Vánoční romantika v Českém Krumlově aneb Kam bez dětí | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vánoční romantika v Českém Krumlově aneb Kam bez dětí

Je tady už desátý díl našeho seriálu „Kam bez dětí aneb i rodiče potřebují čas pro sebe“. Tentokrát naše kroky míří do kouzelného vánočního Českého Krumlova.

Kdo v Českém Krumlově ještě nebyl, určitě by to měl napravit. Toto jihočeské město, které je zapsáno na seznamu Světového dědictví Unesco, má rozhodně co nabídnout.

My jsme se sem s manželem vydali vloni během adventu. Využili jsme ubytování v malém krásně zrekonstruovaném pensionu hned u Vltavy. Za necelé dva dny toho v Krumlově moc nestihnete. My přijeli v sobotu dopoledne a v neděli dopoledne jsme odjížděli.

Je toho tady tolik, ale někdy stačí se prostě jenom procházet a občas se zastavit na svařené víno nebo medovinu. Malých a tajuplných uliček je tady spousta a všude na vás dýchne historie, ale i romantika a během adventu je všechno krásně osvětleno.

Naše první kroky mířily na zámek a hrad v jednom. Veřejnosti je otevřen od dubna do října. Celý areál hradu a zámku je průchozí, veřejnosti přístupný a v sezóně, zvláště v podvečer, je nevšedním zážitkem procházka jednotlivými nádvořími.

Po mrazivé procházce jsme se zastavili v jedné z místních útulných kaváren. Centrem vánočního dění bylo náměstí Svornosti, tady jsme si moc užili vánoční trhy a dokonce jsme měli i štěstí na krásný koncert na pódiu.

Dalším místem, kde jsme se museli zastavit, byl nově zrekonstruovaný areál Kláštěra Český Krumlov, k vidění je toho tady opravdu hodně. Letos je tady dokonce umístěna rozsáhlá výstava Anděl Páně 2.

Pokud máte rádi výtvarné umění, rozhodně nesmíte minout Egon Schiele Art Centrum. My jsme ho tentokrát vynechali. Ale byla jsem tady kdysi dávno na výstavě Salvatora Dalího a rozhodně se sem zase někdy vrátím.  Určitě byste také neměli vynechat prohlídku Pivovaru Eggenberg. Objednávka prohlídky není vůbec potřeba, pro jednotlivce je možná prohlídka denně od 11.00. Ochutnat tady můžete spoustu druhů piv, ale třeba i nízkokalorické limonády. 

My toho opravdu moc nestihli, ale i tak jsme si to tady moc užili. Krumlov v zimě je klidnější a rozhodně romantičtější než v letní sezóně.

Pro Kam s dětmi Magda Dlouhá

Další inspiraci můžete čerpat na www.kudyznudy.cz nebo na www.ceskozemepribehu.cz.  

30. 11. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře