VyšeHrátky popatnácté prodlouží prázdniny dětem již tento víkend! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

VyšeHrátky popatnácté prodlouží prázdniny dětem již tento víkend!

V pondělí 3. září začal patnáctý ročník interaktivního divadelního festivalu pro děti a jejich rodiče jménem VyšeHrátky. Do pátečního dopoledne nabízí program pro školní skupiny, od pátku 7. 9. odpoledne do neděle 9. 9. proběhne víkendový program pro širokou veřejnost. Více než 20 pohádek, workshopy, dílny, promítání, herna a samozřejmě tradiční divadelní bojovka. Vstupenky v prodeji! 

Bojovka opět hlavním lákadlem festivalu

Jako každý rok patří mezi hlavní lákadla festivalu původní divadelní bojovka, vytvořená přímo pro letošní ročník VyšeHrátek. Tématicky se váže ke 100. výročí založení našeho státu. Účastníci bojovky budou mít možnost vydat se po stopách prvního československého prezidenta Tomáše Garrigue Masaryka a zjistit, co všechno k založení nového státu patří. Získají území, vytvoří si své vlastní státní symboly, pokusí se vydobýt státní suverenitu, apod.

Více než 20 pohádek pro všechny děti

Bojovka letos festival zakončí v neděli 9. září od 16.00, ještě předtím však na Vyšehradě proběhne přes 20 pohádkových představení pro všechny dětské věkové kategorie – od batolat až po školáky. Na VyšeHrátkách vystoupí desítka souborů z celé republiky. Kromě pořádajícího Studia Damúza to budou Loutky bez hranic, Divadlo Toy Machine, T-601, Divadlo Vocaď Pocaď, Pruhované panenky, Divadlo U staré herečky nebo Loutkové divadlo LokVar.

Speciální hosté festivalu

Zvláštními hosty patnáctého ročníku VyšeHrátek budou Stará aréna Ostrava, Bábkové divadlo na Rázcestí a Divadlo b. Ostravská aréna odehraje v sobotu odpoledne dobrodružný příběh o námořnickém životě Bílá velryba, nedělní program doplní batolecí představení divadla na Rázcestí z Bánské Bystrice Farbatolárium. Divadlo b se postará o nedělní odpolední program kromě pohádky iOtesánek také uvedením představení na motivy stejnojmenného filmu Malý pán. Inspirací pro divadelní inscenaci byla kniha Velká cesta malého pána od autorů Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha, která byla předlohou i pro filmové zpracování.

Workshopy, dílny a program pro všechny kolemjdoucí

Divadelní program během víkendu 7. - 9. září obohatí tři workshopy –cirkusový workshop centra pro nový cirkus Cirqueon, hudební workshop s minikoncertem kapely Vidle v lepidle a v neposlední řadě hodina ranní jógy s lektorkou Markétou Bodoríkovou, s jejíž pomocí můžete příjemně zahájit sobotní ráno. Pro VyšeHrátky vznikají také původní výtvarné dílny s tématikou 100. výročí založení republiky a plenérová herna – obojí bude k dispozici po celou dobu trvání víkendového programu pro veřejnost.

Vstupenky na první představení vyprodány, festival si poradí i s deštěm

Na několik prvních představení programu byly všechny vstupenky prodány už v předprodeji, proto neváhejte a zakupte si ty své! Všechny akce placeného programu jsou v předprodeji na www.vysehratky.cz. 

V případě deštivého počasí jsou připraveny i „mokré varianty“ konání představení a workshopů. „Podle předpovědi déšť v době konání festivalu neočekáváme, ale pokud by nakonec přece přišel, jsme připraveni. Všechny pohádky, workshopy a promítání se odehrávají buď ve vnitřním divadelním sále Starého purkrabství nebo v pevných nepromokavých stanech, které zajistí sucho. Festival se koná za každého počasí!“ informuje výkonná ředitelka festivalu Tereza Tomášová. 

Festival VyšeHrátky 2018 se koná od 3. do 12. září v prostorách Královské akropole na pražském Vyšehradě. Vstupenky na placenou část programu je možné zakoupit online na www.vysehratky.cz nebo www.goout.cz, případně v kamenných prodejnách sítě GoOut. Od pátku 7. do neděle 9. září bude pokladna otevřena také ve festivalovém areálu během víkendového programu pro veřejnost. Více informací najdete na www.vysehratky.cz.

3. 9. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře