Zima ve Vídeňských Alpách | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Zima ve Vídeňských Alpách

Lyžování, běžkování a turistika na sněžnicích v zimní sezóně ve Vídeňských Alpách v Dolním Rakousku

Nezáleží, jestli se vydáte ven na sněžnicích, běžkách, na lyžích nebo vyrazíte jen tak na procházku: zimní krajina Vídeňských Alp v Dolním Rakousku nabízí pestrou nabídku.

Jakmile pokryje kopce Vídeňských Alp sněhová přikrývka, rozzáří se nádherně celá krajina. V teplém oblečení nás to láká ven na čerstvý vzduch do bílé zimní krásy.

Vyjeďte si ven na zimní sluníčko

Nabídka zimních sportů ve Vídeňských Alpách nenechá žádné přání nesplněno: sahá od túr na sněžnicích na Raxu až po výlet na běžkách na panoramatické trase Wechsel. Lyžování k tomu patří samozřejmě také – spousta lyžařů se učí lyžovat už jako malé děti právě ve Vídeňských Alpách, třeba v rodinném areálu St. Corona.

 

 

Vídeňské Alpy v zimě

Lyžařská houpačka Mönichkirchen - Mariensee

Zde si přijdou na své úplně všichni: na pastvinách  Mönichkirchner Schwaig  zahájí turisté svou túru na Hallerhaus. Běžkaři nastoupí u horní stanice lanovky v Mariensee na běžeckou trasu Wechsel-Panoramaloipe. A lyžaře očekává rodinný výletní cíl s mírnými svahy a akčními zážitky ve funparku.

Infrastruktura:

3 čtyřsedačkové lanovky, 1 vlek, 2 dětské vleky, dětský park, lyžařská škola, půjčovna lyží

Délka sjezdovek: černá: 1,5 km, červená: 6,5 km, modrá: 5 km

 

Rodinný areál v St. Corona am Wechsel

Zatímco ti nejmenší se v rodinném areálu Familienskiland St. Corona učí pod dozorem profesionálů své první obloučky, prozkoumávají dospělí okolí na sněžnicích. Tip: velmi pěkná je idylická zimní turistická trasa od chaty Simashütte k chatě Herrgottschnitzerhütte a dále buď přes Orthof do údolí nebo nahoru na vrchol Kampstein.

Infrastruktura:

350 m dlouhý talířový vlek, 90 m dlouhý zastřešený pojízdný pás, 9 m dlouhý kouzelný koberec, funpark, umělé osvětlení a zasněžovací zařízení, půjčovna lyží

Délka sjezdovek: modrá: 4 km

 

Tajný tip na Schneebergu: Zázračná louka v Puchbergu

Horní stanice čtyřsedačkové lanovky je ideálním výchozím bodem pro spoustu túr na vrchol Schneeberg a v jeho okolí. A navíc se v Losenheimu nabízí nová atrakce: Zázračná louka (Wunderwiese) s umělým povrchem, dětský park Puchi’s Kinderland a klouzačka s pneumatikami „Wiesenflitzer“ se tady postarají o spoustu legrace na sjezdovce za každého počasí. Nový umělý povrch dodá zimním nedočkavcům pocit, jakoby by klouzali dolů po sněhu, a může se na něm jezdit na „klasických“ lyžích nebo snowboardu, a to i tehdy, když si sněhová nadílka dopřeje pauzu.

Infrastruktura:

1 čtyřsedačková lanovka, 1 vlek, 1 talířový vlek, 1 dětské tažné lano

Délka sjezdovek:

červená: 4,5 km, modrá: 2,5 km

 

Zauberberg Semmering – lyžařská zábava ve dne v noci

Osmikabinovou lanovku na Hirschenkogel zná každý zájemce o lyžování. Odtud se sjíždí po perfektně upravených sjezdovkách Zauberbergu dolů do údolí, a to ve dne stejně jako v noci při vynikajícím osvětlení. Lanovku ale využívají také turisté se sněžnicemi: u horní stanice začíná rozmanitá trasa, které vede k vyhlídce na kopci Sonnwendstein.

Infrastruktura:

1 čtyřsedačková lanovka, 1 kabinová lanovka, 1 dětský vlek, 1 pojízdný pás, dětský park, lyžařská škola, půjčovna lyží, funpark, zážitková sáňkařská dráha, umělé osvětlení

Délka sjezdovek:

černá: 1 km, červená: 6,5 km, modrá: 6,5 km

7. 1. 2017



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře