Víkend 19.-20. srpna za dveřmi! Kam se rozjedete na výlet? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend 19.-20. srpna za dveřmi! Kam se rozjedete na výlet?

Je tady další víkend. S počasím to bude zase všelijaké, ale výletům, to určitě nebrání. Takže se vám určitě opět budou hodit naše víkendové tipy.

Letní Letná - Víkend Zdravotního klauna

Ve čtvrtek začal Festival cirkusu a divadla Letní Letná. Hned první víkend bude ve znamení Zdravotní klauna. Navštíte třeba veselou klaunskou ambulanci. Zdravotní klauni vám i vašim dětem změří hladinu humoru v krvi, naordinují potřebnou denní dávku smíchu, předepíší lék Humorin, a zejména červený nos, který léčí na počkání. A chybět nebudou ani čtyři divadelní představení.

Letní prázdniny v Planetáriu

Pražské Planetárium je otevřeno i během prázdnin a nabízí programy pro děti i pro dospělé. Uvidíte  Astronomické pohádky pro děti od čtyř let, které představují první seznámení s vesmírem a umělou oblohou Planetária. Přijďte si také vychutnat i pořad „Hubble – oko do vesmíru“ v rozlišení 8k na největší kopuli v České Republice. 

Letní sněhové hrátky na Monínci

Monínec je vyhlášené zimní středisko kousek za Prahou, ale žije to tady i v létě. Od neděle se tady můžeme těšit na velkou novinku. Nikdy jste určitě nezažili koulovačku nebo bobovačku v srpnu. Tak letos to zažít můžete a to právě na Monínci. Rozhodli se tady totiž pomocí speciálního zasněžování vyrobit kupy sněhu. Budete mít možnost si sníh vyzkoušet, pohrát si s ním nebo se jím ochladit.

Den rekordů v Mirakulu

Již tradiční akce, při které se pokusí návštěvníci překonat několik rekordů se chystá v zábaním parku Mirakulum. Kromě největšího počtu vícerčat na jednom místě plánují shromáždit i nejvíce bubnujících osob na jednom místě. Účastníci rekordů i doprovod si budou moci užít všechny atrakce parku zdarma a registrovaní rekordmani navíc obdrží malou pozornost. Pro všechny budou k dispozici aktivity platformy Sporťáček nebo prezentace Policie ČR.

Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky

Víte, které pohádky se natáčely v Skanzenu v Přerově nad Labem? Skanzen v pohádkách Zdeňka Trošky nabídne nejen pohádkové kostýmy, ale i řemesla, soutěže nebo divadelní představení.

Pohádkové rejdiště na Starých Hradech

Pohádkové bytosti ožívají na Starých Hradech. Na nádvoří hradu a zámku budou připraveny soutěže a hry s opravdovými pohádkovými bytostmi. Přijeďte si pohrát s princeznou a čarodějnicí, nakrmte naše obry a zkuste si čertovský závod s pekelnými vidlemi. Nemine Vás sladká odměna a hlavně spousta zábavy!

Skotské hry na zámku Sychrov

Již po sedmnácté ovládnou Skoti  zámek Sychrov. Děti si budou moci změřit své síly v dětských soutěžích, které sestávají jednak ze zjednodušených soutěží pro dospělé závodníky (např. hod kládou, hod kamenem, přetahování lanem, atd.), jednak z vlastních dětských soutěží, které jsou stejně jako v letech předchozích inspirovány skotskou historií.

 

Setkání zahradních železnic v Pardubicích

Setkání zahradních železnic u Musea v Rosicích nad Labem bude probíhat celý víkend. Čeká vás jízda historickými vozidly, jízda historickým vlakem, výstava historických strojů, výstava historických vozidel nebo výstava hraček.

Borůvková sobota na Zubačce

O borůvkové parní sobotě vyjedou na trať zvláštní vlaky na Zubačce a nebudou chybět ani zvláštní vlaky s parní lokomotivou. Těšit se můžete i na jízdy důlního vláčku, historické tramvaje a samozřejmě borůvkové hody.

Rybářské slavnosti v Třeboni

Nenechte si ujít velké Rybářské slavnosti v Třeboni. K ochutnání budou různé tradiční i netradiční rybí speciality. Těšit se můžete i na bohatý kulturní program, cyklistický závod, soutěže pro děti i rybářské závody, rozdělené na závody dětí a dospělých.

Den pirátů v Jihlavě

Nenechte si ujít Rodinný festival pod širým nebem. Jednodenní festival pro všechny piráty a pirátky se odehraje v areálu před Robinsonem. Připraven je bohatý program, originální atrakce, šermíři, lanovka přes řeku, jízda na lodičkách a mnoho dalšího.

Popelka na zámku

Na zámku Slavkov- Austerlitz jsou na víkend připraveny pohádkové prohlídky. Pohádka o Popelce se odehraje na prohlídkové trase zámku a nejen děti s rodiči se tak mohou stát součástí tohoto krásného příběhu. Děti mohou přijít ve vlastním kostýmu. 

Den otevřených dveří v muzeu ČD v Olomouci

O víkendu se otevřou veřejnosti dveře do zákulisí historické železniční expozice. Prohlédněte si z blízka práci nadšenců železnice, díky kterým se můžete těšit i dnes z funkčních parních lokomotiv a dalších historických kolejových vozidel.

Už je čas na ten klas

V Uherském hradišti vám o víkendu ukážou zpracování hospodářských plodin, mlácení  obilí cepem i na mlátičce, mletí obilí na kamenném mlýnci, fukarování, přípravy řezanky ze slámy, výroby dožínkového věnce, výroby ošatek ze slámy, aj. Pro malé návštěvníky bude navíc připravena řada aktivit. Nebudou chybět ani ukázky řemesel a loutkové divadlo. 

Kovářská a kolářský sobota v Těšanech

V Kovárně v Těšanech kousek od Brna připravili zábavný i poučný program s názvem Kovářská a kolářská sobota určený rodinám s dětmi. Děti se na krátkou dobu stanou tovaryši v kovárně a během interaktivního programu se seznámí s kovářským i kolářským řemeslem. Prohlédnou si nářadí a materiály, které kováři a koláři používají a zkusí s nimi jednoduché pracovní úkony. Na závěr získají tovaryšský výuční list.

Spoustu další tipy kam s dětmi nejen o víkendu najdete na www.kamsdetmi.com.

16. 8. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře