Prodloužený víkend a s ním i spoustu tipů kam s dětmi | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Prodloužený víkend a s ním i spoustu tipů kam s dětmi

Před nám je prodloužený víkend, tak se pojďte podívat, jak ho můžete s dětmi strávit. A že je opravdu z čeho vybírat.

 

Praha a střední Čechy

Rodinný den s Harley Davidson
Přijďte v neděli oslavit již 115. výročí založení značky Harley-Davidson. Čeká vás rodinný den pro širokou veřejnost v areálu holešovického Výstaviště. Malí i velcí návštěvníci budou moci navštívit všechny atrakce, které budou na holešovickém Výstavišti k dispozici, a to například včetně rozsáhlé výstavy Harleyů. Mezi vystavenými kusy budou opravdové rarity. Například Harley-Davidson F1000 Race z roku 1929 nebo renovovaný a funkční Harley z roku 1918. Tátové si budou moci vyzkoušet letošní modely. K dispozici budou tři tzv. demo trucky, kde se budou organizovat zdarma testy. Pro děti je připravena rozsáhlá family zóna, která bude plná pohybových atrakcí, kulturních vystoupení a workshopů s motocyklovou tématikou.

 

Prokopská pouť v Příbrami 2018
Největší a nejslavnější česká hornická pouť, kterou doprovázejí různá kulturní vystoupení, kostýmované průvody, dobové scénky, pouťové atrakce, staročeské trhy a občerstvení. Letošní 29. ročník historické hornické pouti přinese krojovaný průvod horníků a hutníků s mezinárodní účastí, polní mše, doprovodný program o dějinách hornictví na Příbramsku. Návštěvníci se budou moci svézt po nové trase důlního vláčku z Ševčinského dolu k někdejší úpravně dolu Vojtěch. Přijďte se pobavit na akci pro celou rodinu!

 

Summertime 2018 v Lužné u Rakovníka
Majitelé veteránu (amerických i evropských), majitelé amerik a samozřejmě taky nadšence do historie z řad široké veřejnosti - přijďte v sobotu na letní sraz v muzeu amerických historických automobilů JK CLASSICS v Lužné u Rakovníka. Návštěvníci si užijí výstavu zúčastněných aut v prostorách muzea, stánky se stylovým občerstvením, Rock´n´Roll naživo, soutěž o NEJ KÁRU SRAZU. 

 

Kolínské kulturní léto 2018
Na neděli připravilo město Kolín již páté Kolínské kulturní léto, Opět na  vás čeká rozmanitý hudební program, který jistě přispěje k dobré prázdninové náladě. Koncerty se uskuteční na dvou místech - na Karlově náměstí a Kmochově ostrově.

 

Plzeňský a Karlovarský kraj

Rysí slavnosti v Železné Rudě 
V Železné Rudě se konají v sobotu Rysí slavnosti. Můžete se těšit na jízdy parním vlakem, ruční drezínu, kočár s koňským spřežením, malování na obličej, trh – ukázky a prodej certifikovaných výrobků ze Šumavy a mnoho dalšího.

 

Historické odpoledne na zámku Toužim
V sobotu 7.7. přijďte podpořit snahu o záchranu zámku Toužim a zúčastněte se místního historického odpoledne. Akce začíná v 14:15 hod. průvodem z Útvinského náměstí přes Karasák na zámek. Na zámku na vás čeká historická hudba či šermířské vystoupení, na děti pak soutěže a tvořivé dílny.  

 

Mezinárodní festival medvídků
Během celého víkendu můžete v Karlových Varech navštívit nejen Mezinárodní filmový festival, ale i Mezinárodní festival medvídků. Můžete se těšit na opravdu bohatý program, kde hlavní roli budou hrát, kdo jiný než, medvídci!

 

Klatovská pouť
Město Klatovy pořádá tradiční pouť, v níž kromě pouťových atrakcí a stánků nebude chybět ani staročeský jarmark a široký doprovodný program, a to nejen pro dospělé, ale i pro děti.

 

Ústecký a Liberecký kraj

Plechovka fest
Letos se ve Cvikově, v krásném prostředí Lužických hor, poprvé představí zbrusu nový festival Plechovka fest. Těšte se na dva dny plné hudby, zábavy a tance. Na děti čeká pouť a zábavný program.

 

Středověk na Bezdězu
Zbraně a zbroj budou po celý víkend řinčet na II. hradním nádvoří hradu Bezděz. Čekají vás ukázky středověkých zbraní a na I. hradním nádvoří bude mistr kovář předvádět své řemeslo.

 

Ještědské stezky
Chcete si udělat výlet do přírody a ještě za odměnu získat třeba palačinku? Projděte během letních prázdnin alespoň jednu ze dvou nových naučných stezek na Ještědu, po cestě si zahrajte s dětmi kvíz a v cíli vás čeká sladká odměna.

 

Gotický jarmark na hradě Houska
Prázdninový víkend bude na hradě Houska doslova pekelný, bude totiž patřit jarmarku nazvanému Gotický jarmark. Přijďte oslavit dobu gotiky spolu s šermíři, tanečnicemi a řemeslníky.

 

Pardubický a Královehradecký kraj

Veterán sraz
Letos již pátý ročník srazu automobilových a motocyklových veteránů na Dolní Moravě, který probíhá každoročně v prvním prodlouženém červencovém víkendu v areálu U Slona. Součástí akce bude soutěžní jízda za poznáním Králicka s plněním úkolů na trase. Závod vás provede trasou Dolní Morava – Horní Lipka – Králíky – Hedeč – Dolní Morava o délce cca 27 km. 

 

Milíř aneb Jak vzniká dřevěné uhlí?
Uhlíři, uhlířky a uhlí. Celý týden doutnáme a z dřeva vyrábíme uhlí. Jak žili pohádkoví uhlíři a jak těžká byla jejich obživa? Od stavby milíře, přes jeho zapálení, uhelnatění až po rozebrání. Nenechte si ujít tento jedinečný edukativní  a zábavný program v Keltském archeoskanzenu Nasavrky.

 

Historie prací techniky - Babiččino velké prádlo
V Městském muzeu a galerii ve Svitavách, se vrátíte zpět v čase. Atraktivní expozice nazvaná Babiččino velké prádlo vás provede historií praní a prací techniky. Prohlédnout si můžete také vzácný svitavský vyřezávaný betlém. A když už tu budete, nenechte si ujít další expozici s názvem Hledání hvězdy Davidovy, zaměřenou na osudy místního kontroverzního rodáka Oskara Schindlera, který během druhé světové války zachránil více než tisícovku lidských životů.

 

Den fotbalu Polička 2018
Největší akce na Svitavsku spojená s fotbalovým turnajem pokračuje letos už 6.ročníkem a opět se koná  v Poličce!  Na své si přijdou malí i velcí návštěvníci – čeká na vás nejen sportovní klání, ale i přehlídka kvalitní hudební zábavy!

 

Jihočeský kraj a Vysočina

Traktoriáda
V Horní Plané na Šumavě se uskuteční již IV. Traktoriáda. Domácí kutilové i zkušení profesionálové vytáhnou své stroje a vydají se závodit. Pro děti jsou připravené závody na čtyřkolkách. Jako odměna bude vystavení dětského řidičského průkazu. Hladovci si mohou opéct u buřtíky.

 

Návrat do starých časů na zámku Hluboká 
Chtěli byste se vrátit o nějaké to století zpět. Holky, co takhle zkusit krinolíny a dlouhé krásné šaty. Kluci, co se proměnit v mladé gentlemany, a pak se společně projít v zámeckých zahradách a nechat se vyfotit.

 

Šermířská skupina Bravus na Landštejně
Čtyřikrát denně se na krásném hradě Landštejn, nedaleko Nové Bystřice, uskuteční humorné šermířské představení.


Pálovská Neckyáda
V sobotu se uskuteční Pálovská Neckyáda. Pro ty co nevědí, Pálovice se nacházejí kousek od Jemnice na Vysočině. Děti, tátové, mámy, je na čase smontovat pořádné plavidlo a vyzkoušet ho na řece. Schválně, jak daleko doplujete. Možná se vám podaří i zvítězit v malém závodě. A když to nevyjde, dáte si alespoň dobrou zmrzku.


Jihomoravský kraj

Boskovice – festival pro židovskou čtvrť
Zveme vás na multižánrový festival Boskovice. Festival láká nejen na pestrý program, ale i na jedinečné kulisy historického města, které se na čtyři červencové dny zaplní kulturním děním.  Kromě hudebních vystoupení se děti mohou těšit i na bohatý program. V pátek je pro ně připraven koncert kapeli Bombarďák, v neděli se ve Farské zahradě mohou těšit na divadelní pohádky Kocour v botách, Zlatá Husa či příběh z Divokého západu, Cukrárna u Šilhavého Jima. Děti se dozví, že chamtivost se nevyplácí, smutek je špatný rádce a i ten poslední a vysmívaný se nakonec může stát králem.

 

Slavnosti Porčova mlýna
V sobotu se v Býkovicích konají každoroční oslavy Porčova mlýna.V tento den je funkční vodní mlýn otevřen veřejnosti, a to i s prohlídkou pana mlynáře. Připraveny jsou doprovodné akce pro děti, a to speciální divadelní vystoupení s kamarádem Wikim a jeho kouzelným pohádkovým hrncem, díky kterému se děti naučí, jak se vaří pohádky.

 

Zlínský kraj

Hravá květná zahrada
Připojte ke svým prázdninovým zážitkům návštěvu Arcibiskupského zámku či zahrad v Kroměříži. Připraven je program pro celé rodiny. Skrze vyprávění, hry, hudbu a dokonce i kouzla zažijete atmosféru Libosadu. Nebude chybět ani bludiště a kuželky. Zjistíte, co všechno v zahradě voní a co se dá ochutnat.


Hamburgerfest 2018
Patříte mezi milovníky hamburgerů? Pokud ano, tak se určitě o víkendu vydejte do Napajedel, kde bude celý víkend probíhat Burgerfest. Letos nově festival proběhne v americkém stylu. Na návštěvníky čekají hudební vystoupení, silácká show - Železný Zekon, rodeo býk + soutěž v jízdě na býkovi, malování na obličej, segway vozítka.

 

Moravskoslezký kraj

Řezbářský jarmark
V Pradědově galerii v Jiříkově se celý víkend koná tradiční Řezbářský jarmark. Návštěvníci můžou nahlédnout pod ruce mistrům tohoto řemesla, koupit si nějaký výrobek domů a užít si příjemnou atmosféru této akce. Nejen pro děti jsou připraveny různé venkovní atrakce a bohaté občerstvení.

 

Dostihový den ve Světlé Hoře
Příjemný den v přítomnosti koní v nádherné přírodě Jeseníků. Ve Světlé Hoře se totiž koná tradiční setkání příznivců dostihů a koní. Uvidíte z bezprostřední blízkosti vzrušující překážkové dostihy s účastí špičkových koní a jezdců, navštívíte jarmark s bohatým občerstvením, povozíte děti na ponících i na kolotoči. V rámci bohatého doprovodného programu uvidíte dostihy poníků, ukázky historického šermu i tance, průvod v historických kostýmech či ukázku práce tažných koní. 

 

Olomoucký kraj

Oslavy obce Skalička
Obec Skalička k příležitosti výročí 690 let obce a 125 let od založení Sbor dobrovolných hasičů pořádá oslavy s bohatým kulturním programem. Ten v pátek začíná průvodem obcí. Na návštěvníky dále čekají dny otevřených dveří Včelí farmy, Muzea námořníka Vítka, malování na obličej, atrakce pro děti, vypouštění balónků do vesmíru, ukázky vojenské techniky a výzbroje mechanizované brigády, ohňová show, ukázky dobových řemesel, výstava hasičské techniky a spoustu dalšího.

 

Trabant sraz Morava 2018
V Plumlově mají sraz milovníci bakelitu, a tak po celý víkend můžete na moravských silnicích spatřit spanilou jízdu trabantů. V kempu Žralok pod Plumlovským zámkem bude hlavní program probíhat především v sobotu odpoledne, kdy se posádky utkají v několika disciplínách, jako například jízda zručnosti, jízda naslepo či plavba pravidelnosti na TRABI Titaniku de Luxe. Připraven je i doprovodný program pro děti.

 

Mnohem více tipů kam s dětmi samozřejmě najdete na www.kamsdetmi.com.

3. 7. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře