Pojďte si vybírat z našich tradičních víkendových tipů | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Pojďte si vybírat z našich tradičních víkendových tipů

Přinášíme vám pravidelný přehled tipů kam s dětmi o víkendu. Pojďte se začíst, protože je opravdu z čeho vybírat.
Po celé republice se totiž opět koná spoustu pěkných akcí pro děti.

 

Praha a střední Čechy

Den s Karlem Zemanem - Baron Prášil

Skoro před 50 lety poprvé přistáli astronauti na Měsíci a den na to poprvé vkročila noha člověka na jeho povrch. Aspoň to je ta oficiální verze… My všichni ale moc dobře víme, a Baron Prášil nejlépe, že to není tak úplně pravda! Schválně, přijďte sami zjistit, kdo byli podle Karla Zemana první dobyvatelé měsíční krajiny. Pro všechny milovníky filmů Karla Zemana a pro aktivní rodiny s dětmi je připraveno odpoledne nabité jedinečným tematickým program ukončeným večerní filmovou projekcí. Tak dorazte na Den s Karlem Zemanem na Karlínské scéně Regina!

 

Přehrady Fest 

Přehrady jsou dvoudenní hudební festival pro celou rodinu. V létě 2018 v krásném prostředí kempů na slapské (a vranovské) přehradě zakotví nejen české kapely, ale i divadelní soubory. Vaše děti zabaví představení, workshopy i různé atrakce. Ale především si užijete pláže, koupání a vodní sporty. Na festivalu vystoupí přední čeští umělci a kapely. Pro děti jsou připraveni dětská kapela Čiperkové. hudební soubor Divadélko Kůzle, zpívající skřítek Lumpína, kouzelník Roberto, bublinová show Matěje Kodeše, tanec se psem, Tokhiho bubenická show, skákací hrady, malování na obličej, tvůrčí dílničky, soutěže, ale také relax zóna. Možnost koupání, vodní vyžití všeho druhu a orientace na rodiny s dětmi spolu s krásným prostředím vybraných lokalit a jejich okolí, dělají z Přehrad jedinečný festival.

 

Ať žije král, ať žije císař!

U příležitosti 640. výročí úmrtí císaře a krále Karla IV. se nechte pozvat na scénické noční prohlídky, během kterých projdete během 70 minut nejvýznamější okamžiky celých 62 let života a vlády císaře a krále Karla IV. Přijďte se pobavit a poučit a připomenout si tak jednu z nejvýznamnějších osobností našich dějin.

 

Svatoanenský jarmark na zámku Žleby

O tomto víkendu vyroste u žlebského zámku trh s množstvím dobových stánků, u kterých přičinliví trhovci a trhovkyně nabídnou rukodělné výrobky a zajímavosti. Chybět nebudou ani pečené klobásky, sladké dobroty či chlazené pivečko a bohatý doprovodný program. V pravidelných intervalech budou vycházet všechny zámecké okruhy. Součástí I. a III. zámeckého okruhu bude oživená zámecká kuchyně, kde kuchtičky a kuchaři nabídnou k ochutnání pečené dobroty. V sobotu navíc České Dráhy vypraví do Žlebů historický vlak tažený parní lokomotivou.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Hudební festival Rozmarné léto v Doksech

Letošní ročník Rozmarného léta odstartuje v sobotu ve 12:00 hodin na pláži Klůček na Máchově jezeře a ponese se v duchu muzikálu Pomáda. Na festivalu vystoupí hvězdy jako Tomáš Klus nebo kapela Žlutý pes. Celý den budou v areálu probíhat soutěže pro děti o věcné ceny. Nebude chybět ani aquazorbing, vodní autodráha a skákací hrady.

 

Vyplenění hradu Trosky švédským vojskem

Rytíři do zbroje! Víkend na hradě Trosky se ponese ve znamení třicetileté války. Dojde k dobývání a vypálení hradu, velké bitvě, nebudou chybět udatní mušketýři a jejich souboje. Na prvním nádvoří na vás čeká malý jarmark s místními výrobky.

 

Dobývání Curia Vítkov

Jubilejní XX. ročník Dobývání Curie Vitkov je tu a vy se můžete těšit na víkend plný válečníků z různých koutů Evropy. Doprovodný program je učen hlavně pro děti v podobě lučištnických turnajů, ukázky koní a jezdectva, výcviku vojáků a oblíbenou dětskou bitvu.

 

Den otevřených dvěří na farmě v Držovicích

V sobotu proběhne den otevřených dveří na farmě v Držovicích. V každou celou hodinu budou probíhat exkurze po farmě, dále budou připraveny workshopy pro děti, tvořivé dílničky, mini farmářský trh a další zajímavé věci.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Megaskluzavka na Rolavě 

Naprosto jedinečná akce ovládne v sobotu Areál Rolava v Karlových Varech. 300 metrů dlouhá vodní skluzavka a vše, co k tomu patří, znamená záruku toho, že se rozhodně nebudete nudit. Připraven je i nadupaný doprovodný program.

 

Rytíři na hradě Klenová 2018

V sobotu se koná již 9.ročník tradiční akce na hradě Klenová.  Nebude chybět středověký jarmark, vojenské ležení, historické tance, dobývání hradu a spousta šermířských a divadelních vystoupení.

 

Keltský den na Radyni 

Kulturně-historická akce zaměřující se na život Keltů se bude v sobotu odpoledne odehrávat na Radyni blízko Plzně. Uvidíte ukázky řemesel z mladší doby železné, keltsko-římskou bitvu nebo se můžete zúčastnit turnaje v lukostřelbě či školy mladých válečníků.

 

Město her aneb prázdniny na Boleváku 2018

V Plzni se jako každoročně koná u Velkého boleveckého rybníka akce pod názvem Město her aneb Prázdniny na Boleváku. Hlavními hudebními hvězdami programu, určeného pro celou rodinu, budou Tonya Graves, Bára Zemanová, Imodium nebo Miloš Dodo Doležal. Den plný her a zábavy hodinu před půlnocí zakončí ohňostroj.


Východní Čechy

Závody horských kol Jeřáb 1003

Nenechte si v sobotu ujít již 10. ročník závodu horských kol Jeřáb 1003. Již tradiční závody pořádané FC Jiskra 2008 v kategoriích od benjamínků po seniory. Spousta adrenalinu a sportovních zážitků vás nemine. A třeba bude tento den novou inspirací pro novou sportovní aktivitu pro vás a vaši rodinu!

 

Muzeum dýmek

Udělejte si tak trochu netradiční výlet a zavítejte do Proseče, kde je od roku 2007 otevřeno Muzeum dýmek. Expozice je instalována v prostorách původního roubeného domku na náměstí. Návštěvníci zde zhlédnou množství exponátů, dozví se zajímavosti o výrobě dýmek a historii tohoto řemesla, které je pro Prosečsko typické a jež se zde zachovalo doposud. Proseč může být pro pro vaši rodinu  zajímavou zastávkou při výletu na kole, autem nebo třeba pěším výletu do Toulovcových maštalí.

 

Veselokopecký jarmark

Jedinečná příležitost k seznámení se s tradičními řemesly a řemeslníky. Pozvání k účasti přijala více jak stovka pečlivě vybraných lidových výrobců z celé České republiky. V prostředí muzea v přírodě si tak můžete prohlédnout i nakoupit krásné výrobky, ale také sledovat řemeslníky při práci a využít možnosti vyzkoušet si svoji zručnost ve výtvarných dílničkách. Během jarmarku si samozřejmě můžete prohlédnout všechny expozice v roubených objektech, včetně výstav.

 

Překážkáč dětskej-malej –velkej

Nenechte si ujít novinku v Přelouči – ryze český závod pro všechny věkové skupiny! Přijďte podpořit své známé a kamarády, podívat se, jak sportují a možná získat motivaci pro účast vaší rodinky v některém z budoucích ročníků. Tyto závody nejsou jen o rychlém běhu. Zatížíte celé tělo – zde vyhrává rychlost, síla, vytrvalost, zručnost, odhodlání a psychika.

 

Jižní Čechy

Historické slavnosti Jakuba Krčína

V Třeboni se uskuteční tradiční slavnosti Jakuba Krčína. Těšit se můžete na divadelní představení pro děti, ohňostroje, promítání světel na hladinu rybníka Svět, renesanční tance, šermířské souboje a spoustu dalšího. Dopoledne budou probíhat trhy a různé hudební představení. Pro děti jsou připraveny soutěže.

 

Noční prohlídky v ZOO v Táboře 

Kdy je zoologická zahrada nejaktivnější? Mnoho zvířat ožívá až se západem slunce. Pojďte se podívat do ZOO, jak ji normálně vidět nemůžete. Ve 21:00 bude zahájena speciální večerní prohlídka zoo s odborným výkladem. Užijete si tedy ZOO ve všech barvách.

 

Jihomoravský kraj

Festival Mendel je vědec

V Brně se od pátku koná multižánrový, odborný i zábavný festival Mendel je vědec. Již v pátek bude připraven program pro děti i dospělé v Botanické zahradě MU, Arboretu MENDELU, na Hvězdárně a planetáriu Brno, v ZOO Brno nebo v Shopping Parku Avion. V sobotu se pak od 13 hodin budou na pódiu v brněnském Opatství střídat vědecko-populární vystoupení.  Pokud si tedy myslíte, že je chemie nudná, o opaku Vás určitě přesvědčí olomoucká Pevnost poznání, Science slam MU, Divadlo fyziky ÚDiF nebo science centrum VIDA! V areálu bude probíhat také doprovodný program zaměřený na děti a večer zakončí videomapping na budově Opatství.

 

Horňácké slavnosti

Již od čtvrtka se do Velké nad Veličkou sjíždí tisíce návštěvníků. Konají se zde totiž tradiční Horňácké slavnosti, na kterých si během desítek vystoupení připomínají atmosféru dob dávno minulých. Během čtyř letních dnů je bohatý folklórní program doplňován i výstavami a kromě tradičního jarmarku řemesel, kde si děti mohou vyzkoušet vlastní zručnost, se mohou v sobotu těšit i na výstavu drobného zvířectva a spoustu vystoupení dětských souborů. Tradiční Horňácký jarmark se otvírá v 9 hodin. Navštívíte-li Horňácké slavnosti, jistě nebudete litovat a na přívětivou atmosféru folklórem prodchnutého města jen tak nezapomenete.

 

Zlínský kraj

Kromfest

V sobotu se v Kroměříži koná pohodový letní hudební festival KROMFEST, který se uskuteční na Pionýrské louce u Podzámecké zahrady. Kromfest, to je hudební zábava pro celou rodinu a rodiny s dětmi jsou zvláště vítány. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program pro děti i dospělé, jako jsou skákací atrakce, pohybové hry, tvořivé dílničky, bodypainting či pohodovou mobilní čajovnu. Akce začíná ve 14 hodin.

 

Anenská pouť

V neděli se v dřevěném městečku v Rožnově pod Radhoštěm koná oslava svátku oblíbené valašské patronky sv. Anny. Oslavy jsou spojené se mší svatou, krojovaným procesím a lidovou pouťovou slavností, která bude otevřena od 9 do 18 hodin a dětem nabízí pouťového zboží a atrakce, jako jsou Finkovy historické kolotoče a houpačky. Krom spousty folklorních vystoupení na děti během dne na paloucích městečka čekají kejklířská a akrobatická vystoupení a v Janíkově stodole pak představení loutková.

 

 

Moravskoslezský kraj

Colours of Ostrava pro děti

Opět po roce se V Ostravě koná multižánrový mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, a to v prostředí bývalého areálu hutí a železáren v Dolních Vítkovicích. Festival nenanabízí jen koncerty, divadla, filmy, workshopy a výtvarné aktivity, ale myslí i na celé rodiny. Pro ně je připravena obrovská zóna s programem. Děti se mohou těšit např. na Pišlické příběhy čtené Ivanem Trojanem, klauny na volné noze, vystoupení Čiperkové, Divadélko Ententýky, prolézačku Pirátská loď, kterou si děti během festivalu sami postaví, sportovní workshopy, hry, balónkové víly a malování na obličej, houpačky, sprejování obrovského plátna, crazy účesy Hitrádia Orion a spoustu další a další zábavy.

 

Slezský dřevorubec

V neděli se v parku ve Vendryni u Třince uskuteční již 8.ročník soutěže nejlepších Slezských dřevorubců. Dřevorubecká soutěž bude příjemným vyplněním dne pro celou rodinu, protože nejen že uvidíte práci nejlepších "pilařů" regionu, ale budete se moci zapojit do zápolení i jako diváci ve dvou disciplínách nebo v doprovodném programu. Letošním tahákem bude vystoupení Dřevorubecké soutěžní show, a to výběru české reprezentace EUROJACK. Zveme Vás také na slezskou kuchyni, předvádění arboristiky a lesnické techniky, kováře, skákací hrad a trampolínu pro děti, stánky s úkoly pro děti i dospělé, prostě příjemně strávenou aktivní neděli. Program začíná v 10 hodin.

 

Olomoucký kraj

Josefkol

Muzeum kočárů v Čechách pod Kosířem o víkendu zve na akci s názvem Josefkol. Jedná se o setkání milovníků historických kočárů, mistrů řemesla kolářského, kočárnického a mistrů opratí. Děti se mohou těšit na malování a modelování, soutěže, projížďky v kočárech, ukázku práskání bičem, noční show, přehlídku kočárů, mistry 19-ti řemesel, kteří umí zpracovat přírodní materiály, jako je dřevo, ocel, sklo i textilie patřící ke kočárům, nejlepší kaskadérské jezdce a spousta dalšího. Akce se uskuteční v zámeckém parku od 12 hodin. Samozřejmostí je i prohlídka muzea kočárů jehož sbírka obsahuje kolem sto kusů kočárů, či postroje vystavené na maketách koní.

 

Olomoucký drak

Přijďte si užít atmosféru dračích lodí do Olomouce, a to k řece Moravě. Celý festival bude spojen nejen s osvěžením, soutěžemi a aktivitami, ale také s dětským dnem. Doprovodný program proběhne od 10 hodin v blízkém okolí Dětského domova. Děti čeká bohatý doprovodný program s možností výhry cen, atrakce, soutěže, Biatlon a jiné sportovní aktivity. Od 14 hodin si přítomné děti budou moci jízdu na dračích lodích i sami vyzkoušet.

 

 

 

Spoustu dalších zajímavých tipů kam s dětmi pak samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com

 


18. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře