Akční den v Přelouči | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Akční den v Přelouči

Akční den pro Přeloučáky byl opravdu aktivní!

 

Sobota 8.9.2018 byla dnem, kdy jsme mohli vidět úplně jinou Přelouč, než jakou známe!

Konal se zde 1. ročník akce Akční den pro Přeloučáky, jehož iniciátorem byli Skauti. Nemohla jsem tam chybět ani já a ráda se s Vámi podělím o mé postřehy a zážitky.

Jsem ráda, že mohu říct, že každý z 26 přihlášených aktivních účastníků do toho šel s radostí, iniciativou a plným nasazením. Každý chtěl ukázat, čím se zabývá, co se mu povedlo, co umí.

 

 

K vidění byl nejen průřez volnočasových aktivit sportovních, kreativních, hudebních a zvířátkových, ale i  intelektuálních, sběratelských, charitativních i dovednostních, a to vše napříč generacemi od těch úplně nejmenších v kočárku, až po aktivní seniory.

I samotní organizátoři vyjádřili obrovské překvapení nad tím, kolik aktivních klubů a spolků se do akce zapojilo, protože v takové krásné číslo si na začátku vůbec netroufli doufat. A velké potěšení měli účastníci i ze samotné účasti návštěvníků. Myslím, že tolik lidí na jednom místě si Přelouč na akcích už dlouho neužila!

Určitě by se nás mohlo sejít ještě víc, ale myslím, že na první ročník akce, do kterého šli všichni sice s nadšením, ale také napětím po mnoha zklamáních z realizací Přeloučských akcí v minulosti, byla účast opravdu hojná a milá.

K vidění byl nejen průřez volnočasových aktivit sportovních, kreativních, hudebních a zvířátkových, ale i  intelektuálních, sběratelských, charitativních i dovednostních, a to vše napříč generacemi od těch úplně nejmenších v kočárku, až po aktivní seniory.

 

I samotní organizátoři vyjádřili obrovské překvapení nad tím, kolik aktivních klubů a spolků se do akce zapojilo, protože v takové krásné číslo si na začátku vůbec netroufli doufat.
A velké potěšení měli účastníci i ze samotné účasti návštěvníků.
Myslím, že tolik lidí na jednom místě si Přelouč na akcích už dlouho neužila!

Určitě by se nás mohlo sejít ještě víc, ale myslím, že na první ročník akce, do kterého šli všichni sice s nadšením, ale také napětím po mnoha zklamáních z realizací Přeloučských akcí v minulosti, byla účast opravdu hojná a milá. Nutno zde také říct, že každý se zapojil do propagace akce, jak mohl, což určitě pomohlo – podporu PR vyjádřilo také nejen město, ale i regionální portály.

 

 

A jak probíhala samotná akce?

V areálu rugby, dopravního hřiště, fotbalu a přilehlého parku vyrostlo stanové městečko se spoustou disciplín. Zde si každý mohl vše vyzkoušet, připraveny byly soutěže, kvízy, sportovní bloky, tvořivé dílničky, překážkové dráhy, ukázky zvířátek apod.

Přístřešek rugby se stal dočasným improvizovaným podiem, kde probíhala hudební vystoupení, moderace akce a představení každého z účastníků.

Zřejmě největší pódiovou atrakcí byl rychlokurz HAKA v podání trenéra rugby, kterým přitáhl pozornost dětí, ale i dospělých,  a každopádně svým projevem všechny pobavil. Nechyběl ani stánek s občerstvením, který nabízel kromě jiného palačinky pro mlsné jazýčky.

Každopádně, pětihodinová akce utekla jako voda.
Nejen já, ale každý, s kým jsem mluvila – ať už to byl účastník nebo návštěvník, odcházel spokojený a s pochvalou.
Jako každá akce i tato měla malé chybičky, ty ale málokdo z návštěvníků postřehl a tak to má být.

 

A účastníci?

 Někteří se mi chlubili, že se jim přímo na akci hlásili zájemci o aktivitu – a o to všem šlo! Největším odměnou všem účastníkům bylo to, že návštěvníci vydrželi až do konce, odcházeli s úsměvem a v dobré náladě.

Kéž by Akční den pro Přeloučáky byl dnem, kdy se Přeloučáci zase probudili a rozhýbali.
Kéž by se Přelouč stala celoročně Aktivním městem, kde se pořád něco děje, lidé se rádi baví, na akce chodí a volnočasové kluby mají dostatek členů!
Ale nejen to!
Vždyť Přelouč přece má co nabídnout – nejen v oblasti volnočasových aktivit pro místní, ale také svou bohatou historií, krásnou přírodou v okolí a množstvím atraktivních míst k návštěvě.

Kéž by tato akce byla tou pomyslnou – NOVOU - startovní čárou, všem nám to moc přeji.

Už na konci akce zaznělo, že určitě  „za rok zase“ – takže nezbývá než doufat, že tomu tak bude a tentokrát třeba i se zapojením dalších volnočasových klubů, které letos nemohly nebo třeba ještě neměly důvěru.

Pokud jste tam někdo byl také a máte nějaké postřehy nebo návrhy, co změnit-zlepšit, budu moc ráda, když se k mé recenzi svým komentářem připojíte.

 

Vaše redaktorka Petra z Přelouče

10. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře