Víkend 21. a 22. dubna se blíží, už víte kam s dětmi? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend 21. a 22. dubna se blíží, už víte kam s dětmi?

Kam s dětmi o víkendu? Pokud stále váháte, přinášíme vám naší tradiční várku tipů z celé republiky. 

Den otevřených dveří Pražských služeb

Spouta dětí touží být popelářem. Jako každý rok, i letos, se uskuteční Den otevřených dveří Pražských služeb. Vystavena bude nejmodernější technika a připraven bude také bohatý doprovodný program. Nejmenší se můžou těšit naa skákací hrady a skluzavky, dětskou autoškolu, mini ZOO a další atrakce. Větší děti a dospělí jistě ocení offroadový polygon, kde budou moct vyzkoušet jízdu na dvoukolkách nebo elektrických vozítkách.

Den Země na Vypichu

U Obory Hvězda se i letos koná oblíbený Den Země. Budou připraveny soutěže pro malé i velké, tradiční jarmark, dobové atrakce a  workshopy. Můžete se těšit třeba na divadlo pro děti, science show, různá zastavení se zvířaty a samozřejmě povídání o naší planetě.in.

Proběhni.se pro české srdce

Charitativní závod Proběhni.se poprvé rozběhne areál IKEM a podpoří celým svým startovným Nadační fond České srdce. Na programu jsou samozřejmě i dětské závody. Jejich ambasadorkou není nikdo jiný, než dětmi oblíbená Magdalena Reifová alias Majda z Kouzelné školky, která bude určitě na místě. 

Libeňská pouť

U kostela sv. Vojtěcha v Libni můžete prožít atmosféru tradiční libeňské pouti a posvícení. Připraveny budou nezvyklé atrakce přístupné zdarma, ukázka řemesel, jarmark i skvělé občerstvení. Program v kostele zahrnuje koncerty i komentované prohlídky.

Bylinkový den v Národním zemědělském muzeu

Třetí dubnová sobota bude v Národním zemědělském muzeu voňavá. Koná se tady totiž druhý ročník Bylinkového dne. Těšit se můžete na nejen spoustu bylinek, ale i  bylinkovou gastronomii nebo workshopy pro děti. Zvýhodněné vstupné je 50 Kč a platí pro vstup do celého muzea.

Expresem sv. Jiří na Řípskou pouť

Speciální historický vlak vyjíždí v 8:50 z nádraží Braník. Na trase vlaku si lze vybrat z bohatého kulturního programu. Pro rodiny s dětmi bude určitě nejlákavější Řípská pouť. Pokud vystoupíte už v Nelahozevsi, čekají na vás Hrčířské slavnosti. V cílové stanici ve Zlonicích se můžete vydat na prohlídku železničního muzea.

Zámecká pouť na Kačině

Zámecká pouť se zase po roce vrací na Kačinu. Opět bude připravený pestrý program. O zábavu se postará kouzelník, k vidění bude akrobacie na laně a koncert oblíbené dětské kapely Pískomil se vrací. Milovníky květin potěší výstava orchidejí. Děti se mohou těšit na pohádku, tvořivé dílny, motokáry a svezení na koních. Občerstvení a velká tržnice je samozřejmostí.

Hrnčířské slavnosti na zámku Nelahozeves

Už mnoho let znamená měsíc duben na zámku Nelahozeves Hrnčířské slavnosti a ne jinak je tomu i letos. Kromě tradičních lákadel v podobě jarmarku s rozmanitými řemeslnými výrobky, pestrého programu pro děti, hudby, sladkých i slaných dobrot a Lobkowiczkého vína se můžete těšit na novinku! A přijet z Prahy můžete historickým expresem sv. Jiří.  

Historický festival a Bitva o Libušín

V údolí pod bývalým hradištěm kněžny Libuše se pořádá už 27. ročník největšího středověkého festivalu u nás. Setkání 2 000 šermířů zakončené mohutnou bitvou, nabízí vynikající způsob strávení odpoledne pro zájemce o historii a rodiny s dětmi.

Odemykání Vltavy v Českém Krumlově

Už jste někdy viděli, jak se odemykají řeky. Třeba v Českém Krumlově vodník se svou paní slavnostně otočí klíčem od řeky a odemknou ji tak pro všechen vodní národ, následovat bude křest nováčků. Po slavnostním odemčení bude připravena 12 km dlouhá plavba do Zlaté Koruny, kde bude připravený další program.

Den Země v Zoo Tábor

Přijeďte oslavit Den Země do ZOO Tábor. Čekají na vás komentovaná krmení nebo hry pro děti! Cílem Dne Země je upozornit na stav životního prostředí na naší planetě. Slaví se každoročně 22. dubna a hlásí se k němu společně lidé na celém světě bez ohledu na původ, víru či národnost.

Výprava na Divoký západ

Nahlédnete do nezkreslené historie osidlování amerického západu. Stanete se na chvíli indiánem, kovbojem nebo zlatokopem a vyzkoušíte si jejich život na vlastní kůži! Neváhejte a přijeďte do West Parku v Plzni, kde společně vykročíte do sezóny 2018! Samozřejmě pro vás bude připravena spousta zábavy, her a dovedností.

Řípská pouť

Už od pátku se koná tradiční Řípská pouť pod horou Říp. Tři dny plné hudby, zábavy, doplněné o stovky stánků s krásným výhledem. Pouť doplní bohatý hudební program. V sobotu se navíc můžete svézt zvláštním parním vlakem Svatý Jiří, který odjíždí z nádraží Praha-Braník. 

Den Země v Zooparku Chomutov

Hry, zábava a poučení. To je mix, kterého si naplno užijí návštěvníci Dne Země v Podkrušnohorském zooparku v Chomutově. Děti čeká osm soutěžních stanovišť s odměnou na konci a dospělí zase mohou obdivovat třeba umění sokolnice nebo stavění zázračně vybalancovaných věží z kamenů.

Brány města dokořán

Nové Město nad Metují zahajuje slavnostně sezónu. A na programu je toho opravdu hodně. Na nádvoří zámku se budou konat tradiční zámecké trhy, před zámkem budou k vidění auto a moto veteráni. V tento den můžete navštívit také speciální kastelánské prohlídky zámecké zahrady a špýcharu. A navíc bude probíhat výstava vláčků.

Čokoládové jaro a draci na Starých Hradech

Jaro je tady a letos ho na Hradě a zámku Staré Hrady vítají ve znamení čokolády a pohádek. Těšit se můžete třeba na tři zážitkové prohlídkové okruhy plné pohádek a navíc se přesvědčit, že pohádkové bytosti a draci na hradě opravdu žijí.

Den Země na Kraví Hoře

Během celého dne se můžete na Kraví  Hoře těšit na více než 20 stanovišť, na kterých se dozvíte spoustu zajímavostí o zvířatech i o našem soužití s nimi. Pro dospělé návštěvníky je naplánována řada přednášek a také několik venkovních workshopů. Součástí akce bude i EKOtrh, který nabídne ekologické a lokální výrobky, stejně jako stánky s nejrůznějším občerstvením.

Zámecká pouť v Třebíči

V programu Jarní zámecké slavnosti si určitě najde každý něco zajímavého. Celý den budou zdarma přístupné všechny zámecké expozice. Připraven bude řemeslný trh s ukázkami tradiční řemesel nebo dílničky pro děti. Hlavní událostí bude příjezd hraběnky v kočáru s kladrubskými hřebci.  

Pohádkový les v Šumperku

Pohádky má každý rád! Zveme vás do pohádkového světa plného kouzel, čeká na vás řada zábavných úkolů a stanovišť s pohádkovými hrdiny.

Toto je jen malý výběr víkendových akcí. Pokud se chcete podívat kamkoliv jinam, určitě navštivte www.kamsdetmi.com nebo www.facebook.com/kamsdetmi/.

18. 4. 2018



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře