Babí léto a prodloužený víkend před námi. Kam s dětmi vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Babí léto a prodloužený víkend před námi. Kam s dětmi vyrazíte?

Prodloužený víkend před námi a s ním prý i babí léto, už víte kam s dětmi vyrazíte? Naše tipy vám tentokrát nabídnou velký výběr akcí na celé čtyři dny.

Ve čtvrtek nebudete vědět, kam dřív

Výroční slavnost v Zoo Praha

Ve čtvrtek Zoo Praha oslaví 86. výročí od svého otevření. Stěžejním bodem oslav budou křtiny mláďat lachtana a zubra. Kromě zvířat se bude křtít také rozšířené vydání knihy Lexikon zvířat od A do Z. Můžete se těšit na pestrý program, jehož součástí bude například vystoupení krasoplavců.

Zvýhodněné vstupné do Národního technického muzea

Každý rok připravuje Národní technické muzeum při příležitosti výročí významných dnů sedm termínů, kdy je vstupné pouze 50,-. Jeden z těchto dnů připradá na státní svátek.

Národní svatováclavská pouť ve Staré Boleslavi

Pouť je od čtvrtka až do neděle doprovázena bohatým kulturním a zábavním programem, který probíhá v historickém centru města i v přilehlém parku lázní Houštka. Na programu jsou historický trh s dobovými řemesly, pouťové atrakce a koncerty.

Zdarma do Národního muzea

Volný vstup do všech v objektů Národního muzea v rámci jejich běžné otevírací doby. Děti bude asi nejvíc lákat výstava Archa Noemova nebo Světlo a život v Hlavní budově.

Dětský den s Kašpářkem v rohlíku

Přijďte si s dětmi užít sváteční den do Pražské ulice v Příbrami. Bude to tady žít. Pro děti budou připravené skákací hrady, obří bubliky a také super koncert Kašpárka v rohlíku.

Svatováclavské slavnosti na Budči

Tradiční oslava sv. českého patrona sv. Václava na hradišti Budeč s řemeslnými dílnami, divadly, šermíři a prohlídkami rotundy sv. Petra a Pavla bude rozhodně bavit malé i velké.

Svatováclavské posvícené na Dlaskově statku

Uvidíte třeba, jak se v troubě v kachlových kamnech chystala pečená husa s knedlíkem a se zelím, která o Posvícení vždy patřila na slavnostně prostřenou tabuli. Již tradičně program doplní muzejní řemeslně výtvarná dílna a řemeslný jarmark. A také divadélko pro děti.

Svatováclavská perníková tlačenice v Perníkové chaloupce

Pod hradem Kunětická hora to bude vonět perníkem. Muzeum perníku se svými expozicemi a s Perníkářskou dílnou Ježibaby a také Červená Karkulka, která se v Perníkové chaloupce schovává před vlkem, bude děti rozhodně bavit.

 

Kam o víkendu?,

Na výlet parním vlakem?

O víkendu budete mít možnost svézt se z Prahy parními vlaky hned dvakrát. Jeden, Křivoklátský expres, vyjíždí v sobotu z nádraží Braník na hrad Křivoklát. Tam se můžete těšit na velké rytířské slavnosti Křivoklání. Druhý parní vlak vyjede také ze Smíchovského nádraží a rovnou směr Karlštějn na Karlštejnské vinobraní.

Svatováclavské slavnosti po celé republice

I o víkendu se bude slavit. Můžete se zajet podívat do Kutné hory, Příbrami, Třeboně, Strakonic a nejen tady se budou odehrát slavnosti s pouťovými atrakcemi, ale i ty historické s regionálními pochoutkami nebo divadlem.

Hrady a zámky ještě nezavírají, i tento víkend to na nich bude žít

Na hradě Bítov, kde se odehraje Hradní kaprobraníHrad Sovinec zase zaplní sokolníci, kteří vám předvedou nejen svoji práci. Zámek Plumlov bude pro změnu Plný pohádek. Netradiční prohlídky hradu se zajímavým programem zažijete na hradě Velhratice. A nebo si můžete užít Den dýní na zámku ve Žďáru nad Sázavou.

K podzimu také patří Drakiády. A tento víkend se jich koná hned několik. V Praze třeba pod Petřínem, dále pak ve Špindlerově Mlýně nebo v Přerově.


Sezóna ještě nekončí v zábavních parcích, takže pokud jste si nevybrali z našich tipů. A pořád nevíte kam s dětmi, určitě se podívejte na www.kamsdetmi.com.

26. 9. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře