Nenechte si ujít Střípkovy letní vylomeniny | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Nenechte si ujít Střípkovy letní vylomeniny

Když se mi do rukou dostal nový výtisk Střípkovy letní vylomeniny, který je volným pokračováním dobrodružství Skřítka Střípka, byla jsem napjatá, jak se autorce Magdaléně Novotné, podařilo navázat na prvotinu Střípkovo adventní dobrodružství.

Už po prolistování několika stránek a přečtení několika říkanek jsem věděla, že to je opět "trefa". Proto se pokusím své dojmy postoupit i vám, kteří autorku z Přelouče a její dílo ještě neznáte. 

Knížka je plná jednoduchých a krátkých říkanek, psaných jazykem blízkým dětskému čtenáři a posluchači.

Pohádkový hrdina - rošťák Skřítek Střípek, nepochybně může být vám a vašim dětem, cenným pomocníkem a kamarádem na cestách, při čekání u lékaře apod.

V dnešní době, kdy většina dětí má problémy s vyslovováním hlásek a rozsahem slovní zásoby, je knížka určitě i vhodnou interaktivní pomůckou díky jasným formulacím, snadno zapamatovatelným slovním obratům a výstižným obrázkům ilustrátorky Marie Šrámkové.

Přečtením říkanky ale příběh nekončí. Chcete-li, snadno dál s dětmi můžete rozvíjet fantazii vymýšlením pokračování příběhů anebo zcela nových Střípkových dobrodružství.

Nepochybně velkou výhodou je měkká sešitová vazba knihy, kterou tak snadno přibalíte do kufru nebo kabelky.

Jsem moc ráda za každé nové dílo na trhu, které nás, rodiče, vrací do dětských let s tradičními pohádkovými hrdiny bez násilí, v klasické tištěné podobě a našim dětem ukazuje tak nějak jiný virtuální svět.

Za zmínku určitě stojí i to, že autorka je maminkou dvou malých dětí, které jí byly nejdříve inspirací, později prvními posluchači a kritiky.

Knížku proto vám všem, příznivcům Kamsdětmi.com, moc ráda doporučuji.

Věřím, že vás potěší tak, jako potěšila mě.

Petra Válková, červen 2018

11. 6. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře