Národní muzeum se již brzy otevře | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Národní muzeum se již brzy otevře

Národní muzeum po náročné generální rekonstrukci otevře své dveře návštěvníkům 28.října 2018 - přesně v den 100. výročí vyhlášení samostatného státu Čechů a Slováků. Návštěvníci se mohou těšit nejen na krásně zrekonstruované interiéry Historické budovy Národního muzea a komentované prohlídky, ale především na 3 výstavy rozkládající se na ploše bezmála 2000 m2.

„Česko-slovenská / Slovensko-česká výstava“ - vyprávějící poutavý příběh soužití Čechů a Slováků ve společném státě. Výstava mapuje všechny klíčové okamžiky bouřlivého 20. století, ale též konkrétní osudy obyčejných lidí. 1500 předmětů doplněných audiovizuálními dokumenty a interaktivními prvky návštěvníkům připomene, jak se Československu žilo, jaké hodnoty vyznávalo a čím dodnes inspiruje svět. Vedle exponátů připomínající každodenní život je výstava plná unikátních předmětů mapující osudové okamžiky. Poprvé v historii na ní návštěvníci mohu spatřit zcela jedinečný soubor nejvýznamnějších dokumentů našich moderních dějin, jako jsou originály Pittsburské dohody, Mnichovské dohody, Československé ratifikace mírových dohod nebo Deklaraci Hácha – Hitler, jejímž podpisem byla ukončena existence meziválečného Československa.

„ 2 x 100“ - nevšední výstava mapující 200 let historie. 200 let sbírání dokladů o přírodě i lidech. 200 let touhy po poznání. Na výstavě 2x100 návštěvníci spatří z 20 milionů předmětů úzký výběr 200 nejvýznamnějších a nejzajímavějších pokladů uchovávaných v muzeu v trochu jiných souvislostech, než na které jsou zvyklí. Výstava ukazuje ty nezajímavější sbírkové předměty v nezvyklých souvislostech, hledá jejich obsah a vypráví skrz příběh Národního muzea a jeho významu a smyslu od okamžiku jeho založení po současnost.


Více informací o znovuotevření Národního muzea najdete na webu Společné století

5. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře