Kam bez dětí - Rokytnice na Jizerou | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí - Rokytnice na Jizerou

Do Rokytnice nad Jizerou jezdím od mala. Těžko bych mohla tvrdit, že na tamních kopcích znám každý kamínek, ale něco málo jsem se tam již nachodila, najezdila, nalyžovala, a proto přijměte pozvání k poslednímu dílu našeho seriálu Kam bez dětí právě do mé milované Rokytnice. I v té totiž platí, že Česko je země romantických příběhů.

Nebudu vám nic namlouvat a doufám, že mi místní usedlíci odpustí, ale Rokytnice jako taková není zrovna malebné pohádkové městečko. Zato ta krajina kolem, to je to, kam stojí za to vyrazit. Takže nechte zase jednou děti babičkám, nazujte pohorky a vydejte se objevovat západní kout Krkonoš. A objevovat můžete jak v létě nebo v zimě, na kole, pěšky nebo s běžkami na nohou.   

Svou túru začněte u dolní stanice lanovky, které se (ještě když tu bývala klasická kotva) neřeklo jinak než přibližovák. Lanovkou se můžete „přiblížit“ k známému rozcestí Ručičky, ty sportovněji založení si ale lanovku třeba odpustí…Na Ručičkách se nezapomeňte posilnit v místním kiosku, protože před dalším kopcem se bude nějaká ta energie určitě hodit. Tady máte taky na výběr několik tras, pokračovat můžete přes Plech, Krakonošovu snídani směrem na Voseckou boudu, pramen Labe, Labskou boudu, Růženčinu zahrádku a dále přes Dvoračky zpět do Rokytnice.

Na Ručičkách se ale můžete vydat rovnou na Dvoračky (resp. na Štumpovku), tak si dát nejlepší držkovku s houskou co znám a pak podle sil zvážit další cestu. Na hřebeny ale vyšplhat musíte, bez toho byste si večer tu vychlazenou dvanáctku nezasloužili. A hlavně, za ten výhled to stojí. Budete-li mít štěstí, pak budete mít půl republiky jako na dlani. Tam nahoře utíká čas úplně jinak, takže zapomeňte na všechny starosti, na angínu, co letos dcera třikrát prodělala, na práci, které máte nad hlavu a pořád jste týden pozadu i na toho experta, co vám nedávno urazil zrcátko u auta. Zastavte se a užívejte si. Užívejte si té přírody, toho klidu ve dvou. Aspoň chvilku…

A touhle romantickou chvilkou na hřebenech Krkonoš, na místě, kde to mám tak ráda, končí náš dvanáctidílný seriál Kam bez dětí. Témat na výlety máme ještě plno, tak věřím, že se k tipům na romantické výlety po té naší krásné zemi zase brzy vrátíme. Vy se zatím můžete inspirovat na portále Česko – země příběhů.

Protože máme svátky, dovolím si vám popřát, ať je strávíte co nejvíce právě s dětmi. A až se vám příští rok poštěstí vyrazit někam bez nich, budu ráda, když vám naše příběhy budou dobrými rádci.

Za tým Kam s dětmi a všechny redaktorky, které se na seriálu podílely, vám v novém roce přeji co nejvíce výletů po Česku, s dětmi i bez.

 

Vendula Dittrichová 



27. 12. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře