Kam o víkendu? Na hory, na výstavu nebo zámek? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam o víkendu? Na hory, na výstavu nebo zámek?

Víkend je před námi a opět nás čeká pravé zimní počasí. My vás samozřejmě v našich víkendových tipech pozveme na hory, ale podíváme se také do tepla. Pozveme vás zajímavé výstavy, na zámek nebo na karneval.

 

Kouzelný svět pohyblivých loutek

V Galerii Portheimka na Smíchově si přijdou na své všichni milovníci loutek. Loutky hravé, oživlé nebo ty, které samy reagují pohybem na každého nového příchozího. To a ještě víc uvidíte v Kouzelném světě pohyblivých loutek. Hlavně děti si tady budou připadat jako Alenka v říši divů. Některé nové instalace loutek a mechanických hraček tu navíc uvidíte úplně poprvé.

 

Ať žije Hurvínek

V loňském roce oslavil nejmenší Čech – Hurvínek, devadesáté narozeniny. A k této příležitosti byla připravená velká výstava Ať žije Hurvínek. Návštěva "malého světa" v Muzeu hlavního města Prahy je hravá, interaktivní a určená hlavně dětem. Zahrají si společně s Hurvínkem divadlo, seznámí se s divadelním zákulisím a samozřejmě se můžete všichni s Spejblem, Hurvínkem, Máničkou, Bábinkuou i Žerykem vyfotit.

 

Zimní soboty na zámku Nelahozeves

I v zimě můžete navštívit hrady a zámky. Ten v Nelahozevsi kousek od Kralup nad Vltavou má otevřeno každou sobotu. Pro děti jsou tady připraveny oblíbené dětské prohlídky Život šlechtice od dětských střevíčků zakončené výtvarnou dílničkou. A nezapomínají tady ani rodiče.

 

Zimní bitva Podbořany

Přijďte se podívat na velkolepou zimní středověkou bitvu, při které nahlédnete do dob dávno minulých... Těšit se můžete i na středověké tržiště. Nebude chybět nešťastná láska, dobývání a tvrze i překvapivé rozuzlení.

 

Za oponou v Děčíně

Na zámku v Děčíně se můžete každý den až do konce dubna podívat Za oponu, a to doslova. Jak název výstavy napovídá, jedná se o výstavu ze světa divadla. Můžete se tady posadit na královský trůn nebo třeba projít peklem. Připravena je i řada kostýmů, do kterých se můžete obléknout, a dokonce se v nich vyfotografovat.

 

Hvězdná sobota ve Vidě

Vydejte se do Brna na cestu do předaleké galaxie. Naučte se nevšedním schopnostem mistra Yody. Přijďte si vyrobit jednoduchou masku, vesmírnou loď nebo znaky znepřátelených stran. Vyzkoušejte si trénink pilota kosmické stíhačky nebo si natočte krátký film s tématikou Hvězdných válek.

 

Mini Kašperská

SkiTour pokračuje druhým závodem na Šumavě a samozřejmě bude připravený i závod pro malé neposedy. V okolí lyžařského stadionu Zadov na Churáňově si budou moci zajet trasy na 500 m, 1 km, 3 km klasicky. Pro děti bude v sobotu připraven speciální program v ČEZ Energy zóně, kde si mohou zahrát spoustu her a vyhrát i malé dárky.

 

Pirátský karneval s kouzelnicí Radanou

V Třinci vás čeká karneval se spoustou zábavy, originálních masek a nádherných kostýmů. Na karnevale se děti setkají s pirátkami Sofií a Soreou, které pro ně připravily kouzelnickou show, pirátské tanečky, plavání s delfínem a spoustu dalších námořnických soutěží a her.

 

Svět kostiček 

Projekt putovní výstavy Svět kostiček se tentokrát přesunul do Starého města u Uherského Hradiště. Interaktivní expozice z kostiček Lego v prostorách kongresového centra společnosti KOVOZOO představí tématicky široké spektrum exponátů.  Pro děti budou v prostoru umístěny čtyři herní zóny s Lego Duplo vláčkodráhou. 

 

Z redakce přejeme krásný zimní víkend. 

18. 1. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře