostane na startu malou hračku a každý domácí mazlíček (pejsek) pamlsek. Vybrat si můžete z tras různých délek a obtížnosti.

 

17. Kladenský Maraton

17. ročník Kladenského maratónu je mimo jiné vyhlášen jako Mistroství ČR v maratónu veteránů a jako Přebor Středočeského kraje. Jedná se o okruhový závod s centrem na velmi pěkném sportovním areálu „Sletiště" (start, cíl, občerstvovačka a průběhy jednotlivých kol) a trasou probíhající v přilehlém lesoparku „Lapák". Děti se mohou těšit na dětské běhy, skákací hrad, malování na obličej a další doprovodný program.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Oslavy Ještědu

Již v sobotu startují letošní Oslavy Ještědu. Den plný hudby, divadelních představení, kouzelníka, dětských her, dílen a mnoho dalšího. K tomu zvýhodněné jízdné na lanovce a prohlídka skokanských můstků. Letos s mottem "KOSMO". Těšte se na vemírné menu od Hotelu Ještěd nebo vesmírný fotokoutek a kreativní dílny.

 

Jedna země, jeden král

Přijďte se o víkendu pobavit na Bezděz a prožijte se svými dětmi šermířský den na hradě. Připravili jsme pro děti víkendová představení s názvem Jedna země, jeden král. Kromě představení se také můžete podívat na ukázky kovářského řemesla. Občerstvení pro vás a vaše dítka zajištěno.

 

Loretánské slavnosti v Rumburku

Prožijte jeden den v době baroka v Loretě Rumburk. Celodenní hudební a divadelní program pro děti a rodiče se uskuteční již tuto sobotu. Děti čeká tvoření ve výtvarných dílnách. Dětské i dospělé návštěvníky potěší jistě půjčovna historických kostýmů z období renesance a baroka. Připraveny jsou komentované prohlídky s průvodcem a mnoho hudebních a divadelních představení.

 

Sportovní fesťáček

Třetí ročník velkého sportovního festivalu se koná již tuto sobotu v Teplicích. Stále hledáte vhodný sport pro své dítě? Tady si určitě vyberete! Představí se vám v exhibici 15 sportovních klubů z Teplic a okolí. Těště se i na bohatý doprovodný program a nenechte si ujít třeba Balónkovou Evičku, šlapací káry nebo freestyle show na U rampě.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Den evropského kulturního dědictví na Zámku Pardubice

Téma letošního roku je: Společné dědictví, společné hodnoty. Východočeské muzeum v Pardubicích se jako tradičně připojí k akci Dny evropského dědictví s vlastním programem: Volný vstup do všech expozic a výstav, včetně prostor rytířských sálů. Zpřístupněna bude také vyhlídka na zámecké věži.

 

Memoriál Michaela Špačka 2018 + AutoMotoShow

Motocross se vrací po 6 letech zpět do Holic! Ve třetím zářijovém víkendu ožije po mnoha letech motokrosová trať v Poběžovicích u Holic. Žádný sportovní nadšenec si nesmí nechat ujít tento velkolepý návrat! V sobotu vás čeká auto-moto show silničních a rallycrossových vozidel a v neděli motokrosových závod.

 

Nocování v Rose Hokusy pokusy ala Afrika 

Chcete zažít dobrodrůžo? Pak dorazte do Rodinného centra v České Třebové. Připraveny budou různé hry a tvořivé dílny.  S sebou karimatku, spacák, hygienu, oblečení na spaní, MAZLÍKA, může být i kostým (není povinný).

 

Bob a Bobek na cestách 

BOB a BOBEK, králíci z klobouku kouzelníka Pokustóna se vydávají na cestu kolem světa.  Známé večerníčkové postavičky totiž ožijí ve veselém představení plném písniček na motivy knih Pavla Šruta a procestují ve svém létajícím klobouku celý svět.

 

 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Dny vědy a techniky v Plzni

Interaktivní výstava promění na dva dny plzeňské centrum ve vědeckou laboratoř. Třicet expozic představí vědecké obory z netradičního úhlu pohledu. V ulicích města se tak setkáte s mnoha experimenty, vycházejícími z našeho běžného života, i s pokusy, které jinde neuvidíte. Řadu věcí si přitom můžete vyzkoušet na vlastní kůži. Kromě toho si budete hrát, závodit, soutěžit a přesvědčíte se, že věda je opravdu pro každého a není třeba se jí bát.

Festival Wannado

Festival WANNADO, bývalý Sporťáček, je největší náborový sportovní festival pro děti do 15 let. Dětem se na jednom místě představí jednotlivé sporty tak, aby se mohly nejen podívat, ale také sporty v maximální možné míře vyzkoušet a rodiče mohli poznat klubové prostředí a lidi, kterým své dítě svěří. Je to setkání sportovních klubů, odborníků, známých sportovců a dětí a jejich rodičů.

Radoušovy hry

V sobotu se pod hradem Radyně koná již 13. ročník tradičních Radoušových her – tradičního soutěžního odpoledne pro děti podle pověsti o bájném Radoušovi. Čeká na vás pohádkový les s oživlým pánem hradu Radoušem, kouzelní skřítkové a pohádkové bytosti, šermířské a divadelní vystoupení, malování barevnými písky či jízdy na koni a další zajímavý program.

Dožínky Plzeňského kraje

Máte rádi tradice? Přibližte je dětem a navštivte o víkendu Tachov, kde se budou konat Dožínky Plzeňského kraje. Uvidíte zde dožínkový průvod s koňskými povozy, krojovanými zpěváky a muzikanty, ale i ženci a děvečkami nesoucími dožínkový věnec a dožínkovou kytici, ukázky zdobení vozů, koní a vazeb dožínkových věnců a ochutnáte i regionální potraviny.

 

Vysočina a Jihočeský kraj

Zažít Jihlavu jinak 2018

I letos se můžete těšit na již třetí ročník sousedské slavnosti, který opět přetvoří jihlavskou ulici Komenského v místo setkávání. Ulice bude celý den bez aut a k dispozici budou stoly a židle k venkovnímu posezení. Po celý den bude možné si na ulici zakoupit jídlo a pití.. Čeká na vás představení O třech neposlušných kůzlátkách, po kterém bude následovat dílna, bosonohá stezka, výtvarné a vzdělávací aktivity, vyrábění přáníček z papíru a spousta další zábavy.

 

Pohádkový les

Šlapanovský pohádkový les se uskuteční v sobotu 15. září 2018 ve Šlapanově v lokalitě U Dubu. Tématem letošního pohádkového lesa budou klasické pohádky, takže se děti můžou těšit na postavy jako například vodník, čert, loupežník, čarodějnice, rytíř, Karkulka, Sněhurka, Šípková Růženka, Zlatovláska, Popelka a spousta dalších.

 

Zdíkovské středověké slavnosti

Lide urozený i prostý, tímto budiž vám v patrnost dáno, že na panství Zdíkovském již po deváté velké klání rytířské k potěše vaší konati se bude. Slavnosti tradičně začnou průvodem obcí, kterého se zúčastní všichni šermíři i ostatní účinkující. Součástí bude i dobové tržiště s ukázkami tradičních řemesel a středověká kuchyně. Pro děti je připraveno nejen divadlo, ale také několik výtvarných tvořivých dílen a po celý den i různé hry a soutěže.

 

Řemeslný workshop - zažít Volyni jinak

V sobotu 15. 9. se bude v areálu Pošumavské tržnice ve Volyni konat Řemeslný jarmark s výhradně rukodělnými výrobky a spoustou tvořivých dílen nejen pro děti. Vyzkoušíte si nejnovější hobby techniky a moderní řemesla. Nakoupit si můžete materiál k domácímu tvoření.

 

Jihomoravský kraj

Hrnčířský jarmark

Velké množství prodejců hrnčířského zboží a bohatý kulturní program čeká na všechny, kteří se o víkendu vydají do Kunštátu. Ve dnech jarmarku se náměstí Krále Jiřího změní v otevřené hlediště a náměstí pohltí stánky s keramickým zbožím. S dětmi se můžete těšit na povídání o Pipi Punčochaté či na Pohádky Pana Pohádky a spoustu hudebních vystoupení.

 

Znojemské historické vinobraní

Znojemské historické vinobraní přinese oblíbené historické i hudební scény, odpočinkové zóny i kvalitní gastronomii. V připraveném programu uvidíte pochod římských legií, ohňostroj i ohňovou show, šermířská vystoupení či fakíry, kejklíře a tanečnice. S dětmi se také můžete vydat do Středověké krčmy, kde budou k ochutnání připraveny například smažené kapří kousky nebo trhanec s marmeládou.

 

 

Zlínský kraj

S vláčkem o závod

Na kroměřížském nádraží, se v neděli, v rámci Evropského týdne mobility, koná akce s názvem S vláčkem o závod. Hlavní atrakcí je závod dětí na kole, oproti motorovému vlaku. Děti čeká mnoho dalších atrakcí, jako je projížďka historickým autobusem, cyklo-veteráni, kteří budou podnikat spanilé jízdy po Kroměříži, otevřené železniční muzeum, soutěže a plno zábavy.

 

Království etikety

Zámek Lešná v ZOO Zlín – Lešná, se o víkendu přemění na Království etikety. Království, kde se děti učí pravidlům stolování a společenskému chování. V interiérech zámku se návštěvníci přenesou do pohádky, kde vládne král Ludvík, kterého trápí jeho rozmazlená dcera princezna Koloběžka.

 

Moravskoslezský kraj

Dny NATO 2018

Již tento víkend vás čeká jedinečná show ve vzduchu i na zemi s ukázkami výcviku speciálních armádních jednotek České republiky a jejich spojenců, jejíž program bude mimo jiné zasvěcen 100. výročí Československa. V historickém kempu tak budete mít příležitost prohlédnout si vojenskou techniku, která se během 100 let objevila v české armádě.

 

Třebovický koláč

Letos to bude již 15. ročník podzimní slavnosti Třebovický koláč. Koná se v areálu Třebovického parku v městském obvodě Ostrava-Třebovice a nabízí celou řadu hudebních i tanečních vstupů. Celá akce se nese v duchu tradičního, historického a folklorního rázu a nabízí, krom čistě hudebních a tanečních složek, také dramatická, akční a jiná vystoupení. Na své si tady přijde úplně každý.

 

Olomoucký kraj

Rally Jeseníky

Jubilejní X. ročník bude o to významnější a důležitější, že se koná po dvouleté odmlce. Rally Jeseníky, tradičně jako Memoriál Jiřího Skoupila startuje ze šternbernského náměstí.

 

Prostějovské hanácké slavnosti

Nenechte si ujít tradiční prostějovské Hanácké slavnosti s lidovým jarmarkem, celodenním kulturním programem a přehlídkou hanáckých souborů.

 

Spoustu dalších zajímavých tipů kam s dětmi najdete na webu www.kamsdetmi.com

12. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře