Babí léto už po dvaadvacáté v Bohnicích | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Babí léto už po dvaadvacáté v Bohnicích

Psychiatrická léčebna Bohnice chystá na pátek a sobotu 9. – 10. září 2011 už dvaadvacátý ročník multižánrového festivalu Babí léto v Bohnicích. Během dvou dní se v areálu psychiatrické léčebny zdarma představí téměř desítka hudebních kapel, řada DJ´s, děti, ale i dospělí se mohou těšit na divadelní představení a aktivity terapeutických a chráněných dílen stejně jako prezentace neziskových a příspěvkových organizací. Léčebna se tak opakovaně snaží upozornit na přirozenou možnost využití areálu jako klidného parku pro rodinné procházky nebo cykloprojížďky. 

 
Bohnice: jedinečný park i prostor pro aktuální umění
Snahou festivalu je představit bohnický areál jako krásný park, kde se dá procházet, pořádat piknik, projet se na kole či kolečkových bruslích – zkrátka užít si jedinečné atmosféry tohoto duševním klidem naplněného prostoru.

Nedílnou součástí Babího léta v Bohnicích je vedle divadelních představení pro děti i dospělé prezentace činnosti Psychiatrické léčebny Bohnice včetně představení výsledků terapeutických a chráněných dílen, komentované procházky areálem nebo přednášek pro veřejnost. Nechybí ani doprovodné prezentace volnočasových aktivit a osmnácti neziskových a příspěvkových organizací.

Otevřený bude také nový galerijní prostor pro aktuální umění Prádelna Bohnice. „Bohnice jsou pro mnohé stále nepoznaným prostorem. Myslím, že by lidé měli objevovat nové věcí. Některé z nich si mohou až překvapivě zamilovat. Bohnice mohou fungovat jako klidný park uprostřed sídliště, navíc se spoustou architektonických zajímavostí jako kostel architekta Václava Roštlapila, autora Strakovy akademie,“ popisuje ředitel Psychiatrické léčebny Bohnice Martin Hollý. 

Přijďte a poznejte Bohnice: pěšky i na kole 
Tradiční poznávací procházku po čtyřiašedesát hektarů rozlehlém areálu Bohnic letos nově doprovodí komentovaná cykloprojížďka, kterou povede herečka Simona Babčáková. Babí léto tak navazuje na spřízněné aktivity iniciativy Auto*Mat. „Nechceme, aby návštěvníci dorazili do Bohnic nahodile a jednorázově, naopak bychom rádi areál postupně kousek po kousku ukazovali jako klidné místo pro trávení volného času, jako místo, do kterého se dá přijít a poznat jej, prozkoumat a třeba nerušeně projet s rodinou na kole,“ říká koordinátor Babího léta v Bohnicích David Kašpar. Stejně jako v loňském roce tak Psychiatrická léčebna Bohnice pod vedením Luboše Chlada připravila aktualizovanou mapu a naučného průvodce zachycující všechny bohnické zajímavosti i možnou trasu cyklostezky.

Babí léto v Bohnicích letos dále nabídne adrenalinový lanový park, poznávací soutěž v režii nadace Bona, o. p. s., ukázku hipoterapie spojenou s projížďkou na koních nebo dendrologickou vycházku. „Ačkoli je areál Psychiatrické léčebny Bohnice denně otevřený veřejnosti, většina obyvatel Prahy o této skutečnosti neví a léčebnu a její obyvatele považuje za téma, které se jich netýká. A tak se dále prohlubuje izolovanost tohoto areálu od okolního světa. Festival Babí léto se snaží na tento fakt upozornit. Není proto důležité přijít a pobavit se, ale poznat a vrátit se zpět,“ dodává Kašpar. 

Více informací najdete na www.babiletobohnice.cz  a www.facebook.com/babileto.
Vstup na Babí léto i do areálu parku je zdarma
 
 A na co se mohou děti těšit konkrétně: 
Program pro rodiny s dětmi začíná pozvolna už v pátek odpoledne. Připravena je interaktivní hra Babí hra …  nejen pro děti, o kterou se postará společnost Bona, o. p. s. Hra by účastníky měla seznámit s prostředím Psychiatrické léčebny Bohnice. Účastníci tak budou postupně procházet jednotlivými stanovišti v rámci léčebny. Celá hra trvá od 13:00 do 18:00 hodin. Od jedné hodiny pak sportem ožije hřiště u pavilonu číslo 22.
 
V sobotu na děti (a třeba i jejich rodiče) čekají  pohádky Pohádky dědka všudefouse od Aničky a letadýlka (14:00), Svetřík od Studia Damúza (17:00) a mnoho dalších. Součástí Babího léta v Bohnicích jsou i pohádky na jednotlivých odděleních léčebny. Chybět nebudou ani soutěže. Novinkou 22. ročníku Babího léta je ale hlavně zábavná komentovaná cykloprojížďka s herečkou Simonou Babčákovou, která začne v sobotu v 15:00 hodin (sraz tradičně u infostánku před kostelem v bohnickém areálu) a povede třeba i bohnickým statkem s koňmi nebo kolem tzv. Kočičího domů. 
 
Kompletní program pro děti najdete na www.babileto.info/program/pro-deti
 
Krásné babí léto!
Redakce
 


 

31. 8. 2011



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře