Kam s dětmi o víkendu 29. a 30. července? Určitě za zážitky | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam s dětmi o víkendu 29. a 30. července? Určitě za zážitky

Polovina prázdnin je pomalu za námi, počasí se má na víkend zase umoudřit. Takže, kam s dětmi? Určitě za zážitky. Naše tipy vám jako vždy přinášení spoustu nápadů nejen na víkend. 

 

DOXíkův dětský den v Centru současného umění

Odpolední akce Dětský den s Doxíkem nabídne hned několik souběžných výtvarných dílen – všechny budou inspirovány aktuálními výstavami centra DOX. To může znít trochu nezajímavě, a tak se o opak postarají kromě lektorů centra DOX také ilustrátoři z časopisu Raketa a filmová dílna Krutón.

Den otevřených dveří Národního zemědělského muzea

Budova Národního zemědělského muzea prošla rozsáhlou rekonstrukcí bez přerušení návštěvnického provozu. Od čtvrtka až do neděle se můžete přijít podívat zdarma třeba na Dětskou gastronomickou hernu a hlavně novou střešní terasu, která nabídne jednu z nejkrásnějších vyhlídek na město. Muzeum toho nabízí ale mnohem víc, nejzajímavější je určitě interaktivní expozice Rybářství, Traktor jede nebo Laboratoř ticha.

Dětský den na Hlásce

Přijeďte odhalit tajemství středověkých kupců! Na děti čeká stezka s úkoly kolem zříceniny hradu Zlenice, fakírův bosý chodníček, lanové překážky a tvořivá dílna.

Projížďky Kolešovskou

Nenechte si ujít prázdninovou projížďku parním vlakem po trati Lužná u Rakovníka - Kolešovice a zažijte tak pravou železniční romantiku! Vlaky vyjíždějí každou prázdninovou sobotu a svezou vás celkem 17 km úchvatnou chmelařskou krajinou.

Pohádková zoo v Hluboké nad Vltavou

Jihočeská zoologická zahrada se v pátek večer stane rejdištěm rusalek, bludiček, vodníků, mlynářů a jiných bytostí z pohádkové vodní říše. Přijďte si užít atmosféru večerní zoo, která bude podtržena světelnými dekoracemi po celé zoo.

Rodinné husitské víkendy

Oblékání do zbroje, hledání pokladu v pískovišti, výuka šermu, aneb patero dovedností malého rytíře. Samoobslužné hry, ale i bratr husita, který Vás provede odpolednem! To všechno vás čeká v Housově mlýně v Táboře.

Zábavné odpoledne O loketský poklad

Během odpoledne se budou moci děti vyřádit na skákacím hradu či kolotoči.  Připraveny jsou dílničky – hudební, žonglování, kouzla s klaunem nebo třeba základy sebeobrany. Vyžití najdou děti i přímo na rybníčcích, kde si užijí různé vodní radovánky, například aquazorbing nebo domácky vytvořené vodní lyže a ručkování na laně.

Výletní vlak Kuksáček

Nastupte si a pojeďte na výlet historickým motoráčkem za památkami a turistickými zajímavostmi nedaleko od Hradce Králové. Kuksáčkem můžete vyrazit hned za několika cíli – pravěká vesnice ve Všestarech, železnicní a městské muzeum v Jaroměři, ZOO a muzeum Dvůr Králové nad Labem, vrch nebo pohádková přehrada Les Království.

Dětský víkend na zámku Hrubý Rohozec

Zámek Hrubý Rohozec v Českém ráji bude celý víkend patřit dětem. Těšit se můžete na šermíře, tanečnice, divadla, řemesla a taškařiny.

Údolská pouť v Kryštofově údolí

Tradiční Údolská pouť mezi krásnými roubenými chaloupkami v malebné vesničce Kryštofovo Údolí pod Ještědem. Těšit se můžete na tradiční řemesla, ale třeba i výrobu skleněných figurek, středověkou střelnici, spoustu dobrot a závěrečný ohňostroj.

Pohádková cesta na zámku Zbiroh

Pohádková cesta na vás čeká tento víkend na zámku Zbiroh. Navštívit tady můžete také zámecké interiéry s průvodci v dobových kostýmech nebo lanové centrum. 

Skřítek Skříňáček 

Na boskovickém zámku děti o víkendu čeká představení z cyklu Boskovický hřebínek 2017. Přestavení plné písniček, říkadel a jazykolamů, které herci učí malého skřítka. Skřítek neumí říkat s, š, r, ř a ještě ke všemu slova ze sebe chrlí jako kulomet, takže mu nikdo nerozumí. Děti se stanou aktivními účastníky představení a skřítkovi pomohou. 

Dny řemesel a setkání Kovářů 

V Rožnově pod Radhoštěm budou o víkendu probíhat ukázky starých řemesel. K vidění budou staré profese při zpracování a opracování dřeva, stavebních a výrobních materiálů. Oživením programu bude podkování koní a výroba podkov. Předváděná řemesla si mohou návštěvníci také sami vyzkoušet. U kovářů si mohou sami ukovat hřebík nebo vypálit logo Dne řemesel do dřevěné destičky. Nebudu chybět ani soutěže pro děti i rodiče. A to rozhodně není všechno.... 

Za čest krále na hradě Sovinec 

Hrad Sovinec se o víkendu octne v  temné době války třicetileté. Těšit se můžete na  dobývání hradu s bitvou, na kaskadérské grotesky  a přestřelky pro obléhání hradu. Děti potěší například šermířská pohádka, nebo sokolnické přílety dravých ptáku. 


Spoustu dalších tipů najdete na www.kamsdetmi.com.

26. 7. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře