Na víkend se trochu ochladí, tak co vyrazit s dětmi ven? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Na víkend se trochu ochladí, tak co vyrazit s dětmi ven?

Čekáte na naši pravidelnou dávku tipů kam s dětmi o víkendu? Tak tady ji máte. Má se trochu ochladit, takže víkend je pro výlety jako stvořený. Nechte si tedy od nás poradit, kam s rošťáky vyrazit. 

Praha a střední Čechy

TYJÁTR FEST

Každoroční letní zahradní slavnost s programem divadla, hereckých, hudebních, tanečních, akrobatických a dalších kulturních vystoupení vstupuje do svého 19. pokračování a opět nabídne čtyři dny zábavy pro všechny generace. Svébytné a unikátní umělecké setkání se odehraje v domácím amfiteátru na kutnohorském předměstí Kaňk ve dnech 23. až 26. srpna 2018. Kultovní festival s neopakovatelnou přátelskou a pohodovou atmosférou letos opět namíchá koktejl zábavy z vystoupení profesionálních i amatérských umělců z českých zemí i ze zahraničí.

OPEN AIR FESTIVAL OKOŘ

Oblíbený hudební festival s úžasnou atmosférou, kterou vytváří kulisy zříceniny hradu Okoř. Dopravit se na místo můžete také cyklohráčkem: Z Prahy či ze Slaného můžete využít výletní vlak Cyklohráček. Vlak nabízí 120 míst k sezení. Užijte si projížďku po železniční trati, po které se svezete pouze s Cyklohráčkem!

RC modely na ukázkové silnici

Tradiční přehlídka nákladních a užitkových aut na dálkové ovládání ovládne areál muzea poslední srpnový víkend. K vidění je široká paleta strojů a pod dohledem instruktora je možné si jízdu s dálkově řízeným modelem také vyzkoušet. V sobotu zde bude jezdit model parní lokomotivy "Kafemlejnek", který sveze nejmenší návštěvníky.

MALEŠIČÁK OPEN AIR FESTIVAL

Přijďte na druhý ročník hudebního open air festivalu v Malešicích a rozlučte se s létem ve velkém stylu! Prostor dostaly především amatérské kapely napříč hudebními žánry. Těšit se ale můžete i na známé tváře. Přijďte si zatančit, zazpívat, posedět, popít…zkrátka užít si pohodové hudební odpoledne plné skvělých kapel a zábavy. Vstup na festival je ZDARMA.

 

 

Ústecký a Liberecký kraj

Jizerská 50 RUN

Vydejte se s dětmi po stopách legendárního lyžařského závodu Jizerská 50. Proběhněte se místy, která sjíždí elitní běžkaři i hobbíci při slavném závodu v běhu na lyžích. Zázemí závodu je na bedřichovském stadionu, odkud se v zimě na trasu vydávají tisíce závodníků.Tým Kam s dětmi nebude ani tentokrát chybět, společně s námi se vám představí i Stezka korunami stromů Krkonoše.

Zatímco dospělí se mohou vydat až na ultramaratonskou 50km trať, ale i kratší distance, závodníci do 15 let poběží od 500 metrů do 1 kilometru. Na malé závodníky čekají trasy po měkkém povrchu, lesních stezkách v krásné přírodě Jizerských hor. Ve startovním balíčku najde každý malý závodník tričko Běhej lesy. Před startem závodu čeká závodníky rozcvička na zahřátí a v cíli pak každý běžec obdrží originální dřevěnou medaili. V zázemí závodu na závodníky čeká bohatý doprovodný program pro celou rodinu.

Mistrovství ČR profesilnálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu

V pořadí již 47. Mistrovství ČR v požárním sportu proběhne v Liberci již tento víkend. Třídenní akce se uskuteční v liberecké Home Credit Aréně a na přilehlém sportovním stadionu. Součástí atraktivního sportovního klání bude po celou dobu i doprovodný program pro děti i dospělé, ukázky práce kynologů a bohaté občerstvení.

2. ročník volnočasových RETRO GAMES

Chystejte retro outfity, trénujte skákání gumy a roztáčejte hulahoop! Čeká vás rodinná sportovně zábavná retro show, s prvomájovým průvodem a spoustou zábavy. Pro každého, kdo přijde v retro kostýmu od hlavy až k patě čeká vstup zdarma! Přijďte si užít sobotní den do EKO parku Liberec.

Dny řemesel v Českém Švýcarsku

Louka u Dolského mlýna opět po roce ožije starými řemesly. Po celý víkend se můžete těšit na pečení v chlebové peci, tavbu železné rudy a další zapomenutá řemesla. Ukázky řemesel zpestří také exkurze, přednášky a koncerty pod širým nebem. Navíc je zde spousta míst, která lze o víkendu navštívit, Jetřichovické skály, Dolský mlýn a další krásná místa Českosaského Švýcarska.

26. Císařský den v Kadani

V sobotu si Kadaň připomene příjezd Karla IV. se svojí družinou a bude to opravdu veliké. Program se uskuteční na více místech ve městě. Těšit se můžete na středověké tržiště, zábavné a soutěžní putování po městských hradbách, jezdecké ukázky, netradiční hry pro malé i velké a spousta další zábavy. Program je opravdu bohatý a vše bude zakončeno slavnostním ohňostrojem.

 

Pardubický a Královehradecký kraj           

Loučení s prázdninami v Damníkově

Prázdniny se blíží ke konci - nenechte si ujít loučení s prázdninami ke kterému patří soutěže pro děti, ukázka psovodů, kouzelník, bubble show, malování na obličej, jízda na koni, pintball a mnoho dalšího!

Oslavy 130. výročí založení sboru

Přijďte oslavit 130. výročí založení sboru dobrovolných hasičů Horka. Čeká vás bohatý program v podobě slavnostního průvodu obcí s hudbou, vystoupení dechové hudby ZUŠ Chrast, soutěží pro děti i dospělé, výtvarných dílniček pro děti, divadelního představení Doktorská pohádka nebo ukázek historické i současné techniky... a možná přiletí i vrtulník :)

Hradozámecká noc v Národním hřebčíně Kladruby nad Labem

Nenechte si ujít tuto jedinečnou akci, která je symbolickým zakončením prázdnin. Užijete si komorní koncert Viktora Darebného v kostele sv. Václava a Leopolda nebo kostýmové prohlídky zámku s Fanny Fejalíkovou, komornou císařovny Sissi.

První české muzeum cyklistiky

V areálu zámku v Nových Hradech bylo v roce 2007 v zrekonstruované budově barokního špýcharu otevřeno První české muzeum cyklistiky. Na desítkách exponátů je zde zdokumentován vývoj cyklistiky od nejstarších velocipédů až po moderní závodní speciály. Mezi vystavenými exponáty nechybí kola silniční, krosová ani ta speciálně vyrobená pro soutěže v kolové. Specialitou jsou bicykly, které se objevily ve známých českých filmech a seriálech. Ti odvážnější z vás určitě využijí také možnosti vyzkoušet si jízdu na velocipédu.

 

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Létofest Karlovy Vary

LétoFest to je tour osmi letních festivalů, které zasáhnou celou Českou republiku a nabídnou bohatý hudební i doprovodný program. A tento víkend vypukne v krásném areálu na Rolavě! Kromě bohatého hudebního programu na vás čeká i Family zone - zábava pro celou rodinu. Děti se mohou těšit například na skákací hrad, tvořivé dílničky, malování na obličej a další aktivity.

Den Českého lesa

V sobotu 25. srpna ožije Český les již tradiční akcí Den Českého lesa. Už jste někdy viděli jak se taví sklo či jak se vyrábí  vinuté perle? Přijďte se na to podívat na místo zaniklé sklárny.  Program akce odstartuje přednáška, po které bude následovat ukázka sklářského řemesla. K vidění bude ukázka tavení skla v mobilní sklářské peci, formování skla nad kahanem a výroba vinutých perlí. Nebudou chybět ani tvůrčí dílničky a soutěž pro děti  Po stopách Zlaté stezky. Dále se můžete těšit na ukázku sokolnictví, vystoupení živé kapely a mnoho dalšího.

Hradozámecká noc v klášteře Kladruby

Hradozámecká noc, která letos proběhne v noci ze soboty 25. na neděli 26. srpna, představuje památky v netradiční době a s netradičním programem jako místa neustále živá, na něž má smysl se vracet. Do Hradozámecké noci se stejně jako v předchozích letech zapojí desítky památek- v Plzeňském kraji například Klášter Kladruby, který připravil program ve spolupráci s Hvězdárnou v Rokycanech a Plzni. Vezměte své malé astronomy a přijďte pozorovat  noční oblohu či si poslechnout o vztahu astronomie a času.

Hradozámecká noc na Rabí

Hradozámeckou noc si můžete užít i na hradě Rabí, kde vás čeká například i promítání pohádky či volná prohlídka hradního areálu osvětleného loučemi, kdy se sami  dostanete na malé nádvoří, vystoupáte na vrchol donjonu a sestoupíte do sklepení.


Jižní Čechy a Vysočina

Mezinárodní dudácký festival

Městské kulturní středisko Strakonice vás zve na již 23. ročník mezinárodního dudáckého festivalu. V dnešním světě mají dudy své místo, a tak na festivalu můžete vidět nejen dudáky od věku dětského až do věku seniorského hrající folklor, ale i hráče na dudy v hudbě historické a rockové. Již v pátek 24.8. v 10:00 hod bude Prácheňáček a jeho hosté hrát a zpívat pro děti a s dětmi. V sobotu pak zase od 14:00, kdy proběhne hravý pořad pro malé děti, v němž si při dudách společně zazpívají, zahrají i zatančí. Program je opravdu nabitý, přijďte se sami přesvědčit.

Dětský zemědělský svět - Země živitelka 2018

Letošní 45. ročník Země živitelky jsme pro Vás připravili včetně bohatého programu pro vaše děti. Malí zemědělci mohou navštívit Velký dětský zemědělský svět, který bude umístěn na začátku areálu u Hlavní brány. Bude zde k vidění např. dětská farma, lesní pedagogika, skákací kombajn, malé modely zemědělských strojů atd... Nově bude Velký zemědělský svět doplněn o několik dalších menších světů po celém areálu. Zde malí návštěvníci najdou např. překážkovou dráhu z balíků slámy, semínkoviště, dýňobraní, naučnou stezku hospodářských zvířat a další.

Loučení s prázdninami

Léto nám pomalu končí a město Pacov se s ním chce rozloučit stylově. Přijďte 25.8. do zámecké zahrady, bude se zde konat akce pro celou rodinu. Od 14:00 hod Vás čeká pohádkové odpoledne, kdy budete v parku plnit pohádkové úkoly, od 17.30 vystoupí hudební skupina pro děti - Maxíci a pro rodiče pak od 19.30 The Beatles revival. Dále se můžete těšit na balónkový modeling, skákací hrad, tvoření pro děti, projížďky na koních a spoustu další zábavy.

Jihomoravský kraj

Festival Znojmo žije divadlem

Festival Znojmo žije divadlem! To jsou divadelní představení různých žánrů, která se odehrají na Horním náměstí, kde bude postaven symbol festivalu, obří šapitó. Divadelníci ale potkáte i ve znojemských ulicích. S dětmi se můžete těšit na spoustu divadelních a loutkových představení, například se na Vás těší Divadlo Bolka Polívky s příběhem Břéťa a Čeněk za čárou či Divadelní spolek Orba se svým vystoupením Angatar.

Slavnosti města Rosice

V Rosicích se o víkendu, u příležitosti stojedenáctého výročí povýšení Rosic na město, konají oslavy. Očekávat můžete hudbu, divadlo, historický šerm či ohňostroj. V sobotu se kromě doprovodného programu můžete s dětmi těšit i na den otevřených dveří v kuželně, Včelařském muzeu, Starém pivovaru a radniční věži. Na dětské návštěvníky dále čekají komiksový kreslíři, program na kolbišti, skákací hrad, kašpárkovská zahrada, farmářský trh a spousta další zábavy. 

Zlínský kraj

Procházka středověkem

V sobotu se ve Starém Městě u Uherského Hradiště můžete projít sředověkem. Na děti čeká odpoledne plné historie, kdy jsou návštěvníkům představeny zbraně, řemesla a život v období 9. – 15. století. Bude možnost si osahat a vyzkoušet nejen zbraně, ale také práci kováře, pletení proutěných košíků a výrobu keramických nádob. K vidění budou ukázky lukostřelby a to jak lovecké, tak i válečné. Děti si mohou zabojovat v dobovém kolbišti, projet se na ponících, vyzkoušet práci platnéře, naučit se dobovým tancům nebo se podívat na loutkové divadlo. 

Hradozámecká noc v Buchlovicích

Zámek Buchlovice se také připojil do celorepublikové akce s názvem Hradozámecká noc a tak v sobotu od 19:30 můžete pohlédnout do doby, kdy dámy byly opravdu dámy a jejich ženská krása se snoubila s krásou ušlechtilých koní. Děti se také mohou těšit na kouzelnickou show.

Moravskoslezský kraj

Letní Heipark Day 2018

Nenechte si ujít velkolepé zakončení léta v Tošovicích! V sobotu na vás čeká sportovní vyžití, bohatý program pro děti i dospělé, koncerty i zábava! Těšit se můžete např. na skupinu Holki, Lunetic, Čiperkové a třešničkou na dortu celého dne bude vystoupení skupiny Captain Jack.

 

Kravařský odpust

Již tento víkend se můžete těšit na tradiční Kravařský odpust. Oficiální program začíná v pátek, i když kolotoče se začínají točit už dříve. Od soboty do pondělka je zde pak k vidění na 40 velkých a 20 malých kolotočů a přibližně 400 stánků, které se táhnou od mostu na Dvořisko přes Tyršovou ulici až na Náměstí a ulici Nábřežní. Kravařský odpust je pro místní největším svátkem v roce, tak si ho určitě nenechte ujít.

Olomoucký kraj

Helfštýn 2018

Tradičním vrcholem hradní sezóny na Helfštýně bude největší evropské mezinárodní setkání kovářů Hefaiston. Akce, která byla loni vyhlášena nejlepším projektem turistického ruchu v Olomouckém kraji, nabídne to nejlepší z produkce světových uměleckých kovářů, živou tvorbu, přednášky, soutěže a skvělé koncerty.  

Letecký den Olomouc

V sobotu, 25. srpna, vás zveme na leteckou show pro veřejnost na neředínském letišti. Během Leteckého dne na vás čekají bojové letouny, moderní armádní technika, užijete si dech beroucí ukázky, ale tím to zdaleka nekončí. Určitě si to nenechte ujít, na své si přijdou malí i velcí.

 

Mnohem více tipů pak najdete na www.kamsdetmi.com

22. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře