Víkend před námi! Už máte plány? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend před námi! Už máte plány?

Další víkend je před námi, už víte, kam vyrazíte? Opět jsme pro vás připravili náš výběr nejzajímavějších akcí po celé republice. Podíváme se do pohádky, za skřítky, do dýňového světa nebo si s dětmi něco uvaříte.

 

Pohádkový Žofín

Slovanský ostrov se v sobotu zaplní pohádkovými postavičkami. Pohádkový Žofín to bude spousta zábavy hlavně pro děti. Setkáte s vodníkem, Červenou Karkulkou, Sněhurkou a dalšími pohádkovými bytostmi. Budete si moct vyrobit vlastní kouzelnou lucernu, kterou pak můžete použít na posvícení při pohádkovém putování po ostrově. A nezapomeňte si vzít s sebou i vlastní kostým.

 

Múza rytmická aneb skřítci Šíma a Lupi v Rudolfinu

Skřítkové Šíma a Lupi provedou děti a samozřejmě jejich rodiče světem vážné hudby. Ale rozhodně to nebude nuda. Zazní pestrý výběr hudebních kusů v leckdy překvapivých souvislostech. Poznají spoustu hudebních nástrojů, a dokonce si i zazpívají.  A rozhodně se budou bavit.

 

Dýňové hrátky v Botanické zahradě

Až do konce října můžete v Botanické zahradě v Tróji navštívit neopakovatelnou výstavu dýní, a právě tento víkend přichystali Dýňové hrátky. Záleží jen na vaší zručnosti, fantazii a odvaze. K dispozici budou různé podzimní přírodniny, ale samozřejmě i dýně různých tvarů a velikostí. Můžete si přinést i vlastní neobvyklé plody či nástroje, které by se vám při tvoření mohly hodit.

 

Festival vaření Hrcobraní

Přijďte ochutnat nejlepší české burgery, výborné koktejly, vína, svařák, burčák i kávu od mistra baristy. Ani vaše ratolesti nepřijdou zkrátka, bude pro ně připravený velký nafukovací hrad, hasičský vůz s možností prohlídky, spousta soutěží … Budou samy moct vyzkoušet, jak je jednoduchá příprava palačinky zcela bez tuku, freshe z odšťavňovačů nebo hranolek z parního fritovacího hrnce, který pracuje zcela bez tuku.

 

Putování za zámeckými skřítky v Mníšku pod Brdy

Zámek Mníšek pod Brdy kousek za Prahou připravuje celoročně zábavné prohlídky. Pohádkové postavy ukazují dětem zámek trochu jinak. Tuto neděli se bude putovat za zámeckými skřítky, kteří jsou hodní i zlobiví, milí i škodolibí. Každá zámecká komnata patří jednomu z nich. Pokud chcete skřítky poznat, musíte se zajet do Mníšku podívat. Při prohlídce se bude bavit, něco zažijete a něco se také určitě dozvíte.

 

Chaloupka na vršku a další pohádky v Poděbradech

Pokud máte rádi loutky, bude se vám určitě líbit výstava Chaloupka na vršku a jiné pohádky v Poděbradech. Najdete tady poutavou expozici 150 originálních loutek a dekorací z více než 25 českých pohádek. Těšit můžete i na promítání a tvořivé workshopy.

 

Dětenice dětem

Každou sobotu a neděli, až do konce října, mají všechny děti do 15 let vstupy po celém resortu Dětenice včetně obědu nebo večeře a Středověký program ve vyhlášené Středověké krčmě zdarma!

 

Dýňový svět u Pipků

Dýňový svět se na statku u Pipků - to jsou stovky pestrobarevných dýní všech velikostí lemují celý dvůr, na přilehlé louce jsou vyskládány do pyramid, ornamentů a bludišť. Kromě toho se tady děti můžou vyřádit na slámohřišti nebo v kukuřičném či topinamburovém bludišti.

 

Prodlabejte se skrz galaxii 

Hvězdárnu a planetárium Brno nezastaví ani déšť, ani padající listí, ani pochmurné podzimní počasí. Proto je na sobotní odpoledne připravena interaktivní hra - Galaktický dýňodlab. Samozřejmě, že půjde hlavně o dýně, připravena je však celá řada dalších galaktických překvapení!

 

Pradědovo muzeum slaví narozeniny 

Pradědovo muzeum slaví své první narozeniny. Při této příležitosti budou pro návštěvníky připraveny dort, kostýmy pro děti, výtvarná dílna a slavnostní výzdoba. 

 

Stezka odvahy halloweenským lesem

Osmý ročník oblíbené akce pro rodiny s dětmi se uskuteční ve Zlíně. Těšit se můžete na středověkou mučírnu, Drákulu s družkou, Mumie na koloběžkách či pekelníky. Ke zdárnému průchodu Halloweenským městem budete potřebovat jednu ponožku (ideálně bílou) za každého průchozího. A k čemu? To se nechte překvapit! :)

 

Lichožrouti zamířili do kin

Tento čtvrtek má premiéru rodinný animovaný dobrodružný film o radostech a strastech zlodějů ponožek - Lichožroutů podle bestselleru spisovatele Pavla Šruta a výtvarnice Galiny Miklínové. Tak nezapomeňte vzít kina útokem a pozor držte si ponožky!

 

Další tipy, jak strávit volné dny, najdete na www.kamsdetmi.com. 

19. 10. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře