Víkend láká k výletům! Už víte, kam s dětmi vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend láká k výletům! Už víte, kam s dětmi vyrazíte?

Víkend se nezadržitelně blíží a počasí bude ideální na výlety. Už víte kam s dětmi vyrazíte? Naše tradiční tipy vám určitě poradí.

Hrr na ně aneb Husité na Vítkově

V sobotu se na pražském Vítkově uskuteční další ročník středověké slavnosti Hrr na ně aneb Husité na Vítkově. Kromě rekonstrukce bitvy bojovníků v dobových kostýmech a vozovými hradbami vás čekají také rytířské a šermířské souboje, vystoupení kejklířů, střílení z luků, loutkové divadlo i dobová kuchyně. Vstup na akci je zdarma.

Parníkem s vodníkem

Víte, jaký pohled na Prahu je jeden z nejkrásnějších? Přeci z hladiny Vltavy a nejlépe z paluby parníku. A když vám k tomu po celou hodinovou plavbu vypráví pověsti vodník, a věřte, že jeho znalosti pražských pověstí rozhodně nejsou na vodě, je to rodinný zážitek, jaký vám bude každý závidět.

Pohádkové léto v kouřimském skanzenu

Každou prázdninovou sobotu je v kouřimském skanzenu určený hlavně dětem. Tento víkend si vyzkouší, jak se pralo v neckách za pomoci mýdla a valchy. Zároveň poznají i další typy "praček" našich babiček. Uvidí, jak se prádlo sušilo a bělilo na slunci, a zkusí si ho pomocí dobových kolíčků pověsit. Můžou si také poslechnout, jak prali prádlo pejsek s kočičkou a jejich příběh namalovat.

Piráti na jezeře Chmelař

Jezero Chmelař budou opět dobývat piráti! Jedinečná akce nabídne strhující bitvy na vodě i na souši za použití repliky škuneru. Můžete se těšit i na historické tržiště, přístavní městečko, rýžování zlata nebo ohňostroj.

Den Národního parku Šumava aneb Den šelem

Zavítejte na největší letošní akci Správy NP Šumava „Den šelem". Jedná se o celodenní akci, která má pobavit a zároveň seznámit s šelmami, které se na Šumavě buď žily, nebo se stále žijí. Svoji účast na akci přitom potvrdili i známé osobnosti.

Historické slavnosti Jakuba Krčína v Třeboni

Tento víkend vás v Třeboni nemine setkání s posledním rožmberským vladařem, panem Petrem Vokem a jeho geniálním rybníkářem Jakubem Krčínem. Slavnosti historické s bohatým programem a tradičními řemeslnými trhy proběhnou přímo na Masarykově náměstí a v areálu zámku i na hrázi rybníka Svět.

Selské slavnosti pro rodiny

Selské slavnosti - to je zajímavá možnost poznat zábavnou a hravou formou život na farmě. Těšit se můžete na bohatý doprovodný program v podobě naučných stezek či velké herny pod širým nebem. Připraveny budou workshopy a gastro hry ve stylu „Jíme a poznáváme všemi smysly“ nebo bubnování pro celou rodinu.

Tradiční jarmark na Veselém kopci

Jedinečná příležitost k seznámení se s tradičními řemesly a řemeslníky, to bude víkend na Veselém kopci. V prostředí muzea v přírodě si můžete prohlédnout krásné výrobky. Ale také sledovat řemeslníky při práci a využít možnosti vyzkoušet si svoji zručnost ve výtvarných dílničkách.

Hračkobraní aneb zámek plný hraček

Přijďte se podívat na „Zámek plný hraček“. Setkání všech, kdo si ještě nezapomněli hrát, nabídne spoustu tvůrčích dílen, divadel, ale hlavně her a hraček z kvalitních českého materiálu.

Zámek plný seriálů

Zámek Boskovice se na den promění na ráj seriálů, které znáte z televizí a webových portálů. Setkáte se osobně s herci a tvůrci seriálů. Těšit se můžete na výstavu rekvizit, autogramiády herců a bohatý doprovodný program. Děti si užijí nejen dětské seriály, ale i na Pohádkovou cestu na hrad a další zábavu v „Dětském světě.“

Lukostřelecký turnaj na zámku Slezské Rudoltice

Otevřený turnaj v tradiční lukostřelbě pro všechny. Kromě netradičních lukostřeleckých disciplín budete mít možnost zhlédnout rytířské klání nebo historický průvod. Pro děti je připravena dětská lukostřelnice, boj na kládě, projížďky koňmo a jiné.

Meruňkobraní v Miroslavi

Tradiční trh, který má přímo "natřískaný program". Čekají vás ukázky lidových řemesel, průvod v dobových kostýmech, stanové ležení, slet ultralehkých letadel, výstava automobilů, výstava zemědělské techniky a traktorových veteránů, atrakce pro děti - skákací hrad, malování na obličej,  projížďky turistickým vláčkem a mnoho dalšího.

Dobývání hradu Sovinec

Jedna z největších akcí roku se koná na hradě Sovinec na pomezí Olomouckého a Moravskoslezského kraje. Dobývání hradu na příkaz císaře bude plné nefalšovaných mušketýrů, kejklířů nebo tanečnic. Můžete se těšit i na velké rytířské turnaje. Pro nejmenší budou připravená loutková divadla, hry nebo soutěže

Letní dovádění v olomoucké zoologické zahradě

V  zoologické zahradě na Svatém Kopečku u Olomouce se v sobotu chystá Letní dovádění. Na tradiční prázdninové akci se letos děti pobaví s prasátkem Pepinou a Tomem. Užijí si Autobot Show, ale bude připravené i malování na obličej, výtvarná dílna, popcorn zdarma a trampolíny.

Runtour Olomouc

Runtour se přesouvá do Olomouce a jako vždy se můžou zapojit i děti. Takže pokud máte doma malé neposedy, Rákosníčkův běh je určen právě jim.

 

Mnohem více tipů kam s dětmi nejen o víkendu, najdete na www.kamsdetmi.com

12. 7. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře