Do kin už podruhé připutuje oskarový hit Tučňáci | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Do kin už podruhé připutuje oskarový hit Tučňáci

Dvanáct let po vzniku legendárního oscarového dokumentu Putování tučňáků přichází do kin jeho volné pokračování s podtitulem Volání oceánu. Francouzský režisér Luc Jacquet se ani ve svém novém filmu nevzdává fascinace ledovou krajinou Antarktidy a vrací se ke svým nejoblíbenějším obyvatelům tohoto kontinentu – tučňákům císařským. Příběh malého tučňáka pokračuje tam, kde minule skončil. Teď je řada na něm, aby se vydal na svou první pouť k moři. Na cestě ho českým komentářem doprovodí Tomáš Hanák. Snímek, natočený v extrémních podnebních podmínkách a s využitím těch nejmodernějších technologií, vstoupí do českých kin 6. dubna. Ještě před tím ho diváci budou mít možnost zhlédnout v předpremiéře na letošním ročníku festivalu Febiofest.

„Snímek Putování tučňáků: Volání oceánu je plný překrásných záběrů, roztomilých tučňáčích mláďátek, humoru a napětí. Co jej ale povznáší do úplně jiných sfér diváckého zážitku, je zapálení a oddanost tvůrců. Luc Jacquet se svou expedicí strávil s těmito výjimečnými tvory na ledovém kontinentě v nehostinných podmínkách dlouhé týdny a z každého záběru je cítit láska a fascinace, kterou se nedá nenakazit. Máme radost, že se pro projekt nadchl také Tomáš Hanák a stane se po Příběhu lesa hlasem našeho dalšího přírodovědného dokumentu," říká Kateřina Dvořáková z distribuční společnosti Aerofilms.

 

Pokračování oscarového hitu 

Druhý komerčně nejúspěšnější dokumentární film všech dob Putování tučňáků (v závěsu za filmem Fahrenheit 9/11) se zrodil z projektu, kterému původně nikdo nevěřil. Až podpora francouzské divize Disney Nature umožnila dokončení tohoto filmu, který se v roce 2005 stal obrovským překvapením, trhal celosvětové divácké rekordy a následně byl oceněn i Oscarem ze nejlepší dokument. Když se režisér Luc Jacquet po téměř deseti letech rozhodl vrátit ke svým oblíbeným hrdinům, obával se zpočátku svých zidealizovaných očekávání: „Jak se po filmu o tučňácích císařských všude mluvilo, stali se pro mě téměř neskutečnými. Měl jsem strach, že představa, kterou o nich mám, předčila realitu. Ale není tomu tak! Je to takové blaho znovu je vidět, jsou ještě krásnější než v mých vzpomínkách!" komentoval později.

Více o filmu se dočtete zde.

3. 4. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře