Spousta tipů kam s dětmi o vánočních svátcích je tady! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Spousta tipů kam s dětmi o vánočních svátcích je tady!

Nejočekávanější den roku je tady. Pojďte si to čekání trochu zkrátit. I vánoční víkend totiž nabízí spoustu akcí. A protože nás čekají další volné dny, přinášíme vám tipy kam s dětmi během vánočních prázdnin.

SOBOTA

Rybovka na Kampě

Tradiční Česká mše vánoční v podání příchozích a pár sólisty a dirigentem. To vše na Kampě u Karlova mostu. Nezapomeňte prskavky s sebou!

Hravé a radostné Vánoce v Muzeu Apple

Děti prožijí den plný vánočních písní, her se Santa Clausovými elfy a sněhuláky! Všechny děti si také vyrobí chutné domečky z cukrovinek! Přijďte slavit Vánoce v Apple Museu s množstvím překvapení, her a zábavy!

Živý betlém na zámku Český Krumlov

Jeden ze spousty živý betlémů uvidíte na nádvoří v Českém Krumlově, a že to bude určitě velká podívaná.

Vánoce na radnici

Den před Štědrým dnem to bude na Nové radnici v Brně žít. Těšit se můžete na nabitý program nejen pro děti.

Oživlý betlém a adventní trh v České Skalici

Dětský divadelní soubor Raraši vás zve na živý betlém. Děti sehrají biblický příběh. Chybět nebudou živá zvířata a jesličky s Ježíškem. Přijďte si s námi zazpívat vánoční koledy, připít si punčem či svařákem a nasát tu správnou vánoční atmosféru.

 

KAM NA ŠTEDRÝ DEN?

Spousta zoologických zahrad totiž nabízí na Štědrý den vstupné zdarma nebo za symbolickou koruna. Podívat se můžete třeba do Zoo v Děčíně, Ústí nad Labem, Liberci nebo Jihlavě. V Praze a Ostravě mají zase vstup zdarma děti. Všude bude připraven zajímavý program nebo se bude rozdávat Betlémské světlo. Zahrady jsou většinou otevřené od 9 do 14 hodin.

Živý betlém na Chvalském zámku

Na Štědrý den Uslyšíte na nádvoří Chvalského zámku vánoční písně a koledy, v kočárovně vás čeká Svatá rodina – Marie, Josef i malý Ježíšek a také živá zvířátka, s nimiž si děti mohou pohrát. A nezapomeňte si přinést lucerničku. Můžete si odnést pravé Betlémské světlo.

Medvědí Vánoce v Českém Krumlově

Věděli jste, že i medvědi v Českém Krumlově slaví Vánoce?
Jedině na Štědrý den je totiž medvědí příkop přístupný všem zvědavcům a vy jim můžete přinést dobroty.

České tradice v Ostravě

Na Vyhlídkové věži na Nové radnici v Ostravě se bude slavit Štědrý den také trochu jinak. Můžete vyzkoušet třeba házení střevícem, pouštění lodiček či věštění z vosku. Děti si mohou navíc vyrobit jednoduché vánoční dekorace.

Živý betlém a troubení z věže v Plzni

Přestože vánoční trhy končí den na plzeňské náměstí den před Štědrým dnem, ani 24. prosince nezůstane náměstí Republiky liduprázdné. Už dopoledne se můžete přijít podívat na živý betlém. Na scéně pod vánočním stromem nebude chybět Marie, Josef ani Ježíšek. Odpoledne pak bude připraveno oblíbené troubení vánočních koled přímo z ochozů věže katedrály sv. Bartoloměje.

 

VÁNOČNÍ SVÁTKY

Vánoční prázdniny v Planetáriu

Celé vánoční svátky bude otevřené Planetárium ve Stromovce. Můžete se těšit třeba na vánoční příběh Anička a Nebešťánek pro děti už od 4 let, vydáte se vydat Za tajemstvím betlémské hvězdy nebo budete pozorovat noční oblohu. 

Vánoční exkurze na Letišti Václava Havla

Na vánoční svátky se chystají individuální exkurze přímo do letištního provozu na ploše i po jeho zákoutích, kam se běžný cestující nedostane. Na všechny exkurze je nutná registrace na webových stránkách letiště, min. 24 hod. předem.

Vánoce na Stezce korunami stromů

Přijďte si vychutnat Vánoce na Stezce korunami stromů Lipno. Kromě krásných výhledů na zimní krajinu se můžete těšit i na vánoční nadílku. Na Stezce potkáte anděly, kteří budou rozdávat drobné dárečky.

Vánoce s mašinkami v Českých Budějovicích

Čeká na vás celkem přes 400 metrů kolejí a 50 vlakových souprav na šesti kolejištích. Ale nejen to – těšit se můžete na ozvučené soupravy, kolejiště pro děti, stovky vystavených modelů, desítky předmětů souvisejících se skutečnou železnicí a opět některé novinky.

Vánoční prohlídky na hradě Kost

V průběhu vánoční prázdnin máte možnost navštívit hrad Kost a nechat se unést jedinečnou atmosférou středověkých Vánoc. Těšit se můžete na prohlídky hradních paláců obohacené o vyprávění toho, jak se slavily Vánoce ve středověku, jaké zvyky lidé v tomto období udržovali, kde se vzala tradice vánočního stromečku a jak vypadala štědrovečerní tabule.

Zimní království kladrubáků

Národní hřebčín zve do Kladrub nad Labem i do Slatiňan na tradiční vánoční návštěvu u starokladrubských koní. V obou hřebčínech si můžete prohlédnout stáje a dozvědět se spoustu zajímavostí o chovu, historii i o využití starokladrubských koní. V Kladrubech nad Labem uvidíte třeba pohádkový kočár ze Tří oříšků pro Popelku. Pro nejmenší návštěvníky bude připravena také vánoční tvořivá dílna a loutkové divadlo.

Zimní prohlídky hradu Kašperk

Prohlídky šumavského hradu Kašperk si bude moci užít také o letošních Vánocích, kdy hrad otevře své brány všem milovníky historie. Chybět samozřejmě nebude občerstvení – svařené víno, čerstvě upražená káva z místní pražírny, čaj, medovina, poctivá horská čokoláda či teplé placky.

Vánoce v Živé vodě

Areál Živé vody v Modré bude oděný do vánočního hávu. Těšit se můžete na hledání schovaných kapříků, zlatou rybku a přání a drobné tvoření pro děti.

 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com. Užijte si krásné Vánoce. 

20. 12. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře