Kam bez dětí - Pravčická brána | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí - Pravčická brána

Náš další romantický výlet nás zavede do Národního parku České Švýcarsko. A to na romantickou „procházku“ na Pravčickou bránu. Česko je totiž země romantických příběhů. 

Dlouho jsme už nebyli nikde sami dva, bez naší dcerky, tak jsme se jednou v sobotu s přítelem rozhodli udělat si takový romanticko-turistický výlet. A protože přítel pochází z Děčína, naše cesta vedla do Hřenska a na nedalekou Pravčickou bránu.

Nechali jsme dítko napospas babičce a dědovi, zabalili batohy s občerstvením a vyrazili.

Do Hřenska jsme se svezli pravidelnou linkou lodí a nemohli se vynadívat na všudypřítomné pískovcové stěny.  Pro urychlení přesunu jsme ve Hřensku skočili do autobusu a popojeli asi tři zastávky ke Třem pramenům, kde začíná turistická trasa a dál už jsme šlapali po svých. Řeknu vám, na Pravčickou je to fakt slušný stoupák, ale výsledný pohled rozhodně stojí za to!  A kdybyste náhodou někdo nevěděl, Pravčická brána je největší přirozená skalní brána na našem kontinentu.

Nahoře najdete hned několik vyhlídek, kde se vám doslova zatají dech a řeknete si, proč jezdit někam do ciziny, když v Čechách je tak krásně. Navíc když vás přepadne hlad, najdete tady i stylovou restauraci. Je v prostorách výletního zámečku, kterému se, velmi příznačně, říká Sokolí hnízdo.

Vrchol jsme dobyli, ale tímto náš výlet nekončil. Pokračovali jsme dál po Gabrielině stezce až na Mezní louku. Je to příjemná asi 7 kilometrová procházka po úbočí skal. Po asi hodině a půl jsme došli na místo, kde jsme se občerstvili v penzionu U Fořta. Když tam budete, určitě si dejte kozí sýr na grilu s listovým salátem, domácím jablečným džemem a ořechovým chlebem.

Přiznám se, že moc na pěší turistiku nejsem, ale tohle mě opravdu bavilo. Dokonce jsme se po výletě rozhodli, že si to příště dáme i s tou naší holčičkou, ale tentokrát včetně lodiček v Soutěskách. Místní průvodci mají totiž připraveno spoustu vtipných historek i pro děti. Lodičky se budou Aničce určitě líbit.

 

Další tipy na romantické výlety ve dvou hledejte na portále Česko – země příběhů.

Pro Kam s dětmi Petra Burgerová

 

29. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře