Na Výstavě GAME ON není možné být OFF | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Na Výstavě GAME ON není možné být OFF

Vyslyšela jsem úpěnlivé prosby svých synků a jednoho pátečního odpoledne s nimi vyrazila do Pražské Holešovické tržnice na: „Super výstavu, to se ti, mami, bude moc líbit.“ „A o čem to je?“, padla z mojí strana zvídavá otázka? „O hrách, mami, je to tam prý strašně moc velký.“ Aha? No, dostali mě, hlavně na to slovo výstava, vzhledem k tomu, že každý měsíc lovíme zážitky do kulturního deníku…

Předem upozorňuji, že doma nemáme žádné hrací konzole, počítače, stolní a ani kapesní (kromě jednoho tabletu, který svým vybavením přestavuje již dědečka).

Výstava Game On je rozložená do 3 pater jednoho z holešovických pavilonů. Už při vstupu se klukům rozzářily oči! První zastávka patřila focení před stěnou s obrovskou postavičkou Super Mario ze stejnojmenné hry, která byla vymyšlena na konci osmdesátých let minulého století a téměř třicet let držela světový record v počtu prodaných kusů. Neodolali jsme a poslali také soutěžní foto na Instagram o notebook.

Následovala výstavka českých prototypů a prvních počítačů, videoher, které si matně pamatuju ze střední školy. Mohli jsme si vyzkoušet první arkádové hry jako Pong, Tetris, Donkey Kong – postavička, která zachraňuje princeznu, vystupuje po žebřících a při tom zdolává zrádné barely, které na něj háže gorila. Já jsem se zasekla u Space Invaders – hra, kde uhýbáte střelám z vesmírné lodi…to “zasekla” myslím doslova, protože to, co následovalo dál, už jsem fakt svými herními ani smyslovými schopnostmi nezvládla.

Kluky to intuitivně a magneticky táhlo do vyšších pater, do setmělého kyberprostoru, kde bylo nespočet automatů, herních konzolí, kombinovaného s ukázkami vývoje her, grafiky a zvukových efektů, ale i přístrojů,  na kterých se začínaly hrát první hry.

Bylo vtipné sledovat partičku teenagerů, kteří byli totálně zabráni do hry, která byla hitem v roce 1981.

Každý si zde najde to svoje, můžete si hrát strategické hry, bojové hry, střílečky, teamové hry, zahrát si s Beatles na bicí, zatančit v rytmu salsy, projít se s brýlemi virtuální realitou…

Je možné ztratit zde pojem o čase i prostoru, proto organizátoři doporučují vstup dětem do 15 let s doprovodem, a to je, myslím, že dobře.

My jsme na výstavě strávili přes dvě hodiny, a kdybychom nepotřebovali být na určitý čas někde jinde, zdržíme se déle. Teda kluci by vydrželi déle, já už se ke konci uchýlila do místí kavárny.

Neměla jsem ani ponětí, že i přes absenci herních zařízení v naší domáctnosti, moji kluci znají spoustu herních postaviček, názvů her a strategiíí (kdyby se jim stejně tak dobře pamatovaly slovíčka z angličtiny!).

Pokud se rozhodnete na výstavu vyrazit, rezervujte si více času než 2 hodiny. Přijďte spíše ve všední dny, kdy jsou prostory volnější. Moji kluci mají 8 a 11 let a ta hranice 8 let, je dle mého minimální. Vezměte s sebou i kamarády, užijí si to navzájem, mohou sdílet zážitky, hrát hry mezi sebou online a zažijí tak více zábavy.

Cena za vstup je poměrně vysoká, ale ve finále to za to stojí, pokud strávíte na výstavě delší dobu. Navíc si teenageři mohu přispět ze svého kapesného J.

Výstava Game On potrvá v Holešovické tržnici do konce roku, pak se přestěhuje do další metropole.

Hodnocení:

4 hvězdy z 5

Půl hvězdy za vyšší cenu vstupného a půlku za to, že v době naší návštěvy nebyla instalována virtuální realita přístupná pro menší děti (prý už ale je (-:)

Pro Kam s dětmi Petra, Máťa a Filda

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25. 10. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře