Kam bez dětí? No přeci na Colours of Ostrava | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Kam bez dětí? No přeci na Colours of Ostrava

Náš další romantický výlet je z Ostravy, lépe řečeno z festivalu Colours of Ostrava. Možná to někomu nepřijde moc romantické, jasně, nebyl to zrovna lázeňský pobyt v romantickém prostředí. Tedy bahna tam bylo vzhledem k počasí taky hodně. Ale pro mě s manželem to byla romantika veliká, 4 dny bez dětí ani jinak nazvat nejde.

Rok za rokem to samé. Letos musím na Colours! Jenže práce... Jenže 3 týdny před porodem. Jenže nemoc. Jenže zase 3 týdny před porodem. Jenže…Až letos! Až letos to vyšlo a to dokonce tak, že se v termínu konání u našich na severu Moravy sešla celá rodina i se ségrou žijící v Asii. Slovo dalo slovo, štamprlička dala štamprličku a rozhodli jsme se, že se na festival, konající se v té nejlepší lokalitě u nás, vydáme všichni. Tedy téměř všichni…

No nebudu vás napínat, bylo to to nejlepší rozhodnutí, co jsme toho letního večera mohli udělat. I přes počáteční obavy jsme ve čtvrtek vyrazili do Dolních Vítkovic. A pak jsme zažili 4 dny plné radosti, úžasu, hudby, divadel, přednášek, workshopů, filmů, tance, zážitků. Popsat to jde těžko, protože Colours jsou hlavně o atmosféře, lidech a pocitech, které to všechno okolo vyvolává.

Nebudu tady vypisovat každý koncert, nebo přednášku, ale řeknu vám jedno. Pokud jenom trochu chcete a přemýšlíte, že byste třeba příští rok, možná…NEVÁHEJTE! Nebojte se ani počasí, nějaký ten déšť snesete. Celý festival je navíc zasazen do neuvěřitelného prostředí průmyslové oblasti Dolních Vítkovic, která je na seznamu Evropského kulturního dědictví. Už jenom tohle samo o sobě stojí za vidění (a co teprve večer, když je celý areál osvětlen).

Pro nás to byl neuvěřitelný zážitek a v neděli večer jsme si všichni zapsali do diáře datum 19. - 22.7. 2017. Vy to udělejte taky! Vstupenky na Colours 2017 jsou již dokonce v předprodeji.

Pokud byste snad neměli takové štěstí na hlídání jako my, nebojte se nic, Colours je, mimo jiné velmi kidsfriendly festival, jedna část areálu byla určena právě dětem. Pohádky, divadelní představení La putyky, hřiště, odpočinková zóna. Vše tematicky zaměřeno na Alenku v říši divů včetně hry, kdy děti sbíraly razítka na stanovištích a v neděli probíhalo losování o ceny. Pro matky s těmi nejmenšími dětmi bylo taky připraveno skvělé zázemí - kojící stan, kde byla možnost využít i mikrovlnky. Mimochodem, kdo má strach z hluku, u vchodu si rodiče mohli pro své ratolesti (i ty nejmenší) vypůjčit antihluková sluchátka.

 

Pro Kam s dětmi Katka Ševčíková

Další tipy na romantické výlety ve dvou hledejte na portále Česko – země příběhů.

15. 11. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře