Víkend se blíží! Už víte, kam vyrazíte? | Kam s dětmi – aktivity pro děti a jejich rodiče

E-mail:
Registrační kód:
Zapomněl(a) jste registrační kód?
Aktuální registrační kód:
Nový registrační kód:
Opakovat nový registrační kód:

Zadejte registrační email.

E-mail:

Registrací se přihlásíte se do KLUBU KAM S DĚTMI a zároveň Vám bude umožněno vkládání akcí a tipů do databáze KAM S DĚTMI.
KLUB KAM S DĚTMI Vám bude pravidelně přinášet novinky, newslettery, exkluzivní výhody, slevy a soutěže.

Jméno:
Příjmení:
E-mail:
Telefon:
Instituce:
vyplňujte, pokud za ni budete vkládat do databáze
Kraj:
Souhlasím se zpracováním osobních údajů

Budeme rádi, když vyplníte i další nepovinné údaje, které nám mohou pomoct při vylepšování portálu Kam s dětmi. Naším cílem je být pro vás nejlepším rádcem a pomocníkem, když nevíte kam s dětmi. Tyto data nebudou dle Zásad o ochraně osobních údajů nijak zneužívány či předávány třetím osobám.

Rok narození rodiče:
Jméno dítěte:
Datum narození dítěte:
Přidat dítě

Víkend se blíží! Už víte, kam vyrazíte?

Podle předpovědi by mělo být víkendové počasí ideální pro výlety. Už víte, kam vyrazíte? Naše pravidelné víkendové tipy vás tentokrát zavedou na vinobraní, za indiány i do pohádkového lesa. Projedete se s námi vlakem nebo ochutnáte řepánky.

 

Parním vlakem na Karlštejnské vinobraní

Nenechte si ujít možnost navštívit každoroční slavnost vína na Karlštejně a přijeďte na ni netradičně parním vlakem. První vlak vyjíždí v sobotu i neděli ze Smíchovského nádraží v 9.33 a cesta trvá pouze půl hodiny. Na hradě i v podhradí bude připravený bohatý program. K vidění budou šermíři, rytíři, divadelní představení, středověká hudba a mnoho dalšího.

 

Podzimní hrátky u Písecké brány

Jste unavení a máte doma neposedné děti? Tak právě pro vás je určený festival Podzimní hrátky u Písecké brány kousek od Pražského hradu. Letos je festival věnovaný indiánům obou amerických kontinentů. Děti si vyzkoušejí život v tee-pee, střelbu lukem, skupinové bubnování nebo si zatancují indiánské tance. Festivalová soutěž Indiánská stezka dovede malé návštěvníky až k tvůrčím dílnám, kde si budou moci vytvořit a pak i odnést indiánské čelenky či jiné originální výrobky.

 

Svatováclavská pouť a Prosecké vinobraní

Víno, burčák a zábava pro děti. To bude Svatováclavská pouť a vinobraní na Proseku. Celý víkend si v okolí kostela sv. Václava děti určitě užijí tradiční atrakce, ale i středověký program. Těšit se můžete i na dobové tržiště, kejklíře nebo rytíře. Kousek dál u Bobové dráhy bude připravené vinobraní na vinici Machálka a hlavně další program pro děti.

 

Pohádkový les v Průhonickém parku

Chcete potkat Makovou panenku, Ovečku Shaun nebo Vlka a Zajíce? Tak to nesmíte chybět v Průhonickém parku. Obsadí ho totiž pohádkové bytosti z českých i zahraničních pohádek. Teď už si jenom přát krásné počasí a máme o zábavu postaráno.

 

Svatováclavské slavnosti a výstava veteránů na zámku Berchtold

Zveme vás na Svatováclavské slavnosti a výstavu veteránů, které se uskuteční na zámku Berchtold. Kromě ochutnávek burčáků bude možné navštívit i podzemní peklo s čerty. Uvidíte miniatury hradů a zámku, perníkovou chaloupka nebo Pohádkovou zemi skřítků. Děti se vyřádí na dopravním hrišti.

 

Řepánkové slavnosti na Kolínské drážce

Tradiční sladkou dobrotu řepánky můžete ochutnat celý víkend u Kolína. Na Řepařské drážce se totiž konají Řepánkovy slavnosti. Na obnovené úzkokolejné řepné drážce budou celý víkend jezdit parní vláčky. Těšit se můžete i na jízdy drezínou nebo dobrodružství pro malé i velké v podobě přepadení vlaku kovboji na koních. Na místě najdete také dětské hřiště s trampolínou. A pozor, neberte si na sebe bílé oblečení. Saze z parní lokomotivy jsou „potvory“.

 

Národní den železnice v Chebu

V Chebu se bude konat Národní den železnice s hodně bohatým programem. K vidění budou historické lokomotivy, ale i ty nejmodernější vlaky současnosti. Pro nejmenší návštěvníky bude připraven divadelní stan s železničními pohádkami, soutěžemi, atrakcemi a spousta her. Večer se těšte na světelnou show plnou historických lokomotiv.


Cirkus Budapest 

Dvě a půl hodiny skvělé zábavy vás čeká v Ostravě. Cirkus Budapest, jeden z největších a nejmodernějších maďarských cirkusů, si v letošním novém mezinárodním programu připravil skvělou show pro malé i velké. Těšit se můžete na gladiátora a jeho divoké šelmy, uvidíte akrobacii na kole smrti, vzdušný balet s holuby a létajícího Spidermana a postavičky z filmu Star Wars- s nimi si budete moci dokonce udělat fotografii, exotická zvířata a mnoho dalšího...


Bílá paní a strašidla na zámku Úsov

V sobotu zavítá na zámek v Úsově Bílá paní a další zámecká strašidla. Tajemná průvodkyně vás provede  po expozici Lovecko-lesnického muzea a vystoupá s vámi i na hradní ochoz. Na potemnělém nádvoří se pak můžete podívat do Strašidelného labyrintu a vyřešit Hádanky pánů z Vlašimi.


Regionální Den železnice v Zastávce u Brna

V rámci oslav svátku železničářů bude v sobotu vypraven zvláštní parní vlak z Brna do turisticky atraktivního Mikroregionu Kahan. Těšit se můžete na vlak tažený parní lokomotivou s historickými vozy. Nebude chybět ani možnost prohlídky parní lokomotivy a bohatý doprovodný program nejen v Zastávce u Brna.


Mnohem více nápadů na výlety najdete na www.kamsdetmi.com

21. 9. 2016



Přidat komentář

Vaše jméno:
Předmět:

> Komentáře