Už víte, co podniknete o víkendu? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Už víte, co podniknete o víkendu?

Další víkend se blíží. Už víte, co s dětmi podniknete? My vás pozveme třeba na oslavu Velikonoc, za autobusy nebo vlaky i za pohádkou.

 

Veletrh Forkids

Lákavá nabídka potřeb pro děti i bohatý doprovodný program: veletrh FOR KIDS jde do 13. ročníku. Kam s dětmi je opět hrdým mediálním partnerem. Společně s Pojišťovnou VZP budeme jako vždy rozdávat ztracenky a k tomu se můžete těšit na dašlí zajímavý program.

Velikonoce v Národním zemědělském muzeu

V Národním zemědělském muzeu si můžete připomenout velikonoční tradice. Těšit se můžete na zvyky, tvůrčí dílny, hudební program pro děti a dospělé a mnoho dalšího. Připravená bude samozřejmě i velikonoční výtvarná dílnička se zdobením vajec a pletením pomlázek. 

Velikonoční trhy na Pražském hradě

Na Pražský hrad se vrátily i trhy velikonoční. Při jarní procházce se zastavte na náměstí sv. Jiří hned za katedrálou. Můžete se těšit na rozmanitý a pečlivě vybraný program. Chybět nebude pletení pomlázek, malování kraslic nebo téměř zapomenuté štípání holubiček ze dřeva. O víkendech je zajištěn doprovodný program, kde se představí folklorní soubory v tradičních krojích. 

Velký autobusový den

V autobusovém terminálu u metra Letňany se bude totiž konat Velký autobusový den. A co bude připraveno? Samozřejmě přehlídka současných typů autobusů, jízdy historickými autobusy nebo aktivity pro děti.

Naučná stezka za Blanickým rytířem

Naučná stezka S rytířem na Blaník začíná na úpatí Velkého Blaníku nad Louňovicemi pod Blaníkem. Je dlouhá 4 km a na její trase je umístěno 14 naučných zastavení a dokonce 17 hravých zastavení pro děti. Na vrcholu Velkého Blaníku najdete rozhlednu. Patronem a zároveň průvodcem po celé trase je právě Blanický rytíř.

Odemykání Jizery

Tak jako každý rok i letos se pro všechny vodáky odemkne řeka Jizera a zahájí se tak vodácko - turistická sezóna. Akce se uskuteční jako každý rok na Žluté plovárně na Malé Skále. Čekat vás tu bude jako obvykle bohatý doprovodný program, letos bude dokonce připravená i kouzelná cesta s pohádkovými bytostmi.

Den sokolnictví a lovectví na Horním hradě

Stejně jako v minulých letech uvidíte na Horním hradě celou řadu dravců a sov, letové ukázky s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, expozice sokolnických potřeb.

Kamenický motoráček

Kamenický motoráček je historický vlak, který jezdí po muzejní sklářské lokálce z České Kamenice do Kamenického Šenova. Po cestě se můžete podívat do sklářského muzea, nebo se vydat pěšky k legendární Panské skále, kde se natáčela pohádka Pyšná princezna.

Velikonoce na Slezskoostravském hradě

O víkendu se v areále Slezskoostravského hradu uskuteční velikonoční lidový jarmark s ukázkami řemesel a prodejem lidově uměleckých výrobků. Samozřejmě se můžete těšit na ukázky lidových zvyků, naučit se plést velikonoční pomlázku, namalovat si vajíčko nebo si vymodelovat na hrnčířském kruhu hrníček.

Pohádkové prohlídky zámku Plumlov 

Zámek opět otevírá brány kouzelným pohádkám. Líbí se vám trampoty a ponaučení anděla Petronela v pohádce Anděl Páně? Chcete se v nesmrtelné tetě setkat s Rozumem, Štěstím a zlou Závistí? Nebo si zazpívat s Šíleně smutnou princeznou? Přijďte si připomenout tyto pohádkové příběhy.

Zvídálkové vzhůru do muzea!

Jak vypadá archeologovo pracoviště? Co vše má archeolog zapsáno v deníku? To se dozvíte již tuto neděli od skřítka Zvídálka v Uherském Hradišti. Skřítek vám poví, jak archeolog pracuje při samotném výzkumu, provede vás kolem hrobu německého vojáka, objevíte spolu rituální jámu z doby bronzové. Nahlédnete do pokladnice plné těch nejvzácnějších objevů. A nebude chybět ani tvořivá dílna. 

Runtour Rákosníčkův běh v Českých Budějovicích

Už tento víkend začíná běžecký seriál Runtour. A jako každoročně bude připravený i Rákosníčkův běh pro děti. Máte doma malá zlobidla, co mají energie na rozdávání a pořád by někde lítala? Máte pocit, že když se je snažíte chytit, je to téměř nadlidský úkol? Vezměte je právě na RunTour.

 

Užijte si víkend a nezapomeňte, že náš web je plný spousty dalších zajímavých tipů. 

5. 4. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře