Druhý adventní víkend za dveřmi. Pojedete někam na výlet? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Druhý adventní víkend za dveřmi. Pojedete někam na výlet?

Mami, co budeme dělat o víkendu? Pokud se vás děti také pořád ptají, určitě se vám budou hodit naše víkendové tipy.  I druhý adventní víkend totiž nabízí spoustu akcí, kde se rozhodně nebudete nudit!

Vánoční bazar v Divadle Semafor

Již 5. rokem pořádá Nadační fond Šestý smysl Vánoční Bazááár v Divadle Semafor. Už v pátek se otevírá dobročinný bazar, z výtěžku pomůže Nadační fond třem dětem, které to v životě nemají lehké. V podvečer pak bude následovat bohatý zábavný program. Sobota bude patřit hlavně dětem, pro které je připraven nejen dětský koutek přímo od Kam s dětmi, plný her a dobrot, ale také klauni a vystoupení na podiu. Závěr bazárku bude tradičně patřit členovi hudební skupiny Tata/Bojs – DJ Mardošovi a jeho unikátní Silent party.

Rodinné dílny v DOXu aneb Gulliver má 1. narozeniny

Vzducholoď Gulliver slaví 1. narozeniny! Už rok je ozdobou DOXu a s knížkami, spisovateli a uměním se v ní setkávají velcí i malí vzduchoplavci. Jak ji vidíte vy? Jak byste ji ozdobili, kdyby byla perníčkem? Druhá rodinná otevřená výtvarná dílna v rámci programu Gulliver 1 k výstavě Rekonstrukce paměti a psaní dopisů za lidská práva s Amnesty International vám umožní napsat dopis. Ale ne ledajaký!

Zimní Knihex 07½ 5

Druhý prosincový víkend se uskuteční další zimní Knihex. Těšit se můžete na oblíbené nakladatele, nové knihy a doprovodný program v podobě workshopů, autorských čtení, diskusí, křtů a divadla.

Kluziště na Letenské pláni

Prý největší venkovní kluziště v České republice se nachází naproti fotbalovému stadionu Sparta a kromě sportovního vyžití je tady připraven i bohatý doprovodný program, ve kterém nechybí například Vánoční trhy. V areálu je pro bruslaře připravena vytápěná převlékárna, půjčovna bruslí a helem, stánky s občerstvením nebo toalety.

Královský advent na Křivoklátě

Vánoční atmosféra na vás čeká na hradě Křivoklát i letos. Těšit se můžete na tradiční adventní trhy, nebo pestrý program na I. nádvoří. Připravena budou divadla, kejklíři nebo flašinetář. A můžete se sem vydat dokonce Křivoklátským parním expresem, který odjíždí v sobotu ze Smíchovského nádraží v 9.40.

Advent na Hrádku v Kutné Hoře

V historickém centru Kutné Hory - na Hrádku, bude celou sobotu připravený adventní program k Výstavě Ladovské Vánoce. Děti se budou moct vyfotit v připraveném fotokoutku s ladovskou tématikou a připravenými rekvizitami nebo společně hledat odpovědi na soutěžní otázky. Ve výtvarné dílně se bude malovat, stříhat a vytvářet různé vánoční ozdoby. Připraveno bude divadélko a budou se samozřejmě zpívat i koledy.

Vánoce na zámku Stránov

Prožijte tradiční přípravy na Vánoce na zámku Stránov. Přijměte pozvání k samotnému knížeti a kněžně a zavítejte a půlnoční mši v zámecké kapli. Uvidíte, co všechno služebnictvo chystá na Štědrý den a do příprav se také zapojíte. Pomůžete paní kuchařce s pečením cukroví a ochutnáte její voňavou vánočku.

Adventní trhy pod Rumpálem ve Strakonicích

Ve Strakonicích se již tradičně konají Adventní trhy pod Rumpálem. Brány strakonického hradu se známou věží tzv. Rumpálem se slavnostně otevřou v pátek a odstartuje tak bohatý program. Děti se můžou těšit na čerty i tradiční návštěvou sv. Mikuláše. Hradní nádvoří se zaplní řemeslníky a hudebníky ze širokého okolí, v neděli uvidíte živý betlém a budete se moct dokonce projet na velbloudovi.

Adventní dny na zámku v Jindřichově Hradci

Program obou víkendových dnů nabídne hudební, taneční a divadelní vystoupení. Jistě nejen dětské návštěvníky potěší malý zvěřinec, výstava sokolnicky cvičených dravých ptáků nebo lukostřelba na II. nádvoří. Program je opravdu nabitý třeba i v nedalekém Domě gobelínů.

Vánoční trhy na hradě Loket

Tentokrát se můžete těšit na stará řemesla a zvyky, vážící se k regionu Krušných hor a Poohří. Vyzkoušíte si výrobu slaměných ozdob, nebo vonných františků. Pro mlsné jazýčky bude připraveno zdobení perníčků a pravou krušnohorskou kuchyni. Tu správnou atmosféru adventu, doplní flašinetář, koledy, Krušnohorská dudácká kapela  nebo folklorní soubory. Nesmí chybět ani Pouliční divadlo, které vás bude provázet na každém kroku.

Ježíškovy vánoční trhy na Božím Daru

Opět po roce se sejdou krušnohorští řemeslníci a umělci na tradičních Ježíškových trzích. Z Božího Daru je každý dárek originál, proto si ani vy nenechte ujít tento jedinečný zážitek. Pro nejmenší jsou připraveny výtvarné dílničky a mnohem více. 

Vánoce na zámku Karlova Koruna

Na zámku Karlova Koruna se dozvíte, jak se slaví Vánoce nejenom u nás, ale také ve světě. Děti si mohou ve výtvarných dílničkách vyrobit malé dárečky. Při soutěžích zachránit ledního medvídka, podívat se do pytle, co tam schovávají čerti, proběhnout slalom mezi sněhuláky. Na nádvoří zámku bude umístěna Ježíškova pošta, kde si můžete odeslat vyrobené přáníčko s vánočním razítkem.

Mikulášský vlak do Kryštofova údolí

V sobotu se můžete vydat na romantický výlet do Kryštofova Údolí mikulášským vláčkem s historickými vagony a parní lokomotivou Kafemlejnek. Společnost vám budou dělat Mikuláš a jeho družina a těšit se můžete na čertovský program a dárky.

Vánoce ve Skanzenu Zubrnice

Vánoční zvyky, výzdoba a vůně vánoček, folklórní soubor, divadlo, výroba vánočních ozdob a dalších výrobků z tradičních materiálů, prodej dárkových předmětů - to vše bude připraveno ve skanzenu Zubrnice o stříbrném adventním víkendu.

Hravý Špilberk

Druhá prosincová sobota bude na Špilberku doslova Hravá. Děti toho tady čeká opravdu hodně. Velké nádvoří hradu i tentokrát rozzáří vánoční strom a rozvoní jarmark, na jevišti se budou odehrávat divadélka, dokonce se budou i opékat buřty. Navíc si po celý den užijí spoustu legrace s poťouchlým Chuchlem. Kdo že to je? Malý roztomilý nezbeda, který řádí ve výstavě Kouzelný svět počítačových her. Tu totiž tato adventní akce doprovází.

Mikulášské jízdy v Olomouci

Již tradičně je i letos připravena jízda Mikulášskou tramvají v Olomouci. Pro děti budou v Mikulášské tramvaji připraveny drobné dárky. O jejich správné předání dětem se postarají Mikuláš, anděl a čert. Mikulášská jízda je jako každý rok zdarma. První tramvaj vyjíždí ze zastávky Sokolská v 10:12.

Parní vánoce v Brně 

Udělejte si v předvánočním shonu chvilku na železniční nostalgii a svezte se v sobotu parním vlakem po brněnských nádražích. Okružní jízda parním vlakem taženým lokomotivou Skaličák, které bude na postrku pomáhat historická dieselová Bardotka, trvá asi hodinu. Kromě vyjížďky historickým vlakem se můžete těšit na okružní jízdy během celého dne a na prohlídku parní lokomotivy ve stanici Brno - Královo Pole. 

Pohádkové Vánoce na zámku Fryštát

Na karvinském zámku se do říše dobra a zla, kouzel, lásky i pýchy dostanete už v předvánočním čase. Nechejte se vtáhnout do děje českých pohádek, které nestárnou. Klasické prohlídky však nečekejte, vše bude probíhat ve vánočním duchu. 

Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

6. 12. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře