Vánoční bazááár v Semaforu pomáhá i baví! | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Vánoční bazááár v Semaforu pomáhá i baví!

Zastavte se v předvánočním shonu na charitativně-kulturním Vánočním Bazááárku. Přijďte si nakoupit, pobavit se a pomoci dobré věci.


Již 4. ročník kulturně charitativního Vánočního Bazáááru pořádá v Divadle Semafor 16. a 17. prosince 2016 Nadační fond Šestý smysl ve spolupráci s Městskou částí Praha 6. Kam s dětmi je tradičně jeho mediálním partnerem. Součástí této akce je již tradičně také prodej předmětů z dobročinné sbírky, do které jste mohli  přispět i vy. Pomůžete tak vytvořit hezké Vánoce znevýhodněným dětem z Prahy 6.

V pátek 16.12 se dveře bazáááru otevřou již v 15 hod a vy si budete moci přijít nakoupit krásné drobnosti a od 19 hodin si poslechnout vánoční i jiné populární písně v podání vokálního souboru Lucky Voice Band a následně si zatančit a zazpívat spolu s  Jan Vytásek & Co !  Moderovat bude herec Jiří Panzner.

Prodej předmětů z dobročinné sbírky bude v sobotu 17.12. zahájen již v 10 hodin, přičemž výběr prodávaných předmětů bude průběžně doplňován, aby se dostalo na každého zájemce. Sobotní odpoledne bude patřit dětem, které od 15 hod pobaví pohádkoví Pišlíci v podání známých osobností a od 17 hod Divadlo b s představením Malý pán.

Po celou dobu je pro děti připraven i dětský koutek a odpoledne je pobaví Klaun Mireček a úsměvné obličeje namaluje Leontýnka.

Ani dospělí nebudou o kulturu ochuzeni a od 19 hod se budou moci zaposlouchat do krásných melodií v podání podmanivého Adriana T. Bella nebo si od 20.30 hod vychutnat nevšední akustický koncert populárního Michala Hrůzy. Závěr bude tradičně patřit členovi hudební skupiny Tata/Bojs – DJ Mardošovi. Ten již potřetí v roli DJ připravil naprosto unikátní Silent Party. Sobotním programem Vás provede herec Ladislav Hampl.

 

Komu pomůžete:

Ať již si přijdete na Vánoční Bazááár nakoupit, nebo jen poslechnout a shlédnout kulturní představení u šálku kávy či čaje, přispějete tím do veřejné sbírky. Ta je letos určena na zakoupení vysněných vánočních dárků pro děti v tíživých životních situacích.

Osmiletá Pavlínka má za sebou vážnou operaci plic a trpí epilepsií. Bohužel je i  často nemocná, protože bydlí v nevyhovujícím vlhkém bytě. Je ale statečná a ve škole má vynikající výsledky. Žije jen s maminkou, která vzhledem k péči o dceru dostává jen zkrácené pracovní úvazky. Na živobytí mají jen minimum financí, protože otec zemřel před svým zapsáním do rodného listu. 

Kateřině je 9 let, žije jen se svou matkou, která se snaží chodit do více zaměstnání, aby dceru a sebe uživila a udržela současné bydlení. Katka se dobře učí, je chytrá a vše ji zajímá. Její otec je ve vězení, ale o rodinu nikdy neměl zájem a peníze neposílal. Rozpočet mají velmi omezený, protože splácejí pohledávky ještě z doby, než se děvče narodilo.

Pětiletý Matyas žije v pěstounské péči své babičky. Když mu byl rok opustila ho matka a vrátila se k užívání návykových látek, o syna se nezajímá. Veškerou péči o dítě převzala babička, která má jako příjem invalidní důchod a přídavky na svou devítiletou dceru. Na základě doporučení MČ Praha 6 soud schválil pěstounskou péči babičky a díky tomu má Matyas alespoň základní zabezpečení.

Čtrnáctiletá Kristýna žije pouze s matkou ve velmi chudých podmínkách. Chodí do osmé třídy, kterou úspěšně zvládá, je velmi milá, přátelská a ochotně pomáhá spolužákům. Nemá jednoduchý život. Zažila problémy maminky s alkoholem i psychikou. Naštěstí se matce daří péči zvládat a pracuje dlouhodobě v nemocnici. Nelehkou finanční situaci, ale řešila úvěry, které ji následně vedly k vyhlášení osobního bankrotu.  Tuto situaci se snaží řešit.      

 

Další informace o činnosti Nadačního fondu Šestý smysl a příběhy dětí najdete na www.nfsestysmysl.cz 

Do projektu můžete také přispět jakoukoliv finanční částkou. Nadační fond má zřízenu veřejnou sbírku (S-MHMP/1241484/2013) a k ní je přiřazen transparentní bankovní účet, č.ú.: : 107-5920070207/0100, zřízený u Komerční Banky.

Podpořit NF Šestý smysl můžete také prostřednictvím DMS

Zašlete SMS ve tvaru: „DMS SESTYSMYSL“ na číslo 87 777

Cena jedné DMS je 30 Kč, Nadační fond Šestý smysl obdrží 28,50 Kč

13. 12. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře