Víkend se blíží! Už víte kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend se blíží! Už víte kam s dětmi?

Prázdnidny se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci. Ale určitě se najde spousta míst, kde jste s dětmi ještě nebyli. Zkuste se inspirovat našimi víkendovými tipy.

Praha a Střední Čechy

Veselice na Berounce 

Veselice s programem pro děti i dospělé je pořádana ke 100. výročí republiky. Těšit se můžete na soutěže, vodní atrakce, skákací hrad, hudbu nebo módní přehlídka a první pokus o překonání rekordu v množství naráz soulodících plavidel z roku 2015. Připravené budou i rodinné občerstvovny a osvěžovny všeho druhu! Vstup je zdarma!

Veteran ralley v Kutné Hoře a Srpnové hodování 

Tradiční mezinárodní závod historických vozidel do vrchu, navazuje na dlouholetou tradici pořádání veteránských závodů v Kutné Hoře. Ani letos nebudou o skvělý zážitek ochuzeni milovníci krásných autíček a dobové módy, kteří to nestihnou do Kutné Hory. V sobotu se totiž opět uskuteční spanilá jízda, tentokrát do Národního hřebčína Kladruby.

Pohádkové léto na zámku Loučeň

Těžko se najde v českých zemích někdo, kdo by neznal Večerníčka nebo Rumcajse. Na zámku Loučeň ve spolupráci s dědici autora Radka Pilaře připravili tematický letní program „České pohádkové léto", a to po celý srpen vždy v úterý, středu, čtvrtek a sobotu. Průvodcem celé této akce bude samozřejmě Večerníček, který bude v zámeckém parku po celý den přítomen jako maskot a bude provádět celodenním programem.

Konvent plný loutek v Březnici 

Město Březnice chystá pro všechny návštěvníky v sobotu akci s názvem Konvent plný loutek. Divadlo bude probíhat v místě bývalé jezuitské koleje, součástí bude i pestrý program. Těšit se můžete na tradiční řemesla, výtvarné dílny a spousta muziky.

Jihočeský kraj a Vysočina

Naši jedli kaši v Zeměráji 

Zeměráj je přírodní park plný zážitků pro děti i dospělé u Orlické přehrady. Více než sto různých her, hlavolamů a dobrodružných úkolů na ploše devíti hektarů je vytvořeno tak, aby se do hry a řešení mohla zapojit celá rodina. Najdete zde i několik skutečně výjimečných atrakcí. V sobotu zde navíc můžete proniknout do světa zvláštních chutí našich slovanských předků. V raně středověké vesnici budeme vařit kaše, mlít mouku, péct placky, seznámit se můžete s dávnými způsoby získávání a úpravy potravin, připraven je i zábavný kvíz.

Festival dračích lodí aneb Veselé Vánoce 

Dračí lodě Vysočina vás zvou na 12. ročník závodu na téma Veselé Vánoce. Kromě samotných závodů v různých kategoriích, si na své přijdou i děti. Mohou se těšit na soutěže, malování na obličej, dočasné tetování, obří skluzavku, vánoční strom, Kašpárkovo staročeské divadlo a spousta další zábavy. Pro dospělé bude připravený seskok dračích paragánů a další sportovní aktivity nebo oldies disco... Při špatném počasí bude k dispozici zázemí velkého party stanu.

Pyrocar 2018 v Přibyslavi

Už v pátek odpoledne začíná na letišti v Přibyslavi k příležitosti 100. výročí založení Československa největší setkání požárních automobilů jejich řidičů a osádek v ČR. Dvoudenní hasičský festival nabídne diskuze, přednášky, besedy, ale hlavně ukázky z historie požární ochrany, speciality z polní kuchyně, ukázky práce složek IZS, vyhlídkové lety nad Českomoravskou vrchovinou a bohatý doprovodný program. Těšit se můžete na koncertních vystoupení, animační programy, soutěže pro děti a spoustu dalších atrakcí pro malé návštěvníky.

Zmrlinový víkend v Jindřichově Hradci

Letní prázdniny patří dětem, a co děti v létě milují? No přece zmrzlinu! Třetí srpnový víkend bude opět pro všechny malé i velké gurmány připravena speciální zmrzlina, kterou vám vytvoří přímo před vašima očima z vámi vybraných ingrediencí. Kouzelný víkend bude plný zmrzlinových dobrot, speciálního menu, hromad balónků, v neděli i malování na obličej a co nesmí chybět? Přece skákací hrad!

Novovčelnická pouť 

Město Nová včelnice srdečně zve na pouťové atrakce, stánky, kulinářské speciality, a to v rámci tradiční Novovčelnické pouti. Akce začne již v pátek večer na městském stadionu, kde se bude hrát pohádka - Honza málem králem. V sobotu pak bude pokračovat dalšími pohádkami pro děti, klasickou pouťovou zábavou, kterou zakončí ohňostroj.

Královéhradecký a Pardubický kraj

Dny živé archeologie v Archeoparku Všestary

Čemu se věnovali lovci, když zrovna nelovili mamuty? To vám rádi předvedou v Archeoparku Všestary. Čeká na vás komentovaná interaktivní projekce o lovcích mamutů, ukázka štípání pazourku nebo dramatický výjev ze života lovců mamutů – rituální souboj. Vyzkoušíte si lovecké techniky a různé druhy zbraní. Vyrobíte si zvířecí sošku nebo proslulou venuši. A grilovat se bude mamutí kýta.

Prázdninové pohádkové prohlídky pro děti na státním zámku v Náchodě

Malé návštěvníky provede zámkem v Náchodě sám vévoda Petr Biron nebo jeho dcera Kateřina Vilemína. Děti se dozvědí něco málo z historie a vyslechnou si zámeckou pohádku. Prohlídku zakončí fotografování dětí v kostýmu krále či princezny přímo v expozici!

Plzeňský a Karlovský kraj

Česko- saské spolkové slavnosti Aš 

Třetí sobota v srpnu patří i letos největší kulturní akci na Ašsku. Letos s nadpisem Česko - saské spolkové slavnosti. Akce začne slavnostním průvodem, jehož součástí bude i bubenická skupina a tanečníci. Představí se i chovatelé pejsků a koní se svými miláčky. Čekají na vás zajímaví hudební interpreti, stánky s občerstvením, ale také odpočinková rodinná zóna v prostorách Kempu, kde najdete i další zábavné atrakce pro děti (kolotoče). A víte co je Bumber ball? Přijďte to zjistit a zkusit!

Barokní den na zámku v Manětíně

Již třetím rokem se uskuteční Letní barokní festival, jehož součástí a slavnostním ukončením je Barokní den na zámku v Manětíně. Bude samozřejmě připraven bohatý program včetně volných prohlídek slavnostně nazdobeného zámku. Děti se mohou těšit na hry z doby baroka, oživlé obrazy zámeckého služebnictva, práci klíčnice, výběrčích daní či varhaníka. K vidění budou i ukázky ruční střiže ovcí, ukázky tesařských řemesel, práce s koněm, lukostřelby, sokolnictví, výroby ze dřeva a drátenictví. Akci ukončí velkolepý barokní ohňostroj!

Letní Sportmanie Plzeň 2018 

Největší sportovní akce města Plzně Sportmanie Plzeň 2018 vypukne v sobotu. Devět dní plných sportu nabídne možnost vyzkoušet si na vlastní kůži různé druhy sportů, besedy se známými sportovci a přednášky a bohatý doprovodný program. Vstup do sportovního parku za nákupním centrem je zdarma pro celou rodinu. 

Pohádky Zdeňka Trošky na zámku v Horšovském Týně

Přijďte se podívat na výstavu kostýmů a rekvizit z pohádek, které režíroval Zdeněk Troška, král českých pohádek. Téměř 50 kostýmů z pohádek Princezna ze mlejna, Z pekla štěstí, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Nejkrásnější hádanka, Strašidla a Čertoviny můžete spatřit v bývalé konírně na zámku Horšovský Týn, a to až do 16. září.

Ústecký a Liberecký kraj

Dětská Sportareéna Džungle

V sobotu se v Teplicích koná velký sportovní den pro děti. Připravena je sportovní aréna Džungle, 500 m2 zábavy a smíchu! Na děti čeká 10 soutěžních stanovišť a na každého malého sportovce také pěkný dárek. Zábavné stanoviště a občerstvení je připraveno i pro rodiče.

Šenovské slavnosti

V sobotu se v Kamenickém Šenově konají tradiční Šenovské slavnosti. Čeká vás bohatý kulturní program, hudební vystoupení, šermýřská show a mnoho dalšího. Děti jistě uvítají skákací hrady, překážkovou dráhu, čtyřkolky nebo fotbalové šipky.

Mětské slavnosti Doksy 

V sobotu to bude žít v Doksech u Máchova jezera. Konají se tady totiž městské slavnosti ve znamení oslav 100 let založení republiky. Čeká vás tradiční jarmark, divadelní a hudební scéna, pro děti spousta nafukovacích a skákacích atrakcí. Můžou se těšit také na pohádkový les na téma Cesta kolem světa.

Hudební festival Eurion ve Smržovce 

Již 26. ročník hudebního festivalu Eurion na Smržovce je tu! Čeká na vás pouť, stánky, občerstvení, prohlídky kostela a muzea, jízdy na koních, divadlo, tanec a hudební skupiny, vyhlídkový vláček a mnoho dalšího.

Jihomoravský a Zlínský kraj

Den Brna

V sobotu v Brně vrcholí oslavy Dne Brna. Městská slavnost je připomínkou slavné a úspěšné obrany brněnských hradeb před útoky švédského vojska za třicetileté války. Po celý den se s dětmi můžete těšit na bohatý program na hradě Špilberk. Uvidíte například vystoupení několika skupin šermířů, žonglérů, orientální a renesanční tance, nástup a pochod vojsk a bitevní ukázky. V severní a západní části hradu budou pro děti připraveny hry a soutěže, v rámci kterých mohou sbírat razítka a za splnění aktivit tak získat glejt právoplatného obránce města.

Restaurant day Ivančicko

V neděli odpoledne se na Stříbském mlýně v Ivančicích koná druhý ročník festivalu pop-up restaurací. Kromě spousty dobrého jídla, pití, zmrzliny, dortů, zákusků a palačinek, se s dětmi můžete těšit i na divadelní Pohádku o Stříbském lese, dílničky na zdobení muffinků, malování na obličej, fotokoutek, hudbohrátky, dřevodílnu a ukázky výcviku psů.

Vizovické trnkobraní

V pátek a v sobotu se v areálu likérky Rudolf Jelínek ve Vizovicích koná další ročník festivalu Vizovické trnkobraní. Festival je jednou z největších událostí letní sezóny ve Zlínském kraji a je utvořen jako zábava pro celou rodinu. Proto kromě hudebních vystoupení můžete s dětmi očekávat i doprovodný program ve formě divadel, kinokavárny a dětského koutku. A ani lestos se samozřejmě nezapomnělo na tradiční, světově proslulou soutěž v pojídání švestkových knedlíků. Sobotní program pro děti začíná ranními hýbánkami a pokračuje loutkovým divadlem „O hloupé huse“ či pohádkou „Otesánek“, výtvarným koutkem a tvořivými dílničkami a nebude chybět ani spousta soutěží o hezké ceny.

Templářské slavnosti ve Vsetíně

Vsetínský zámek v sobotu ožije středověkou hudbou a řemeslným jarmarkem. Konají se zde totiž Templářské slavnosti. S dětmi si budete moci vyzkoušet různé rytířské dovednosti, ochutnat středověkou kuchyni, zajezdit si na koni či si můžete zkusit razit mince. Připravena je i templářská tvořivá dílna a čtené pohádky pro všechny rytíře a rytířky. Chybět nebude ani kat, ranhojič nebo možnost vyzkoušet si lukostřelbu.

Moravskoslezský a Olomoucký kraj 

Indiánské léto v Arboretu Nový Dvůr

Nenechte si ujít oblíbenou akci s názvem Indiánské léto, která se již tradičně uskuteční v Arboretu Nový Dvůr. Během předposledního srpnového víkendu se dozvíte například to, jak žili indiáni, v čem bydleli nebo jaké používali zbraně. Atmosféra Divokého západu bude prostupovat všemi kouty botanického parku. Těšit se můžete na ukázky indiánského teepe, výrobu originálních indiánských ozdob, tábor lovců kožešin, dobové zbraně, komentované prohlídky parku, soutěže pro děti a mnoho dalšího. Po oba dny bude hrát hudební skupina Kulhavá kobyla.

Frýdek-Místek plný chutí

V sobotu vás zveme do Frýdku-Místku na akci plnou gastronomie, her, soutěží, rekordů a zábavy pro všechny generace. Těšit se můžete na Markétu Hrubešovou, Jakuba Ondru, Rock&Roll Marcela Woodmana, Lucii Revival a také na skvělého moderátora Vojtěcha Bernatského. A ani letos nebude chybět soutěž o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Děti se mohou těšit na výstavu minulých ročníků rekordů, dětskou zónu v zámecké zahradě, hudební a taneční vystoupení a spoustu dalšího. 

Balony hradem Bouzov

Tradiční přelety horkovzdušných balónů nad hradem Bouzov se konají v ranních a podvečerních hodinách. V sobotu je akce spojena s doprovodným programem na hřišti u parkoviště. Na akci bude okolo 30 horkovzdušných balónů. České vzduchoplavce doprovodí během letu I kolegové ze zahraničí. V sobotu si můžete užít prodloužení otevírací doby na Bouzově a navíc speciální podvečerní prohlídky hradu.

Pohádkový les v Plumlově

V sobotu probíhá v Plumlově již tradiční pohádkový les. Oblíbená hasičská pěna pro děti by letos měla být dokonce dvakrát. Opět se vám předvedou i hasiči z Plumlova s technikou a zajímavými ukázkami své práce a těší se na vás i kouzelník Tomasiano se spoustou čar a kouzel. A tím hlavním bude stezka v Pohádkovém lese, kde na vás bude čekat spousta pohádkových postaviček s různými soutěžními úkoly, chybět nebude oblíbený Lesní bar a ještě oblíbenější Perníková chaloupka. Celým programem bude provázet v areálu kempu kapela Marbo a těšit se můžete i na poníky, malování na obličej, kreslení křídami a mnoho dalšího.

 

Všem přejeme krásný sprnový víkend a pokud jste si z našich víkendových tipů nevybrali, další nápady najdete na www.kamsdetmi.com.

15. 8. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře