Kam o víkendu? Jednoznačně s dětmi ven | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam o víkendu? Jednoznačně s dětmi ven

Kam o víkendu s dětmi? Jednoznačně někam na výlet nebo aspoň na procházku. Vybrali jsme pro vás hned sedmnáct akcí, kde se rozhodně pobavíte. A kam, že vás pozveme? Co třeba na pouť, za rytíři, na pohádkový zámek, na projížďku vlakem nebo na písek.

 

Dětský festival mini

Úspěšný projekt Dětského prodejního festivalu mini pokračuje i v tomto roce. Tentokrát odehraje v novém pražském prostoru Hala C Balabenka. Od pátku do neděle si můžete vybrat třeba krásnou hračku, originální kousek oblečení, knížku, bio kosmetiku nebo nápaditý doplněk do dětského pokoje. Děti si vyrobí hravou maličkost, zacvičí si a dokonce se i zatočí nebo si něco vystřelí. Letošním tématem festivalu je totiž tradiční staročeská pouť.

Cukrářské slavnosti na Letné

Přijďte oslavit do Národního zemědělského muzea svátek všech mlsalů. Připravený bude totiž třetí ročník Cukrářských slavností. Kromě mlsání a nakupování můžete navštívit řadu dílniček či workshopů a sami si můžete vyzkoušet cukrářské řemeslo.

Anežka dětem v Národní galerii

Národní galerie zve děti a rodiče na velkolepou zahradní slavnost! Představí vám knihu pro dětské návštěvníky Po stopách sv. Anežky České a prohlídkový okruh Klášter všemi smysly. Připraveny budou i workshopy, divadélka nebo čajový dýchánek pro nejmenší. Dobroty a piknikové koše s sebou!

Zahájení sezóny na Pražském hradě

Letní sezóna bude letos symbolicky zahájena v sobotu, tedy přesně v den 300. výročí narození Marie Terezie.  Zdarma budou otevřeny nejvýznamnější objekty, do kterých je jinak vstup možný jen se vstupenkou. V rámci doprovodného programu se můžete těšit na vystoupení pěveckých, tanečních a šermířských skupin a také historické tržiště na svatojiřském náměstí. A děti se mohou těšit na překvapení.

Den otevřených dveří České televize

Česká televize otevírá své brány. V Praze, Brně a Ostravě budete mít jedinečnou šanci nakouknout do běžně nepřístupných míst. Ale hlavně si užijete den plný her, soutěží, vystoupení, písniček nebo setkání s vašimi oblíbenými moderátory a herci.

Královské slavnosti na zámku Loučeň

Na zámku Loučeň, který je známý hlavně svými bludišti a labyrinty, se bude celý víkend slavit.  Připraven bude třeba královský průvod, rytířské turnaje i dobová hostina. Vystoupí kejklíři, šašci a fakíři. Děti se budou zdokonalovat v rytířských dovednostech. Naučí se šermovat, jezdit na koni a dokonce i hrát šachy.

První parní víkend v Lužné

První parní víkend se chystá v Lužné u Rakovníka. Přijet sem můžete speciálním parním vlakem z Prahy a užít si tak prohlídky, projížďky na úschorozhodce, modelová kolejiště nebo dětský koutek.

Cipískoviště v Písku

Zajeďte si hrát s pískem do Písku. Cipískoviště nabídne program pro celou rodinu, ale hlavně obří pohádkové pískové sochy na náplavce řeky. Projdete se třeba i pohádkovým lesem nebo si užijete spoustu zábavy v šapitó, které se promění v písecký les Řáholec.

Bitva o Dětenice

Největší akce roku v Dětenicích! Velkolepá bitva v Zámeckém parku Dětenice, kde uvidíte rytíře, bojovníky, koně nebo kejklíře. Připraveny budou rytířské turnaje na koních, průvod bojovníků, ukázka mučení a řemesel a historické stánky.

Zahájení sezóny ve Šťastné Zemi

Velký dřevěný hrad Trosky, trampolíny, interaktivní geopark nebo minizoo. To je přírodní zábavní park Šťastná Země. Oficiálně otevírají sezónu v sobotu, a připravený bude bohatý doprovodný program plný soutěží a her, bude otevřena Tomova dílna, kde si děti mohou vyrobit meče, koníky, štíty a magnetky ze dřeva.

Den dětí a Den matek v Děčíně

Odpoledne plné soutěží chystá děčínská zoologická zahrada na druhou květnovou sobotu. V předstihu tak s nejmenšími návštěvníky oslaví Mezinárodní den dětí. Do zoo jen za polovic se můžou podívat všechny maminky v neděli.

Runtour v Ústí nad Labem

Běžecký seriál RunTour zvedá z gauče lidi po celém Česku. A vy se můžete přidat také, a to rovnou celá rodina. Tentrokrát se odehraje v Ústí nad Labem a a jako vždy bude připravený i Rákosníčkův běh pro ty nejmenší.

Rok na vsi v Kuželově

Víte, co se seje a co  sází? Poznáte zemědělské nářadí? Pokud se v sobotu vydáte do Větrného mlýna v Kuželově, dozvíte se odpověď. Prožijete celý rok, tak jak jej zná jen hospodář na vsi, během jediného dne.  Těšit se můžete na zábavně naučná stanoviště pro děti, živá zvířátka i interaktivní prohlídku pro děti. 

Pohádkový den na zámku Úsov

Pohádková babička provede vás provede zámkem až k pohádkové výstavě ve III. patře. Během prohlídky se setkáte třeba  s panem králem, pomůžete Pyšné princezně zachránit poupátko nebo si zazpíváte s Fintivou princeznou. Navštívíte Křemílka a Vochomůrku, vodníka Volšovečka a také kuchyni čarodějnice Zlomíry. Na nádvoří si mohou odvážlivci vyzkoušet Hádanky pánů z Vlašimi, Strašidelný labyrint a oblíbeného koníka. 

Slavnost čtyř živlů v Brně

V centru Brna najdeme místo, kde se setkávají čtyři živly. V Otevřené zahradě si užijete pohodové odpoledne s hudbou a aktivitami inspirovanými čtyřmi elementy: ohněm, vzduchem, zemí a vodou. Užijte si zahradu se vším všudy. Na své si u nás přijdou rodiče i děti, odborníci na zelené stavění, milovníci dobrého jídla a všichni, kteří hledají klidné místo k příjemnému odpočinku.

Zahájení lázeňské sezóny v Jeseníku

V sobotu si můžeme udělat výlet speciálně vypraveným parním vlakem z Olomouce. Historický vlak vyjíždí z  Hlavního nádraží a doveze vás až do lázeňského města Jeseník. Konají se tady totiž oslavy zahájení lázeňské sezóny. Už ve vlaku bude připravený program pro děti nebo uvidíte třeba i spolucestující v dobových kostýmech. Ve městě pak můžete zajít podívat na středověkou slavnost s jarmarkem, řemesly nebo dobovým kolotočem. Připravený budou i koncerty.

Hradní slavnosti na Slezskoostravském hradě

Slezskoostravský hrad oslaví již 13. výročí svého otevření. K této příležitosti tady připravili Hradní slavnosti. Můžete se těšit na pestrý program pro celou rodinu. Představí se různorodé umělecké a kulturní žánry – užijete si barokní tance, divadlo komedie, kejklíře a komedianty. Děti si budou moci zasoutěžit nebo shlédnout představení s koňmi.

Mnohem více tipů kam s dětmi najdete na www.kamsdetmi.com

10. 5. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře